קבוצת קופיטק נכנסת לשוק הדפסות התלת מימד: מצפה למכור כ-1,000 מדפסות תלת מימד כבר בשנה הראשונה
קבוצת קופיטק, מובילה בתחום המיכון המשרדי, החלה בשיווק מדפסות תלת מימד ובהן של חברת הסטארט-אפ הישראלית Something3D. שיתוף הפעולה יצא לדרך בתערוכת Fiscom שנערכה בשבוע שעבר ובה הוצגו לראווה ביצועי מדפסות התלת-מימד בביתן קופיטק. מדפסות 3D מאפשרות הדפסת מודלים ומוצרים מפלסטיק וחומרים אחרים.
סמנכ"ל קופיטק, אמיר איצקוביץ', אמר כי "תחום מדפסות התלת מימד יהווה מנוע צמיחה משמעותי עבורנו בשנים הקרובות. אני מעריך שכבר בשנה הראשונה נמכור כ-1,000 מדפסות תלת מימד, שיגדילו את הכנסות קופיטק ב-15%-20% מעבר לגידול בהכנסות. אין לי ספק כי עם החדירה לשוק הפרטי מספר זה רק ילך ויגדל".
על פי הערכות, ההכנסות השנתיות של קופיטק נאמדות ביותר מ-60 מיליון שקלים בשנה. החברה צופה כי המכירות יגדלו ב-15-10 מיליון שקל בעקבות הכניסה לשוק התלת מימד. דותן קוסקס, ממפתחי מדפסת התלת מימד הישראלית: "יש לנו מוצר ישראלי איכותי שמתחרה בקלות בכל המוצרים האחרים בתחום ברמת המחיר שלו".
איצקוביץ הוסיף: "מבחינת קבוצת קופיטק, עולם התלת מימד הוא העתיד של עולם ההדפסה ולכן יצרנו שיתופי פעולה עם מספר חברות בולטות ומובילות בתחום ובהן חברת Something3D. מדובר במוצר ייחודי, איכותי, כחול לבן, ברמת מחיר של בין אלף לאלפיים דולר בהשוואה למחירים של המדפסות התעשייתיות, שמחירן נע בין 200-50 אלף דולר, כפי שהיה עד עכשיו. אין לי ספק שהשילוב בין המחיר האטרקטיבי לצד מוצר איכותי וחדשני, יעשה את שלו ובתוך תקופה לא ארוכה גם השוק הפרטי ייחשף למדפסות התלת מימד".
לדבריו, "מדפסות 3D מיועדות לאדריכלים ומעצבים תעשייתיים, אך הכוונה היא לחדור גם לשוק הפרטי עם תג מחיר של פחות מ-5 ספרות, בין 8,000 ל-9,000 שקלים למדפסות גדולות וסכום נמוך משמעותית עבור מדפסות קטנות יותר".
קופיטק בתערוכה מוצרים טכנולוגיים ומדפסות מתקדמות של סמסונג, פתרונות ייחודיים לשליטה, ניהול ובקרה של הדפסות המשרד. כמו כן הוצגה בתערוכה שיטה חדשנית להדפסת מסמכים באמצעות שירות ענן, אשר מאפשרת ניהול ובקרה של ההדפסות בחינם.
לקבוצת קופיטק יש שתי חברות, בת-קופימדיה אלתן, וארבעה סניפים ברחבי הארץ. היא מעסיקה כ-150 עובדים. קופיטק מבטיחה להביא לחסכון של כ-30% בהוצאות הצילום וההדפסה בארגונים וחברות שונות.