SAS מובילה בחמישה דו"חות קרטיס בנושאי סיכונים, דיווח וציות
פתרונות SAS בולטים באנליטיקה מתקדמת, ניהול נתונים מקיף ודיווח איכותי ביותר. ספקית התוכנה SAS, הינה החברה המובילה בתוכנות ושירותי אנליטיקה עסקית בתחומי הסיכונים והציות. בהכרה זאת זכתה SAS אף בחמשת דו"חות ניתוח הנוף התחרותי שהופקו לאחרונה על ידי קרטיס מחקרים. הד"וחות כוללים ניהול סיכוני פשיעה פיננסית, מערכות לניהול סיכוני נזילות, מענה טכנולוגי לסולבנסי II, פתרונות תוכנה לציות, סיכונים תפעוליים ושליטה (EGRC) ויכולת אינטגרציה של פתרונות לניהול סיכונים פיננסים.
"בהיותה מובילה עקבית בדו"חות קודמים, אין זה מפתיע כי SAS מגלה ביצועים כה טובים בחמש הערכות השוק בתחום הסיכונים והציות", אומר פיימן מסטישיאן, שותף מנהל בקרטיס מחקרים. "SAS מבינה ומתייחסת לצרכים המתהווים בשוק בתחום הסיכונים והציות על ידי פיתוח תוכנה וחדשנות בתחומי ניהול הסיכונים".
ניהול סיכוני פשיעה פיננסית
בתחום הטכנולוגיה לניהול סיכוני פשיעה פיננסית צופה קרטיס כי השוק יצמח לכ-4.3 מיליארד דולר עד לשנת 2013.
קרטיס צופה כי "הפתרונות המנצחים ישלבו פלטפורמות למאבק בהלבנת הון, מאבק בהונאות ומערכת מרכזית לניהול ודיווח. הפתרונות ישולבו בניטור טרנסאקציות בזמן אמת". בקרטיס מאמינים כי אנליטיקה בזמן אמת תאפשר לחברות "לחזות באופן מדוייק ולמנוע באופן מוצלח את ההתקפה הפלילית הראשונה נגד המוסד הפיננסי, במקום את השנייה או השלישית".
הפלטפורמה האירגונית של SAS למאבק בסיכוני פשיעה כלכלית עבור בנקים מספקת תשתית טכנולוגית למניעה, איתור וניהול הפעילות כנגד פשעים כלכליים לרוחב קווי עסקים שונים ובכללם כנגד הלבנת כספים, הונאות כרטיסי אשראי, הונאות מעגליות, הונאות מרכז הסליקה האוטומטי והעברות כספים אלקטרוניות. קרטיס מציינת כי הפתרון של SAS "מציג יכולות גבוהות בתחומים החשובים של אנליטיקה, בינה עסקית, ניהול אירועים וניהול נתונים" ומדגישה את האנליטיקה המתקדמת, יכולות ההתאמה, ניהול הנתונים ויכולות הדיווח ותצוגת המידע ("דשבורד" ו"אורות אדומים") כמבדלים מרכזיים. ל-SAS מערכות 'אורות אדומים' להתרעה על התרחשות אירועי כשל ומערכות להתראה מבעוד מועד על גידול בסבירות לתקלה.
ניהול סיכוני נזילות
קרטיס צופה כי שוק מערכות ניהול סיכוני נזילות ופתרונות ניהול הנכסים וההתחייבויות (ALM) יצמח לכ-223 מיליון דולר בשנת 2013. "חלק מההאצה בצמיחה יתרחש על רקע התרחבות בשווקים המתעוררים באסיה ובפסיפיק, אמריקה הלטינית, המזרח התיכון, מזרח אירופה ואפריקה". קרטיס מציינת כי קיימת "דרישה מתגברת לניהול נכסים והתחייבויות בתחום הביטוח ולפלטפורמות המאפשרות ניהול אינטגרטיבי של סיכונים פיננסיים".
הדו"ח של קרטיס ממליץ לבחון מחדש את המתודולוגיות המסורתיות ולבנות בהתאם את המערכות לניהול סיכוני נזילות. הדו"ח מציין כי פתרונות מבודדים אינם יעילים דיים. בקרטיס מצפים כי מוסדות רבים יותר יפעילו מערכות לניהול סיכוני נזילות ופתרונות לניהול הנכסים וההתחייבויות כחלק מאסטרטגיה ארגונית מקיפה לניהול סיכונים (ERM).
מול דרישות חדשות ומאתגרות מזהירים בקרטיס כי "גישה המבוססת על פתרון נקודתי אינה תומכת בניתוח מלא של זרימת כספים בראיה ארגונית". חברת המחקר מציינת כי ההצלחה תלויה ב"פתיחות של הארכיטקטורה והיכולת להתממשק ולפעול יחד עם מערכות נוספות".
בקרטיס חשים כי "ספקים [כמו SAS] עם יכולת גבוהה בתחום הבינה העסקית, האנליטיקה ואינטגרציית הנתונים, מסוגלים להוסיף את שכבות האינטגרציה הנחוצות על גבי הפתרונות הנקודתיים הקיימים ולהציע פתרון ארגוני מלא." בעזרת מערכות SAS לניהול סיכונים, ארגונים נהנים מגמישות וכוח המתאפשרים בזכות פתרון מקצה לקצה של קישוריות לאינטגרצית הנתונים, האנליטיקה העסקית והדיווח.
