מחקר: מיקרוסופט – החברה השנייה הטובה בעולם בתחום המנהיגות

ענקית התוכנה טיפסה שני מקומות בהשוואה לדירוג הקודם של Hay Group, שבוחן את החברות שמעודדות מנהיגות בכל הדרגים ודוחפות לחדשות ומצוינות ● חברות היי-טק ו-ICT נוספות בעשירייה הראשונה – יבמ (6) וטלפוניקה (9) ● פייסבוק, אינטל, סמסונג ואורקל התברגו בעשירייה השנייה

טלאי חירום מיידי. מיקרוסופט

מיקרוסופט (Microsoft) היא החברה השנייה בעולם בתחום המנהיגות. כך עולה ממחקר של Hay Group הנערך זו השנה השמינית ובוחן את החברות הטובות ביותר למנהיגות, חברות המעודדות מנהיגות בכל הדרגים, דוחפות לחדשנות ולהשגת מצוינות תפעולית. הסקר שנערך השנה כולל תשובות מכ-18 אלף משיבים ביותר מ-2,200 ארגונים ברחבי העולם ומ-125 מדינות.

במקום הראשון ניצבת פרוקטר אנד גמבל (Procter & Gamble), לאחר שבשנתיים האחרונות דורגה במקום השני. מיקרוסופט דורגה בשנה שעברה במקום הרביעי, ולפני שנתיים – במקום ה-12.

במקום השלישי ניצבת ג'נרל אלקטריק (General Electric). בחמש משמונה שנות עריכת המחקר דורגה החברה במקום הראשון. לאחריה, במקום הרביעי, דורגה קוקה קולה (Coca-Cola), ובמקום החמישי – יונילוור (Unilever).

חברות היי-טק ו-ICT נוספות שדורגו ברשימה הן יבמ (IBM), אשר דורגה במקום השישי – ירידה של שלוש מקומות עבור הענק הכחול מהדירוג הקודם. טלפוניקה (Telefonica) דורגה במקום התשיעי, פייסבוק (Facebook) במקום העשירי, אינטל (Intel) במקום ה-11, סמסונג (Samsung) במקום ה-12 ואורקל (Oracle) במקום ה-16.

לפי מחקרה של Hay Group, החברות הטובות ביותר למנהיגות הן תכליתיות ואסטרטגיות לגבי פיתוח, נתינת חופש פעולה והנעת מנהלים ברחבי הארגון לפעול כמיטב יכולתם. 73% מבין 20 החברות הטובות ביותר נותנות לכולם, בכל דרגה של הארגון, את ההזדמנות לפתח ולתרגל את הכישורים הנדרשים להנהגת אנשים אחרים, לעומת 47% בלבד מבין כלל החברות האחרות. החברות הללו, המתמקדות בעתיד, גם חוזות אילו תפקידים הם כיום – ויהיו בעתיד – קריטיים להצלחת החברה, ואז באופן מכוון מאתרות ומקדמות את המנהלים בעלי הכישורים המתאימים למלא את תפקידים אלו. כדי להקל על התהליך, 20 החברות המובילות פועלות יותר כדי להכשיר את קבוצת המנהלים החדשים ומנהלי הדרג הבינוני, עם אחוז שימוש גבוה יותר במודולי מנהיגות מבוססי רשת (72% לעומת 39% בכלל החברות האחרות), הדרכות מנהיגות בכיתות (80% לעומת 55%), וחונכות בידי מנהל או ממונה בכיר (68% לעומת 39%).

82% מהחברות הטובות ביותר למנהיגות משתמשות בתגמולים או נזיפות, בהסתמך על מדידות קפדניות של ביצוע מול מטרות, בהשוואה ל-58% בלבד של כלל החברות האחרות. באותו האופן, 89% של 20 המובילות מעודדות את עובדיהן להציב מטרות מאתגרות או אגרסיביות, לעומת 69% בלבד של כלל החברות האחרות.

החברות הטובות ביותר למנהיגות מטפחות תרבות ארגונית המעודדת חדשנות. 76% מבין 20 החברות המובילות מתגמלות ומתמרצות שיתוף פעולה חוצה יחידות עסקיות לשם פיתוח תחומי עסק חדשים, בהשוואה ל-54% בלבד מכלל החברות האחרות.

20 החברות המובילות גם נוטות יותר לעודד עובדים ללמוד על תחומים המצויים מחוץ לתחומי המומחיות שלהם (70% לעומת 48%), ולזהות ולתגמל עובדים על רעיונות עסקיים שהינם באמת חדשים ושונים – 77% לעומת 58%.

רוב מוחלט מבין 20 החברות המובילות (78%) דיווחו כי הן מעודדות את העובדים לבלות זמן רב בדיונים על צרכיהם העתידיים של הלקוחות, בהשוואה ל-55% בלבד מבין כלל החברות האחרות. זאת ועוד, 90% מבין 20 החברות המובילות דיווחו כי מנהלים בכירים בחברה מעבירים מסר לפיו הישרדות החברה תלויה בהסתגלות למגמות שוק משתנות – זאת בהשוואה ל-70% מכלל החברות האחרות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים