תביעה נגד פייסבוק: עוקבת אחר המשתמשים גם לאחר שהם יוצאים מהרשת החברתית
גולש אמריקני תבע את החברה לאחר שהודתה בביצוע המעקב ● "ההודאה הפומבית של פייסבוק הגיעה רק לאחר שעורך בלוג באוסטרליה פרסם ידיעה על המנהג הזה, על אף שהוא פנה לחברה בנושא כבר לפני שנה", נכתב בכתב התביעה ● מפייסבוק נמסר בתגובה, כי "אין לתביעה בסיס"
על מנהגה של פייסבוק (Facebook) לעקוב אחר פעילותם של המשתמשים גם לאחר שהם יוצאים מהרשת החברתית נמתחה כבר ביקורת בקונגרס האמריקני. כעת הוגשה נגד החברה תביעה בנושא זה לבית המשפט הפדראלי בסן חוזה, קליפורניה.
פייסבוק הודתה, כי היא עושה כן בעקבות פרסומים בנושא. לדבריה, היא עושה זאת באמצעות קבצי Cookie שהיא טומנת במחשבי המשתמשים, שממשיכים לפעול גם לאחר שהם כבר לא גולשים באתר. עם זאת, החברה טוענת שבעקבות התלונות, היא מיהרה להסיר את הפרטים המזהים מהנתונים שנאספים לאחר היציאה מהאתר וכי פרטים אלה אינם נשמרים ולא נעשה בהם שימוש כלשהו.
"ההודאה הפומבית של פייסבוק הגיעה רק לאחר שעורך בלוג באוסטרליה פרסם ידיעה על מנהגה של החברה לעקוב אחר פעילותם של המשתמשים גם לאחר שהם יוצאים מהרשת החברתית, על אף שהוא פנה לחברה בנושא כבר לפני שנה", נכתב בכתב התביעה שהגיש פרין אייקנס דייוויס נגד החברה. התובע מבקש מבית המשפט להעניק לתביעה מעמד של תביעה ייצוגית, לפסוק פיצויים בסכום שלא צוין ולאסור על פייסבוק לבצע את המעקב המדובר.
אנדרו נויס, דובר פייסבוק, אמר בתגובה, כי "אנחנו סבורים שאין לתביעה שום בסיס ומתכוונים להגן על עמדתנו בתוקף".
במקביל, ארגונים שפועלים לשמירה על הפרטיות בארצות הברית ובאירופה העלו חששות ביחס למנגנון שיתוף חדש של פייסבוק שמכונה Frictionless sharing ובמסגרתו מפורסמים באופן אוטומטי עדכונים על פעילות של משתמשים, גם מבלי שהם הורו במפורש לעשות כן. הממונה על השמירה על הפרטיות באירלנד כבר הורה לפתוח בחקירה בנושא, בעקבות תלונות שהגישו הארגונים.
תגובות
(0)