דו"ח: כמות הנוזקות לטלפונים חכמים ברבעון הראשון השנה הגיעה לזו שנרשמה ב-2011 כולה

לפי דו"ח של NQ Mobile, ספקית פתרונות אבטחה ניידת, מספר האיומים הזדוניים לעולם הנייד הגיע ברבעון הראשון של השנה ל-25,140 - כמו בכל 2011 ו-38% מסך האיומים שנתגלו ב-2012 ● הדו"ח מעריך שמרבית האיומים יוכוונו בעתיד לעבר מכשירים מבוססי אנדרואיד ● החוקרים ציינו שהדרכים הטובות ביותר להדבקת טלפונים חכמים בנוזקות אשתקד היו אריזה מחדש של יישומים, כתובות URL זדוניות ו-Smishing - שילוב המילים SMS ופישינג

כמות הנוזקות לטלפונים חכמים ברבעון הראשון השנה זהה לכמות הנוזקות בכלל 2011 – כך עולה מדו"ח מחקר חדש. הדו"ח, אותו הנפיקה מעבדת המחקר של NQ Mobile, ספקית פתרונות אבטחה ניידת, מעריך שמרבית האיומים יוכוונו בעתיד לעבר מכשירים מבוססי אנדרואיד (Android).

החוקרים זיהו ברבעון הראשון של השנה 25,140 איומים זדוניים לעולם הנייד – נתון שכאמור, זהה לכלל האיומים שזוהו בכל 2011. הוא מהווה 38% מסך האיומים שנתגלו ב-2012.

היקף הנוזקות לעולם הנייד גדל ב-2012 בשיעור של 163%, כאשר 95% מכלל האיומים היו ממוקדים באנדרואיד, נכתב בדו"ח. החברה מעריכה שבשנה שעברה היו 32.8 מיליון מכשירי אנדרואיד נגועים – גידול של 200% לעומת 10.8 מכשירים שכאלה ב-2011.

בדו"ח צוין, כי שלוש הדרכים הטובות ביותר להדבקת טלפונים חכמים בנוזקות ב-2012 היו אריזה מחדש של יישומים, כתובות URL זדוניות ו-Smishing – שילוב המילים SMS ופישינג.

"שימוש בהנדסה החברתית (פישינג) יחד עם ה-SMS מביא לכך שהמשתמשים מתבקשים על ידי הפושעים המקוונים, ונענים לבקשתם, ללחוץ על קישור זדוני," כתבו החוקרים. "לחיצה על הקישור תפעיל את הורדת היישום הזדוני או תכוון את הצרכן לאתר מזויף, של נוכלים".

החוקרים ציינו שהשיטה של הדבקה באמצעות כתובות URL זדוניות נועדה לאסוף מהמשתמשים מידע אישי, במיוחד בדבר הרגלי ונתוני הבנקאות הניידת שלהם או מידע פיננסי אחר.

אריזה מחדש של היישום מכילה שורות קוד שכוללות בתוכן נוזקות, שנוספו ליישום האמיתי. לאחר ההתקנה, על פי הדו"ח, היישום המניפולטיבי פועל ברקע, אוסף נתוני משתמש, מבצע שינוי הגדרות משתמש או שולט מרחוק במכשיר, כדי לעשות פעולות שונות, למשל שליחת הודעות SMS.

נתון נוסף העולה מהמחקר מצביע על כך ש-7% מהנוזקות פותחו לטובת השבתת הטלפונים החכמים של הנדבקים ואילו 28% מהן התמקדו בעשיית רווחים מנתוני משתמשים.

עוד מפרט הדו"ח את חמשת המדינות המובילות בהיקף ההדבקה של מכשירים ניידים בנוזקות: סין (26%), הודו (19%), רוסיה (18%), וארצות הברית וערב הסעודית, כל אחת מהן עם 10%.

בעוד היקף הנוזקות בארצות הברית לא עלה באופן משמעותי בין 2011 ל-2012, הדו"ח צופה שמצב זה ישתנה השנה. אחת הסיבות לכך, ציינו החוקרים, היא שיותר ויותר משתמשים מורידים יישומים שלא בחנות Google Play אלא בחנויות של צדדים שלישיים, "בהן מתארח הרוב המכריע של היישומים הזדוניים". סיבה נוספת לכך היא העובדה שליותר אנשים יש יותר טלפונים חכמים והם מורידים יותר יישומים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים