איראן מפתחת "תוכנה חכמה" שנועדה לשלוט על הגישה לרשתות חברתיות
השלטונות בטהראן ממשיכים במלחמתם באינטרנט החופשי ומפתחים תוכנה שתצנזר לאזרחים את הגלישה בפייסבוק, טוויטר ואתרים דומים ● לדברי מפקד משטרת איראן, "שליטה על הרשתות החברתיות תסייע לאנשים להפיק תועלת מהכלים השימושיים שיש בהן", שהוא המצב הנוכחי ● הוא טען, כי צעד זה עדיף על חסימת הגישה לרשתות חברתיות לחלוטין ● צעד זה מצטרף לחסימות אתרים מערביים בולטים שנעשו באחרונה, בהם מנוע החיפוש של גוגל ויו-טיוב
צעד נוסף במלחמה של שלטונות איראן נגד האינטרנט החופשי: הממשלה בטהראן מפתחת בימים אלה "תוכנה חכמה" שתגביל את הגישה של האזרחים לרשתות חברתיות.
לדברי איסמעיל אחמדי מוג'הדאם, מפקד משטרת איראן, "שליטה על הרשתות החברתיות לא רק שתמנע את החסרונות שלהן אלא גם תסייע לאנשים להפיק תועלת מהכלים השימושיים שיש בהן". הוא הוסיף, כי "שליטה חכמה על רשתות חברתיות טובה יותר מחסימתן לחלוטין".
בימים אלה ממשלת איראן חוסמת לתושבי המדינה את הגישה לרשתות חברתיות כמו פייסבוק (Facebook) וטוויטר (Twitter) בנימוק שהם מכילים "תכנים לא ראויים". בספטמבר האחרון חסמה הממשלה המקומית את הגישה למנוע החיפוש של גוגל (Google) וליו-טיוב (YouTube) והקימה במקומו אתר שיתוף וידיאו משלה, כדי "לקדם את התרבות האיראנית".
השלטונות בטהראן חסמו בשנה האחרונה מספר פעמים כליל את הגישה לאינטרנט עבור האזרחים. באחרונה הם חסמו את הגישה לאתרים בינלאומיים המבוססים על פרוטוקול SSL. איראנים רבים משתמשים בשרתי פרוקסי (Proxy) על גבי רשתות פרטיות, במטרה להגיע דרכם לאתרים החסומים ובכך לעקוף את הצנזורה שמטילים השלטונות על הרשת.
כמו כן, באחרונה דווח, כי ממשלת איראן פיתחה רשת אינטרה-נט, במטרה ליצור "אינטרנט נקי" במדינה. סוכנות הידיעות רויטרס (Reuters) דיווחה בספטמבר, כי כל גורמי השלטון באיראן כבר חוברו לרשת הזו, שמכונה "רשת מידע מקומית", וחיבור האזרחים אליה צפוי להיות הצעד הבא.
תגובות
(0)