לקראת אירוע | דורון גבעוני, Ruckus: "העולם הולך לפתרונות WiFi כדי להקל על העומס שנוצר על תשתית הגלישה הסלולרית"
גבעוני, מנהל מרכז הפיתוח של Ruckus בישראל, המיוצגת בלעדית על ידי גטר טק, מסביר כיצד פתרונות החברה מקלים על העומס שנוצר על גבי תשתית הגלישה הסלולרית של ספקי השירות, בשל הסטת התעבורה של המידע לנקודות גישה אלחוטיות ● לקראת כנס התקשורת האחודה, גטר טק, יום ג' 13.3, אבניו
מאת הילל יוסף
"ספקיות שירות חוות עומס שנוצר על גבי תשתית הגלישה הסלולרית שלהם. על מנת להקל על עומס זה, הן מנתבות את תעבורת המידע לנקודות גישה אלחוטיות (WiFi) אשר הן פורסות, ונעזרות לשם כך בפתרונות שלנו", כך אמר דורון גבעוני, מנהל מרכז הפיתוח של Ruckus בישראל.
Ruckus מיוצגת בארץ בלעדית על ידי גטר טק מזה יותר משנה, ולדברי גבעוני, "במהלך השנה בוצעו כבר עשרות פרויקטים בהם הוטמעו מוצרי החברה". Ruckus, אמר, "היא יצרנית של ציוד גישה ב-WiFi, והיא אחת מהספקיות העולמיות בתחום". ההתמחות של מרכז המו"פ המקומי בראשותו, אמר גבעוני, היא בעולם ספקי שירות, ולה מלקוחות ה-Tier-1 הגדולים בעולם, כמו כן יותר מ-12,000 לקוחות שונים בעולם – בתי ספר, מלונות, אוניברסיטאות ועוד ארגונים במגזרי שוק שונים. מרכז המו"פ שמוקם בימים אלה בנתניה, ציין, נעשה על בסיס הרכישה של Ruckus את קומאביליטי, חברה שהמשקיעים יצאו ממנה, היא הלכה לפירוק ו-Ruckus רכשה את הקניין הרוחני שלה וצוות גרעין בנוסף למצבת כוח האדם אשר מגוייס בימים אלו.
"ספקי שירות של סלולר", אמר גבעוני, "חווים עומסים אדירים ברשתות הסלולר. חל גידול אדיר אשר צפוי להגיע לגדילה של יותר מפי 66 בתעבורה בשנים הקרובות, הן בשל העברת תכני חוזי והן בשל העברת תכני נתונים. זאת, לצד הגידול בכמות המשתמשים בשל צריכה מוגברת של טלפונים חכמים. הטכנולוגיה המסורתית של רשתות הסלולר לא מספיקה להתמודד עם גידול זה. גם כאשר הספקיות יפרסו את דור 4, הגידול בקיבולת הרשת לא יתמוך בכמות הצריכה של המשתמשים".
לכן, אמר גבעוני, "חברות סלולריות פונות לטכנולוגיית ה-WiFi, כחלופה זולה להגדלת הקיבולת ברשת. עלות הוספת גיגה-ביט קיבולת של תעבורה עומדת על 37 דולרים ברשת המסורתית, בעוד שברשת ה-WiFi העלות היא של 1.75 דולר – יחס של 1:18".
Ruckus, אמר גבעוני, מספקת נקודות גישה ברשת האלחוטית, ומאפשרת למקם קופסאות רשת נוספות. כך, אמר, "אנו מאפשרים חיבור אלגנטי לרשת הסלולר, מה שמאפשר למכשירים כגון טלפונים חכמים, שיש להם רדיו דואלי מדור 3 ו-WiFi, להתחבר לרשת ה-WiFi, ובכך להוריד את העומס מרשת הסלולר".
Ruckus, אמר גבעוני, "עובדת עם ספקיות שירות מהגדולות בעולם. כך, ענקית הסלולר השנייה בגודלה במדינה, KDDI היפנית, מקימה את רשת ה-WiFi הארצית מהגדולות בעולם, על בסיס פתרון שלנו, Offload 3G. הפרויקט יקל על העומס שנוצר על גבי תשתית הגלישה הסלולרית באמצעות ניתוב תעבורת מידע לנקודות גישה אלחוטיות. משתמשים של מחשבי לוח וטלפונים חכמים המנויים לשירות ינותבו באופן אוטומטי לנקודות הגישה החכמות וייהנו מגלישת WiFi בפס רחב. לחברה יש 27 מיליון מנויי 3G, והיא פרסה כבר 100,000 נקודות גישה (WiFi Hot Spots) שלנו, שיפוזרו ברחבי המדינה ויאפשרו גלישה בחינם. הפרויקט יימשך עם מאות אלפי נקודות נוספות". לקוח נוסף, אמר גבעוני, הוא "PCCW, ספקית סלולר בהונג קונג. היא הייתה אחת מהראשונות שהטמיעו את הפתרון שלנו. הם הצליחו להסיט 25-30% מתעבורת הרשת שלהם ל-WiFi ובכך הקלו משמעותית על תשתיות הגלישה שלהם".
"הפתרון של Ruckus מסייע למפעילות להעלות את רמת השירות ולספק חווית משתמש טובה יותר בגלישה הסלולרית", סיכם גבעוני, "Ruckus הוא היצרן בעל ההיצע הרחב ביותר של מוצרים לתחום – החל מנקודת גישה קטנה שניתן לחבר לשקע עד קופסאות Carrier. המוצרים שלנו משלבים פשטות, ביצועים ומחיר משתלם. יש לנו כמה פטנטים ייחודים איך להגיע ליותר מכשירים עם יותר קיבולת ובפחות הפרעות".