מטריקס הקימה סביבת עבודה וירטואלית של VMware במכללת אשקלון; ההיקף: מיליון שקלים
במסגרת הפרויקט, הקימה החברה מערכת של תחנות עבודה וירטואליות, המורצות באמצעות תוכנת VMware View ● היא מושתתת על שרתי להב של יבמ (IBM) ומערכת אחסון מרכזית CLARiiON מדגם CX4 240 של EMC ● בשלב ראשון, יוכלו להשתמש במערכת כ-300 אנשי מנהלה, מרצים וסטודנטים במכללה, כאשר בתוך זמן קצר צפוי מספרם להיות מוכפל
חטיבת האינטגרציה והתשתיות של מטריקס (Matrix) משלימה בימים אלה פרויקט להקמת סביבת עבודה וירטואלית במכללת אשקלון. הפרויקט נמשך מזה חודשיים, והיקפו נאמד במיליון שקלים.
במסגרת הפרויקט, הקימה מטריקס עבור המכללה מערכת של תחנות עבודה וירטואליות (VDI), המורצות באמצעות תוכנת VMware View של חברת VMware. המערכת מושתתת על שרתי להב של יבמ (IBM) ומערכת אחסון מרכזית CLARiiON מדגם CX4 240 של EMC. תחנות העבודה זמינות לשימושם של אנשי המנהלה, סגל המרצים והסטודנטים במכללה. בשלב הראשון, יוכלו להשתמש בהן בו זמנית כ-300 משתמשים, ותוך זמן קצר יוכפל מספרם. המערכת נבנתה בצורה מודולרית, במטרה לאפשר הרחבות במידה שייווצר עומס.
במכללת אשקלון פועלות מספר מעבדות מחשבים ללימוד ולתרגול, ומותקנות בהן מגוון תוכנות ייעודיות לצרכים האקדמיים. לפני ביצוע הפרוייקט התאפשרה הגישה לתוכנות אלה אך ורק מתוך קמפוס המכללה. במסגרת הפרויקט, הוגדרה לכלל הסטודנטים ואנשי הסגל סביבת עבודה בדמות "תחנת עבודה וירטואלית אישית", שבאמצעותה ניתן להפעיל את התוכנות הייעודיות מכל מחשב מכל מקום, בכל זמן וללא צורך בהגעה למכללה.
רוני בן ישי, מנהל מערכות המידע במכללה האקדמית אשקלון, אמר, כי "פרויקט סביבת המיחשוב הווירטואלית האישית הינו שלב משמעותי במעבר לווירטואליזציה מלאה של כלל שירותי המחשוב בקמפוס, ומהווה נדבך בחזון המכללה לספק שירותי מיחשוב מתקדמים וגישה למערכות מידע מכל מקום לכלל המשתמשים". לדבריו, "מזה כשלוש שנים, מרבית מערכות המידע במכללה פועלות בסביבה וירטואלית של VMware ומערך איחסון מרכזי של EMC. כעת, המכללה מספקת לכל סטודנט תחנת עבודה משלו, כשהמטרה העיקרית היא שהסטודנט יוכל להמשיך לעבוד על התוכנות והמסמכים שלו גם מחוץ לכיתת הלימוד".
לדברי עוז בן מיור, מנהל הלקוח בחטיבת האינטגרציה והתשתיות של מטריקס, "עם הקמתן של תחנות העבודה האישיות, כל סטודנט יקבל את התוכנות המתאימות לו, בהתאם למקצועות הלימוד. כך, הוא יוכל לנהל בקלות את התחנות ,להוסיף או להוריד יישומים ולעדכן ממערכת הניהול המרכזית. בנוסף, ניתן יהיה להשתמש ביחידות קצה רזות, שעלותן קטנה יותר ממחשבי PC ואין צורך בהחלפתן בכל מספר שנים".
תגובות
(0)