משרד התמ"ת החל במיזם לעידוד תעסוקת היי-טק במגזר הערבי
המיזם מתופעל על ידי המטה לפיתוח אזורי במשרד התמ"ת, שמממן את מחציתו, וארגון צופן ● במסגרת המיזם יעברו אקדמאים ערבים קורסי הכשרה ממוקדים במקצועות טכנולוגיים, בהתאם לדרישות תעשיית ההיי-טק באזור מגוריהם ● הקורס הראשון החל לפני ימים אחדים, עם כ-20 משתתפים ● שר התמ"ת, שלום שמחון, אמר ש-"אנחנו מעוניינים לשתף פעולה עם החברה האזרחית; ידוע לנו שבמגזר הערבי קיימים ידע וניסיון חשובים בנושא"
המטה לפיתוח אזורי במשרד התמ"ת וארגון צופן פצחו באחרונה במיזם חדש לקידום תעסוקת ההיי-טק במגזר הערבי – מיזם אותו מממן המשרד ב-50%.
במסגרת המיזם יעברו אקדמאים מהמגזר הערבי קורסי הכשרה ממוקדים במקצועות טכנולוגיים, בהתאם לדרישות תעשיית ההיי-טק באזור. המשתתפים אף ייחשפו במסגרת הקורסים לאפשרויות השתלבותם בתעשיית ההיי-טק ויעברו סדנאות בנושאים כגון פיתוח קריירה, מיתוג עצמי וראיון עבודה.
המיזם החדש יכלול בנוסף ייזום של שלוחות היי-טק של חברות מובילות בתחום ביישובים ערביים בפריפריה והסבה של עובדים אקדמאים במגזר למקצועות הטכנולוגיה. זאת, באמצעות שיתוף פעולה בין התעשייה, הרשויות המקומיות, משרד התמ"ת והרשות לפיתוח כלכלי במגזר הערבי במשרד ראש הממשלה.
בשבוע שעבר יצא לדרך קורס ראשון במסגרת המיזם המשותף, בו יעברו כ-20 משתתפים הכשרה כבודקי תוכנה. בנוסף, הם יעברו סדנאות בין היתר להקניית כלים להתמודדות במרכז הערכה, בראיון עבודה אישיותי וטכני, השתלבות במקום עבודה, עבודה בצוות, מחויבות ושאיפה לחדשנות.
מטרת המיזם היא לקדם את תעשיית ההיי-טק במגזר הערבי ולהגדיל משמעותית את מספר המהנדסים הערבים בה. על פי ניתוח של ארגון צופן, רק בשנים האחרונות סיימו כ-2,500 אקדמאים ערבים תארים ראשון ושני במקצועות המדעים המדויקים. למרות זאת, הם לא מצליחים להשתלב במשרות התואמות את השכלתם, על אף שהם מנסים ניסיונות רבים לעשות זאת. בצופן מעריכים, כי המהנדסים מהמגזר הערבי יכולים להיכנס מיידית לתעשייה, באמצעות הסבה מקצועית קצרה וממוקדת למהנדסים.
כמו כן, על פי הארגון, ישנם מאות בוגרי אקדמיה ערבים נוספים שלמדו את המקצועות המבוקשים אבל לא נכנסו לתעשייה בגלל חסמים חברתיים וגיאוגרפיים. רובם מתגורר בצפון, כשעיקר התעשייה הטכנולוגית נמצאת במרכז הארץ.
סמדר נהב, מנכ"לית צופן, אמרה ש-"מדובר בהכרה משמעותית בחשיבות שמשרד התמ"ת רואה בחיבור בין אקדמאים ערבים מוכשרים באזור הצפון לתעשייה הטכנולוגית הפורחת בארץ. כמו כן, יש כאן הכרה במודל שניסח ומפעיל צופן בהצלחה מזה ארבע שנים".
היא ציינה, כי צופן הינו ארגון מקצועי, ללא כוונת רווח, הפועל לחיבור בין תעשיית היי-טק למהנדסים ערבים על ידי הקמת מרכזי היי-טק ביישובים ערבים, עידוד השקעות מדינה לקידום ההיי-טק ביישובים הללו וייזום קורסי השמה מקצועיים. "פעילות צופן מוכוונת למימוש הפוטנציאל המקצועי והתעסוקתי של אותם צעירים ולמתן מענה איכותי ונגיש לחברות היי-טק ישראליות ובינלאומיות", אמרה.
צופן מבצע שיתופי פעולה עם חברות היי-טק רבות, ביניהן ECI, אינטל (Intel), צ'ק פוינט (CheckPoint), גליל סופטוור, בבקום סופטוור (מבית מטריקס), MIT סופט (מבית מנפאואר), HP ו-NCS (מבית One1). "מודל ההשמה של צופן מוכיח את עצמו, ועד היום, יותר מ-80% מבוגרי הקורסים מושמים בחברות הגדולות", הוסיפה נהב.
לדברי שר התמ"ת, שלום שמחון, "המשרד מעוניין לפתח מיזמים משותפים עם החברה האזרחית, על מנת לקדם ולעודד תעסוקה בקרב אוכלוסיות מיוחדות ודורשי עבודה בנגב ובגליל. ידוע לנו שבמגזר הערבי קיימים ידע וניסיון חשובים בנושא ועל כן, המטה לפיתוח אזורי שם לו למטרה למפות את התחומים והגופים עימם יכול המשרד לייצר סוג כזה של שותפות".
תגובות
(0)