Medil: האפליקציה שתעזור לכם להתמצא בעולם התרופות

לשפעת, לכאבי גרון, לאוזניים, לדיכאון או לסתם כאב ראש - יש בשוק כל כך הרבה תרופות לכל כך הרבה תחומים, עד שקשה מאוד לעקוב ● Medil תעשה סדר בעניינים ותסייע לכם למצוא את התרופה המתאימה ואילו מרכיבים היא כוללת

העידן המודרני, אפשר לומר, מצמיד אותנו אל התרופות. לפחות את אלה מאתנו שלא עברו לפתרונות טבעיים בלבד, כדי להימנע מהכנסת כימיקלים לגוף. רבים מאתנו לא יכולים לסבול כאב ראש ומהר מאוד לוקחים משכך כאבים, לא נותנים לשיעול או לכאב הגרון לעבור לבד ונוטלים תרופות ייעודיות, שלא לדבר על תרופות למחלות רציניות וקשות הרבה יותר. נרצה או לא נרצה, הן מזמן הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהחיים של רובנו.

שאלתם את עצמכם פעם: מה אנחנו יודעים על התרופות? הרבה פעמים, ברור לנו לאיזו מחלה הן נועדו, מתי לקחת אותן ובאילו תנאים אסור בתכלית האיסור להשתמש בהן, אבל האם מישהו מאתנו שאיננו רופא (או היפוכונדר) יודע מהם המרכיבים הפעילים שלהן? וכיצד אנחנו יכולים לדעת אם תרופה מסוימת זהה לאחרת, במקרה של תרופות גנריות שמיוצרות על ידי מספר חברות?

Medil של א.א. המפה היא אפליקציה שמנסה לתת פתרון לחלק מהשאלות הללו. למעשה, מדובר באינדקס כיס שמכיל את התרופות שנמצאות כיום בשימוש בישראל. היא מספקת לטובת המשתמשים מידע מלא ככל האפשר, שמבוסס הן על מאגר התרופות של משרד הבריאות והן על מאגר המידע של ה-FDA – מינהל המזון והתרופות האמריקני. ניתן לחפש בה מידע על תרופה מסוימת או על כאלה שמיועדות למחלות מסוימות, בין אם של שם התרופה ובין אם של מרכיב פעיל. כמו במנוע החיפוש של גוגל (Google), למשל, היא מציגה את שמות התרופות האפשרויות תוך כדי ההקלדה עצמה, כך שאפשר להסתפק בתקתוק של מספר אותיות בלבד עד למציאת התרופה המבוקשת.

כניסה לדף של תרופה מספק פרטים רבים ככל האפשר אודותיה, החל משם באנגלית ובעברית וכן שם גנרי, אם יש, צורת מתן התרופה והמרכיבים הפעילים שלה. בנוסף, אפשר למצוא קישורים שמספקים גישה למידע כמו מאגר התרופות של משרד הבריאות, בו ניתן למצוא פירוט מלא אודות התרופה, קישור לעלון לצרכן שמגיע עם התרופה כדי לבדוק כיצד היא פועלת ומה תופעות הלוואי שלה (אם בכלל) ואפילו, ברוב המקרים, ניתן להגיע לתמונת האריזה שלה. כמו כן, מצוין בדרך כלל שם היצרן ושם בעל הרישום של התרופה. רוב המידע כלול באפליקציה עצמה, בלי צורך לגשת לדף אינטרנט חיצוני. הגישה לקישורי האינטרנט היא לצורך מידע משלים ומרחיב אודות התרופה עצמה.

כמו כן, כל דף מכיל קישורים צולבים. כך, לדוגמה, אפשר ללחוץ על שם המרכיב כדי לאתר תרופות אחרות שמכילות אותו, אם יש, וכן על אפשרות המידע מה-FDA כדי לעבור לדף באנגלית שמספק פירוט מלא אודות התרופה.

הניסיון שלי עם Medil הוא טוב. היא עזרה לי לזהות תרופות חלופיות שקיבלתי עבור מרשם לאבי, לאחר שכבר התרגלתי לתרופה מסוג מסוים תחת שם מסוים. זיהוי גודל המנה ושם המרכיב הראשי של התרופה עזר לי מאוד כדי להבין שמדובר בתרופות זהות תחת שמות אחרים. עשיתי זאת מבלי שהייתי צריך לגלוש באינטרנט כדי לחפש את המידע הזה: הוא היה זמין באופן מיידי תחת ידיי.

להורדת Medil מ-Google Play לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים