ג'ון מק'אדם, F5: "תחום העברת היישומים תופס תאוצה בגלל הפיכתו לקריטי"
"התחום מקבל בשנים האחרונות משנה חשיבות בגלל ההצטרכנות של עולם ה-IT, שמביאה לכך שהעובדים עובדים עם מכשירים מהבית בכל מקום, והתפשטות עולם המיחשוב הנייד", אמר מק'אדם, מנכ"ל F5 ● לדבריו, "המנמ"רים צריכים 'לעזוב' את המתגים והנתבים ולהתמקד ביישומים, כי שם נמצא הערך העסקי לארגון"
"תחום ה-ADC (ר"ת Application Delivery Controller) חווה בשנים האחרונות גידול ומקבל משנה חשיבות. גורמות לכך שתי מגמות ששלובות זו בזו: ההצטרכנות של עולם ה-IT, שמביאה לכך שהעובדים עובדים עם מכשירים מהבית בכל מקום, והתפשטות עולם המיחשוב הנייד. אנחנו חשים בכך בגלל הגידול שלנו במכירות בארגונים בשנים האחרונות", כך אמר ג'ון מק'אדם, מנכ"ל F5.
מק'אדם הגיע ארצה יחד עם בכירי חברתו כדי להשתתף בכנס שערך הסניף הישראלי של החברה. הכנס, שנשא את הכותרת "Think Big", נערך היום (ה') בהפקת אנשים ומחשבים ב-"ווילה" שבגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות כ-400 מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים. את האירוע הנחה המנטליסט שימי אטיאס.
לדברי מק'אדם, "מנמ"רים פועלים בכמה חזיתות: הם עורכים פרויקטי קונסולידציה במרכזי המיחשוב שלהם, מבצעים יותר ויותר פרויקטי וירטואליזציה ומתחילים לחשוב או להיכנס למיחשוב ענן. בתוך כך, יש יותר מידע על גבי יותר יישומים, שעוד ועוד משתמשים פנימיים רוצים לקבל בכל מקום, בארגון ומחוצה לו. לכן, המיקוד צריך להיות שונה מבעבר – על היישומים ועל העברתם בצורה מהירה, מאובטחת וזמינה. המנמ"רים צריכים 'לעזוב' את המתגים והנתבים ולהתמקד ביישומים, כי שם נמצא הערך העסקי לארגון. באמצעות היישומים, העברה שלהם בצורה מאובטחת והאצה שלהם, ניתן להגיב מהר יותר וכך להיות יותר תחרותיים. לשמחתי, בשנתיים האחרונות יותר ויותר מנמ"רים מבינים זאת".
"המנמ"רים נדרשים לעשות 'יותר בפחות' ולספק גמישות, יעילות ואבטחת מידע", אמר מק'אדם. "לכן, האחדת מרכזי הנתונים, הקונסולידציה, הפכה להיות נושא אטרקטיבי בעיני ארגונים רבים. אנחנו הבנו שקונסולידציה או וירטואליזציה אינן פותרות באופן מיידי את הבעיה המטרידה את מרבית אנשי ה-IT כיום – מקום האיחסון ההולך ומצטמצם. הן גם לא בהכרח מפחיתות עלויות תפעול או רכש. האחדת שרתי יישומים מסניפים מרוחקים היא מטלה לא קלה, שעלולה להסתיים בכך שביצועי היישומים ירדו. במקרה זה, יש צורך בפתרון מהיר של יישום כלי מיטוב WAN חדש או תכנון חדש של הרשת. גם נושא אבטחת המידע עלול להינזק".
"חוויית המשתמש והנגישות ליישומים במרכז"
הגישה של F5, הוסיף מק'אדם, "שמה את חוויית המשתמש והנגישות ליישומים במרכז. על המנמ"רים ומנהלי הרשתות והתשתיות להתרחק ממבט המתרכז ברשת עצמה. נדרש להתמקד ביישום, ואז אנחנו מספקים פתרון מרכזי שיוכל להעביר יישומים באופן אחוד לכל המשתמשים, לא משנה מה מיקומם – במשרד, בסניף מרוחק או בדרך".
הוא ציין, כי החברה חוותה גידול משמעותי במהלך העשור האחרון, נוספו לה אלפי עובדים ולפני כמה חודשים היא נכנסה לרשימת S&P, המדרגת את 500 החברות הגדולות בארצות הברית. ההוכחה לחשיבות התחום, אמר מק'אדם, היא שבמהלך שנות המיתון היקף מכירות החברה כמעט שלא נפגע. לדבריו, "אנחנו מעריכים חדשנות, ולכן מפתחים בלא הרף מוצרים חדשים, כדי לענות לאתגר של העברת יישומים והאצה שלהם". הוא ציין, כי "אנחנו מתמודדים בשוק ה-ADC נגד חברות מהגדולות בעולם, כגון סיסקו (Cisco). מוצרינו 'אדישים' למערכות הפעלה ואנחנו עובדים על גבי כל רשתות התקשורת".
עוד ציין מנכ"ל F5, כי 65% ממכירותיה בעולם "הן לחברות טכנולוגיות. אם אתם מגהצים כרטיס אשראי, מוציאים כרטיס טיסה אלקטרוני או גולשים ברשת חברתית, סביר להניח שאתם נעזרים, מבלי לדעת, במוצרים שלנו שמוטמעים בארגון מולו אתם עובדים. מוצרינו מוטמעים בקרב 15 מ-15 הבנקים הגדולים בעולם, עשר מעשרת ספקיות הטלקום הגדולות בעולם. לפי גרטנר (Gartner), נתח השוק שלנו בעולם ה-ADC עומד על 59%, ואנחנו מובילים ברביע הקסם שלה".
בהתייחסו לשוק הישראלי אמר מק'אדם, כי "אנחנו רואים בו שוק חשוב. נגדיל את ההשקעה במרכז הפיתוח פה, שבנינו אותו על בסיס רכישת מגניפייר, שבוצעה לפני יותר מעשור".
"בעבר, המנמ"ר לא התייחס ליישומים ולהעברה שלהם", סיכם מק'אדם. "התחום הולך ומקבל משנה תוקף בשל חשיבות היישומים בארגונים, ריבוי המידע, הגידול של מרכזי המיחשוב והדרישה הפנים ארגונית הגוברת והולכת לנתונים מאותם יישומים. אנחנו נמצאים כדי לבצע העברה זו בצורה מיטבית".
יש כוח גד !