SOLVENCY II
תחזית קרטיס לצמיחת שוק התוכנה לסולבנסי II הינה להיקף של 269 מיליון דולר עד לשנת 2013. על פי קרטיס, "שוק התוכנה יתרחב בגלל התגברות הדרישות לניהול סיכונים בארגונים ולטכנולוגיות מידול פיננסי על מנת לתמוך בסולבנסי II", עם תוכנות לניהול סיכונים תפעוליים אשר מהוות תחום מרכזי שצומח אף הוא. בקרטיס מזהים "תזוזה ברורה לכיוון הניהול של תהליכי סולבנסי II על רקע עליה באמון בתהליכי ניהול סיכונים".
חברת המחקר ממליצה לחברות ביטוח "להקים מערכת ניהול סיכונים אינטגרטיבית לרוחב הארגון, פלטפורמת ניהול נתונים ומידע פיננסי רציפים על מנת לתמוך בקבלת החלטות מושכלת". בקרטיס מעודדים חברות ביטוח "לספק אמינות, שלמות ודיוק של הנתונים שלהן" ובכלל זאת "לפתח תשתית מרכזית עם מחסן נתונים ומודל נתונים מפורט". קרטיס ממליצים על "סביבה אנליטית רציפה המשתמשת בטכנולוגיה, רכיבים וכלים מקובלים".
מערכת ניהול הסיכונים של SAS עבור חברות ביטוח הינה פתרון מקיף המאפשר יישום המלצות סולבנסי II. המערכת מאפשרת לחשב את הלימות ההון על פי המתודולוגיה של סולבנסי. הפלטפורמה כוללת ניהול נתונים ודיווח, לרבות מודל נתונים ייעודי לחברות ביטוח לשם ביצוע אנליטיקת סיכונים מורכבת ומאגר דיווחים המכיל יותר מ-60 דו"חות סולבנסי II שנבנו מראש.
סיכונים תפעוליים, ציות וממשל תאגידי (GRC)
תחזיות קרטיס צופות כי שוק ה-GRC בכלל והסיכונים התפעוליים בפרט יצמח אל מעבר ל-1.5 מיליארד דולר עד לשנת 2013. בקרטיס מעריכים כי הפעילות הרגולטורית בעולם תדרבן את השוק של מערכות ה-ERM, ה-GRC והסיכונים התפעוליים.
בקרטים צופים כי הדור הבא של פתרונות GRC ישולב במערכות בינה עיסקית (BI) על מנת לייצר דו"חות סיכונים בזמן אמת. המובילים בכיוון זה הם ספקים כמו SAS, שכבר כעת מציעה פתרונות מזן חדש המשתמשים בטכנולוגית עיבוד במהירויות גבוהות ובזיכרון המאפשר לעבד ניתוחים אנליטיים באופן מבוזר על פני שרתים רבים. יכולת קבלת החלטות עסקיות טובות יותר תתאפשר בעזרת הבנה עמוקה של נושאי GRC ועל ידי קישור לרגולציות המתהוות, בקרות פנימיות, חשיפה לסיכונים ולמגבלות תפעוליות.
קרטיס מציינים כי SAS Enterprise GRC הוא פתרון אמין לנושא הציות והסיכונים התפעוליים, מאפשר שיתוף פעולה בין צוותי ה-GRC ומפחית את העלות של ניהול הסיכונים בעזרת אוטומטיזציה.
אינטגרצית סיכונים ופיננסים
קרטיס רואים באינטגרציה של תחומי הפיננסים והסיכונים צורך של שני הגורמים לערוך תחשיבי התאמה של נתוני הסיכון. על מנת להבטיח את התמחור הנכון, "אירגונים מזהים את הצורך למדוד סיכון באופן מדוייק יותר ומחשבים את ההחזר עבור מוצרים חדשים תוך לקיחה בחשבון של מרכיב הסיכון." למתן החשיבות לתשואות המותאמות לסיכון נדרשת גישה מורכבת ומתוחכמת יותר, גישה שבסופו של דבר היא גם בטוחה יותר.
הדו"ח מציין כי "היצירה של מודל נתונים משותף עבור סיכונים ופיננסים" הינו קריטי לאינטגרציה ולהפעלה מוצלחת. סיכונים המסתתרים בנתונים בלתי מדוייקים מערערים את היכולת להבין ופוגעים באינטגרציה נכונה.
קרטיס ממליצים על פתרון אינטגרציה של סיכונים ופיננסים שהינו בעל פונקציונליות וגמישות המותאמת לארכיטקטורת המערכות, קלות אינטגרציה וגישה של "ארגז כלים" למידול, אנליטיקה ודיווח.
השילוב של פתרונות הניהול של SAS עבור בנקאות ושל פתרונות הניהול הפיננסי של SAS עונה על צרכי הבנקאות הגלובלית, צרכי מנהלי הסיכונים ומנהלי הכספים ונותן מענה גם לדרישות חדשות הקשורות בישום באזל II.