קספרסקי: המתקפות הממוקדות, הריגול והטרור הקיברנטי יגדלו ב-2013
"התקפות ממוקדות הפכו לאיום הנפוץ ביותר על עסקיים בשנתיים האחרונות והיקפן צפוי להמשיך ולגדול ב-2013, לצד הגידול בריגול המקוון", נכתב בדו"ח שהוציאה ענקית אבטחת המידע ● חוקרי קספרסקי מעריכים, כי יותר מדינות יפתחו ב-2013 תוכניות סייבר משלהן, על מנת לבצע ריגול מקוון וחבלה קיברנטית ● מגמה מדאיגה נוספת אותה חוזה החברה היא "הרחבת השימוש בעולם הנייד בנוזקות שמופעלות לאחר הורדות של יישומים או תוכנות"
בשנת 2013 נהיה עדים להמשך העלייה במתקפות הממוקדות, בריגול בקיברנטי, במתקפות בקיברנטיות שמגיעות ממדינות ובהאקטיביזם (שילוב המילים האקר ואקטיביסט), לפיתוח שנוי במחלוקת משפטית של כלי מעקב ולגידול בפשיעה קיברנטית המתמקדת בשירותים שמספקים מיחשוב ענן – כך עולה מדו"ח המגמות השנתי של קספרסקי (Kaspersky Labs).
בדו"ח נכתב, כי "התקפות ממוקדות הפכו לאיום הנפוץ ביותר על עסקיים בשנתיים האחרונות והיקפן צפוי להמשיך ולגדול ב-2013, לצד הגידול בריגול המקוון". עוד צופה ענקית האבטחה הרוסית, כי מגמת ההאקטיביזם, שאף היא תמשיך לגדול, תהיה בעלת השפעה על ארגונים וממשלות.
עוד עולה מהדו"ח, כי לוחמת סייבר בחסות מדינות תימשך אף היא בשנה הקרובה. במהלך 2012 גילו מעבדות קספרסקי שלוש נוזקות חדשות שהיוו כלי נשק בלוחמת הסייבר: פליים (Flame), גאוס (Gauss) ומיניפליים (miniFlame). החוקרים מעריכים, כי יותר מדינות יפתחו ב-2013 תוכניות סייבר משלהן, על מנת לבצע ריגול מקוון וחבלה קיברנטית. "התקפות אלה ישפיעו לא רק על מוסדות שלטון, אלא גם על עסקים ותשתיות לאומיות קריטיות", על פי קספרסקי.
"ההתפתחות של הרשתות החברתיות הביאה עימה, למרבה הצער, איומים חדשים, שמשפיעים על צרכנים ועל עסקים", נכתב בדו"ח. "התפתחות המדיה החברתית שינתה באופן דרסטי את תפיסת הפרטיות ואת האמון באינטרנט. צרכנים החלו להבין שחלק ניכר מהנתונים האישיים שלהם נמסר לשירותים מקוונים. השאלה היא האם הם סומכים על אותם ספקי שירותים. הביטחון בהם כבר עורער בחלקו בעקבות דליפות של סיסמאות אצל כמה מספקי שירותי האינטרנט הפופולריים ביותר, כגון דרופבוקס (Dropbox) ולינקדאין (LinkedIn)". על פי ענקית האבטחה, הערך של המידע האישי, הן עבור פושעי האינטרנט והן עבור עסקים לגיטימיים, עתיד לגדול באופן משמעותי בעתיד הקרוב.
2012 הייתה השנה בה חל הגידול המשמעותי ביותר בהיקף הנוזקות לעולם הנייד, בעיקר בפלטפורמת אנדרואיד (Android), בשל השימוש הנרחב בה. "ב-2013 אנחנו צפויים לראות מגמה מדאיגה חדשה", נכתב בדו"ח, "והיא הרחבת השימוש בעולם הנייד בנוזקות שמופעלות לאחר הורדות של יישומים או תוכנות. משמעות הדבר היא שנתונים אישיים ונתונים ארגוניים המאוחסנים על גבי טלפונים חכמים וטאבלטים יחוו בדיוק את אותו ההיקף של מתקפות כאילו היו מחשבים נייחים בארגון. התקפות חדשות ומתוחכמות תבוצענה גם נגד הבעלים של מכשירי אפל (Apple)".
תגובות
(0)