יאיר פרנק, משרד המשפטים: "ישראל נמצאת במצב טוב מאוד בתחום השירותים המקוונים לאזרח"

אולם, ציין פרנק, מנמ"ר משרד המשפטים, כי "המדינה נמצאת בפיגור אחר חלק ממדינות מזרח אירופה"

"בתחום שירותים מקוונים לאזרח, ישראל נמצאת במצב טוב מאוד בהשוואה למדינות מערביות דוגמת בריטניה וארה"ב. אך ישנן מדינות במזרח אירופה המתקדמות הרבה יותר", כך אמר יאיר פרנק, מנמ"ר משרד המשפטים.

פרנק דיבר בפנל מנמ"רים שהתקיים במסגרת מפגש הבכירים שערכה אלעד מערכות. המפגש, שנערך לפני ימים אחדים במלון מצודת דוד בירושלים, נערך תחת הכותרת "האזרח במרכז – חדשנות טכנולוגית במגזר הממשלתי". את הפנל הנחתה תמי זיתן, מנכ"לית משותפת בחברת הייעוץ IT Solutions.

פרנק נתן את אסטוניה כדוגמא, "אשר נחשבת למתקדמת מאוד בזכות העובדה שהקימה את מערכות המידע שלה מאפס, ללא הישענות על מערכות לגאסי (מורשת). מערכות הלגאסי שבמשרדי הממשלה הן גורם המעכב את רמת השירותים המקוונים לאזרח".

לדברי פרנק, "הגופים הממשלתיים לא ראו את עצמם עד לפני מספר שנים ככאלו העובדים למען האזרחים. רק בשנים האחרונות השתנתה הגישה ובהתאם לכך מבוצעים פרויקטים רבים שנועדו לתת שירות לאזרח".

שירה לב עמי, מנמ"רית משרד הבריאותהוא הוסיף כי "במשרד המשפטים הגדרנו את השירות לאזרח כמטרה ראשונה ולכן אנו שמים עדיפות על פיתוח מערכות שירות על פני פיתוח מערכות ה'בק אופיס'. כך לדוגמא, משרד המשפטים עומד לחולל מהפכה בשירות של רשם החברות, עם אתר חדש ומודרני כאשר מערכות הבק אופיס לא ישודרגו בשלב הראשון".

במשרד המשפטים, אמר פרנק, "פועלים כיום כמה מוקדי שירות טלפוניים. אנו רוצים לצמצם בצורה דרסטית את האינטראקציה הנעשית פנים אל פנים, בין האזרח לבין משרד המשפטים. לכן אנו פונים לעולם האינטרנט. עם זאת, צריך לזכור שיש אוכלוסיות שלמות שאינן נגישות לאינטרנט".

שירה לב עמי, מנמ"רית משרד הבריאות, אמרה כי "מערכת הבריאות בישראל פועלת ליצור מערכות ששמות את המטופל במרכז. בתחום ה- Patient Centric Medicine שמים את האדם במרכז".

לב עמי ציינה כי "תחום המובייל מהווה הזדמנות גדולה עבורנו. עשינו בשנה שעברה את אפליקציית המובייל במהלך חיסוני הפוליו – היא הייתה מוצלחת. יש עוד הרבה אפשרויות, כמו למשל להעלות למובייל את כל העלונים הנמצאים בתוך התרופות, ובדרך זו לקבל עלונים מעודכנים ואינטראקטיביים".

זוהר שרון, מנהל הידע הארגוני, עיריית תל אביב-יפו, אמר כי "ניהול הידע הפנים ארגוני הוא הבסיס להענקת שירותים לאזרח. אי אפשר להעניק שירותי מידע לאזרחים מבלי שתשתית הידע הארגונית תהיה איכותית וברמה   גבוהה".

זוהר שרון, מנהל הידע הארגוני, עיריית תל אביב-יפושרון סיפר על  הקמת אתר האינטרנט ומועדון דיגיתל של העיריה. "ממצב של כמעט אי שיתוף מידע לפני מספר שנים, כאשר חלק גדול של המידע היה בראשם של אנשים – הגענו כיום למצב של שיתוף מלא עם הציבור".

"הטכנולוגיה היא הבסיס לניהול ידע, אך הסוד המרכזי הוא הטמעת תרבות מתאימה לניהול ידע בארגון. צריך לגרום להמון עובדים בארגון לשתף פעולה בתיעוד ידע והזרמת מידע לתושבים. יש כיום כ-300 עובדים בעירייה, שעושים, נוסף על תפקידם, את עדכון המידע העירוני. עבור עדכון המידע לדיגיתל יצרנו רשת של 166 מזיני תוכן, שמזינים תכנים שונים מכל רחבי העיר".

עם פרויקט דיגיתל, אמר שרון, "העירייה עשתה מהלך משמעותי להפוך מעירייה מגיבה – לעירייה יוזמת, כזו המספקת את השירות לתושב עוד לפני שהוא פונה אליה. בדיגיתל, המידע שהתושב מקבל מותאם לצרכים שלו ולתחומי העניין שלו". הוא סיכם בציינו כי "אנו מאפשרים לתושבים להשתתף באופן מקוון בקבלת החלטות, ליהנות מהטבות אישיות ועוד. שנה וחודשיים לאחר השקת השירות, הצטרפו כבר 73,000 תושבים למועדון".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. יובל

    "ישראל נמצאת במצב טוב מאוד בתחום השירותים המקוונים לאזרח" - רק חבל שהאדון לא שאל את בוזגלו מהישוב מה דעתו על השירותים המקוונים של מדינת ישראל. "לב עמי ציינה כי "תחום המובייל מהווה הזדמנות גדולה עבורנו. עשינו בשנה שעברה את אפליקציית המובייל במהלך חיסוני הפוליו – היא הייתה מוצלחת. יש עוד הרבה אפשרויות, כמו למשל להעלות למובייל את כל העלונים הנמצאים בתוך התרופות, ובדרך זו לקבל עלונים מעודכנים ואינטראקטיביים". " - להזכיר כמה האפליקציה עלתה למשלם המיסים, כאשר עלותה האמיתית הייתה נמוכה משמעותית? וכן להזכיר שכל ההמולה סביבה "הפוליו" הייתה מיותרת, ואף משרד הבריאות נתפס לא פעם בכשלים (בלשון המעטה)?

אירועים קרובים