הבוס מציק ומנסה להפיל אותך? כמה עצות להתגוננות

מה תעשה אם הבוס שלך "יסמן אותך"? האם תוותר על מקום העבודה שלך, תילחם על זכותך ועקרונותיך או שמא תנקוט באפשרות אחרת? ● בלוג שפורסם באתר של המגזין CIO, מעניק כמה עצות משלו לסיטואציה הבעייתית

התופעה הזו מוכרת לכל מי שעובד או עבד אי פעם בארגון גדול, שבו לכל קבוצה של עובדים יש בוס נפרד: אתה עובד במסגרת קבוצה סגורה, בדרך כלל עומד ביעדים ובביצועים, וזוכה לרוב לשבחים והערות חיוביות. והנה, בוקר אחד אתה מוצא בתיבת הדואר שלך מייל זועם ואלים במיוחד מהבוס שלך, שבו הוא קובע, כי הביצועים שלך לא טובים והוא אף משתמש בלשון אזהרה שאם לא תשתפר, בתוך חודש ימים תאבד את מישרתך. הרגעים הראשונים הם רגעי הלם… הבוס הזה מעולם לא העיר לך ומעולם לא כתב לך שהמכסות שלך לא מספיקות, אבל הנה – מסתבר שהוא התחיל "לחפש אותך".

בירור קצר מעלה, כי הוא לא מתכוון לכלל העבודה שלך, אלא לפרויקט מסוים שלא עלה יפה. אתה מודע לזה, מבין את הסיבות לכישלון ואפילו לא מוציא את עצמך מחוץ לגבולות האחריות – אבל תחושת התסכול מציקה לך. פתאום אתה מתחיל לקשר דברים מסוימים, ומבין שמצבו של הארגון כלל לא טוב. זאת, בין היתר, בגלל שפרויקטים מסוימים לא עמדו ביעדים שהוצבו להם, אולי בגלל ציפיות מוגזמות ואולי בגלל חוסר מודעות של אלו שהטילו את המשימה. התסכול אף גובר כאשר אתה מנתח את המציאות ומבין שהמחלקה שלך והפרויקטים שהיא מבצעת, לא ממש משפיעים על רווחיות החברה ולא קשורים לירידה במכירות או בכל דרך אחרת.

ברור לך, כי כל מה שלא תעשה מעתה והלאה, לא יעזור. הבוס סימן אותך, ולא יעזור לך אם תוכיח לו באותות ובמופתים שהאחריות לכישלון היא שלו לא פחות ממך – בין היתר מפני שהוא לא אישר לך תקציבים, או חלק על דעתך כאשר הצעת לו משהו. אבל הבוס הוא הבוס וחבל על הזמן בכלל לנסות לשכנע אותו. השאלה הגדולה היא, מה עושים במצבים כאלו שמתרחשים כמעט כל יום בכל ארגון, ובוודאי בארגוני IT שמאופיינים בפרויקטים גדולים, מרובי תהליכים ועתירי תקציבים.

בלוג שפורסם באתר של המגזין CIO, מעניק כמה עצות למי שנתקל בסיטואציה דומה. העצה הראשונה היא להרים ידיים. הרי לא משנה מה תעשה, הבוס כבר סימן אותך והמסקנה היא שעליך לחפש מקום עבודה אחר –  בשקט, בזהירות ובבטחה.

העצה השנייה היא לצאת לקרב גם אם הוא נראה אבוד. סגור את עצמך בחדר לכמה שעות ונסח מכתב תשובה מנומק לבוס העצבני, ואל תשכח לכתב את סמנכ"ל משאבי האנוש. זאת, משתי סיבות: האחת – העובדה שהבוס יראה שבכיר אחר בארגון מעורב בסיפור, מגבירה את הסיכוי שישנה את דעתו. אולי גם בכירים אחרים בארגון, הממונים על אותו בוס, יבינו כי מדובר בעניין נקודתי – חמור לכשעצמו, אבל עדיין לא סיבה לפיטורים. הסיבה השנייה, היא שאם נקלעת למצב של היעדר אמון בינך לבין הבוס, מה כבר יש לך להפסיד? הרי ממילא הוא רוצה לפטר אותך, ואם הסיבה תהיה עקיפת סמכויות (כלומר זה שעירבת גורם בכיר יותר) זה לא משנה כל כך.

העצה השלישית נכונה תמיד לכל מצב: צלם, אחסן, גבה את עצמך במסמכים והוכחות שמראים את התוצאות האמיתיות שלך, את ההישגים ועמידה ביעדים אחרים שהציב לך הבוס. זה יוכל לעזור לך במידה ואגף משאבי אנוש בחברה יגיע למסקנה, כי אין סיכוי שתסתדר עם הבוס הזה – אבל יש לך עתיד במחלקה אחרת.

בוודאי יש גם רעיונות אחרים, אך השורה התחתונה היא שיש לשמור על קור רוח ולא לאבד תקווה, כי תמיד יש חיים אחרי…

CIO

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. רז

    כאחד שנמצא בפרשת דרכים יש לי בוס אטום וסתום לא רואה ולא שומע למעט עצמו מנסה בכול דרך להכשיל אותי מכיון שאני אוהב את המקום 7ומבחינה כלכלית שוה יחסית למה שאני מוצא בשוק קשה לעזוב המנהל סוג של מאפיונר מחובר להנהלה לכוח אדם כול מילה שתגיד תעבור הלאה אין ערובה שתלך למנכל ולא ינפנפו אותך בטענה שאה מארגן מרד נכון שאפשר לתבוע אותו אבל הזמן למצוא עבודה יפגע בי כלכלית עדין לא מצאתי פיתרון אם יש למישהו אשמח לשמוע

  2. שולמית

    כמי שעברה חוויה דומה יש לי משפט אחד להגיד: אנשים נמצאים הארגון טוב ועוזבים בכלל אנשים רעים !! חבל שכך הדברים מתנהלים.

אירועים קרובים