פעילות הפילנתרופיה של ביל גייטס עלולה לעלות לו בתואר האיש העשיר בעולם

המגזין פורבס יפרסם מחר (ד') את רשימת המיליארדרים לשנת 2011, ונראה, כי בצמרת יוסיפו להוביל גייטס, המשקיע וורן באפט ומי שדורג בשנה שעברה כאיש העשיר בעולם - קרלוס סלים ממכסיקו ● גייטס יכול היה להוסיף ולהוביל בראש הרשימה בפער גדול, אלמלא תרם יותר משליש מהונו לקרן על שמו ועל שם רעייתו, מלינדה

ביל גייטס לא הפסיד אולי בשנה שעברה את תואר האיש העשיר בעולם, אלא ויתר עליו, ככל הנראה במודע – כאשר הפער מול מתחריו הקרובים על התואר הצטמצם עקב פעילות הפילנתרופיה הענפה של גייטס.

מחר (ד') יפרסם המגזין פורבס (Forbes) את רשימת המיליארדרים לשנת 2011, ונראה, כי בצמרת יוסיפו להוביל גייטס, המשקיע וורן באפט ומי שדורג בשנה שעברה כאיש העשיר בעולם – קרלוס סלים ממכסיקו. גייטס, ממייסדי מיקרוסופט (Microsoft), יכול היה להוסיף ולהוביל בראש הרשימה בפער גדול, אלמלא תרם יותר משליש מהונו לקרן על שם ביל ומלינדה גייטס, שמתמקדת בבריאות ופיתוח ברחבי העולם, ובחינוך בארצות הברית.

"התחרות לא הייתה כה צמודה, וגייטס היה ממשיך להוביל בפער גדול אלמלא היה תורם לקרן סכומים כה גדולים", אמר דיוויד לינקולן, מנהל הערכה בחברת Wealth-X, שעוסקת במחקרי הון. להערכת לינקולן, מסתכם כיום שווי הונו של גייטס בכ-49 מיליארד דולרים, בהשוואה לכ-60 מיליארד – שווי הונו של סלים. שווי הונו של באפט, שמנהל גם הוא פעילות פילנתרופיה ענפה, מוערך בכ-47 מיליארד דולרים. אלמלא היה תורם סכומים כה גדולים, היה מגיע שווי הונו של גייטס ל-88 מיליארד דולרים.

גייטס ורעייתו, מלינדה, תרמו עד כה לקרן הנושאת את שמם, שהיא הגדולה בארצות הברית, סכום מצטבר של 28 מיליארד דולרים. ברשימת המיליארדרים של פורבס לשנת 2010 הוערך שווי הונו של גייטס ב-53 מיליארד דולרים, ומשום כך – הוא הפסיד את המקום הראשון ברשימה לסלים, ששווי הונו הוערך בשנה שעברה ב-53.5 מיליארד. הייתה זו הפעם השנייה בלבד מאז שנת 1995 שבה לא דורג גייטס במקום הראשון ברשימת המיליארדרים של פורבס.

להשקפתו של סלים, אנשי עסקים מביאים יותר תועלת כאשר הם יוצרים מקומות עבודה ותורמים לרווחה באמצעות השקעות, "ולא מנסים להיות סנטה קלאוס". סלים תורם אמנם מיליארדי דולרים לצדקה, אך היקף תרומותיו נמוך בהרבה מזה של גייטס.

יצוין, כי באפט, שכאמור, שווי הונו הוערך בשנה שעברה ב-47 מיליארד דולרים, כבר הבטיח לתרום כמעט את כל הונו לקרן על שם ביל ומלינדה גייטס. מאז 2006 הוא תרם לקרן סכום מצטבר של שמונה מיליארד דולרים. אולם, בעוד ששערן של מניות מיקרוסופט זהה כמעט לשערן לפני עשור, הרי ששער המניות של ברקשייר התאוויי, חברת ההשקעות של באפט, עלה ב-10 השנים האחרונות פי שניים.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. דורי

    התורם הגדול בעולם עדיף על האיש העשיר בעולם. ולא נראה לי שהוא יהיה רעב לפת לחם בקרוב

  2. Eli

    אם הכסף הזה יבטל בורות של עמים מסוימים,ביל יכול לישון בשקט.ישר כח

אירועים קרובים