הראל הטמיעה מיחשוב ענן פרטי מבוסס VMware בשירותי בריאות כללית; ההיקף: מיליון שקלים
במסגרת הפרויקט הותקנו עשרה שרתי VMware ESX בתצורת אשכול ושרת VMware vCenter לניהול החווה ● עם סיום תהליך קונסולידציית השרתים, הפכו אנשי ה-IT בשירותי בריאות כללית ואנשי הראל 200 שרתים פיזיים לווירטואליים, ביחס של 1:20, משמע - שרת פיזי אחד לכל 20 שרתים וירטואליים
הראל טכנולוגיות מידע ביצעה פרויקט וירטואליזציה מבוסס VMware בשירותי בריאות כללית. התשתית שהוטמעה במסגרתו משמשת ליצירת מיחשוב ענן פרטי לקופה. היקפו הכספי של הפרויקט, שארך חצי שנה והסתיים באחרונה, לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בשוק העריכו אותו בכמיליון שקלים.
במסגרת הפרויקט הותקנו עשרה שרתי VMware ESX בתצורת אשכול, לקבלת זמינות גבוהה של המערכות בעת התאוששות מאסון. כמו כן, הוקם שרת VMware vCenter לניהול החווה. התשתית הווירטואלית של VMware מריצה מאות שרתי Terminal Server עם יישומים של סיטריקס (Citrix) ושל קוקפיט (Cockpit), המותקנים עליהם. עם סיום תהליך קונסולידציית השרתים, הפכו אנשי ה-IT בשירותי בריאות כללית ואנשי הראל 200 שרתים פיזיים לווירטואליים, ביחס של 1:20, משמע – שרת פיזי אחד לכל 20 שרתים וירטואליים.
מחלקת תשתיות ה-IT של שירותי בריאות כללית אחראית על האחזקה והניהול של 3,500 אתרי קצה וכן על תפעול 6,000 מתגי תקשורת ו-4,000 נתבי תקשורת. בחוות השרתים של הקופה קיימים 3,500 שרתים פיזיים, מתוכם כ-500 מכונות וירטואליות של VMware.
מספר השרתים הווירטואליים בקופה עומד על כ-800. אלה מחולקים לשתי סביבות ענן פרטי, על פי רמת הקריטיות שלהם. תשתית הווירטואליזציה של VMware בשירותי בריאות כללית משמשת בעיקר את מערכות התאוששות מאסון (DRP) ומערכות הליבה הקריטיות של הארגון, הכוללות, בין היתר, מערכות סאפ (SAP), מערכות לוגיסטיקה ומערכות לניהול בתי המרקחת והמעבדות. מספר המשתמשים במערכות אלה עומד על יותר מ-34 אלף. התשתית הוירטואלית פועלת מול מערך איחסון של EMC לצורך התאוששות מאסון.
הפרויקט נוהל על ידי משה בלקר, ראש תחום סיסטם ומסדי נתונים בשירותי בריאות כללית, ושוקי קליינשטיין, מנהל צוות סיסטם הנדסה בקופה. לדברי רפי הירש, מנהל מחלקת תשתיות IT בכללית, "מערכות ה-IT בכללית משרתות 34 אלף משתמשים ביותר מ-25 אלף תחנות עבודה. בארגון יש כ-3,500 שרתים, הפזורים בכ-50 חדרי מחשב". הוא אמר, כי "בזכות הפיתוח של הצוות שלנו, לצד תשתית VMware, יש לנו את היכולות לספק שרת תוך חמש דקות מרגע הדרישה לו, עם יכולת לעשות זאת באופן אוטומטי".
הירש הוסיף, כי "בחרנו בפתרונות הווירטואליזציה של VMware ליישומי מערכות הליבה וההתאוששות מאסון של הארגון בגלל היתרון שלהם בהשגת זמינות ושרידות ליישומים. לאחר שעברנו את תהליך הווירטואליזציה של מערכות הליבה, התחלנו גם בווירטואליזציה של סביבות ה-DMZ, הכוללת את האתרים השיווקיים שלנו, מערך זימון התורים אונליין, שרתי דואר ומערכות אבטחת מידע. גם 50 חדרי המיחשוב הפזורים בארץ מתחילים לעבור לווירטואליזציה". הוא ציין, כי "תשתית וירטואליזציה מבוססת VMware vSphere4 מספקת יכולות ניהול מתקדמות לצד יכולות מיחשוב ענן, הכוללות שליטה רבה יותר במערכת ההפעלה, אפקטיביות משופרת, גמישות ויכולות בחירה מגוונת".
תגובות
(0)