יקר אך מרוצה – סקירת Lenovo YOGA Tablet 2 Pro

צביקה קצבורג לקח את מחשב הלוח החדש של ענקית המחשוב לנסיעת מבחן - ויצא עם מסקנות מדויקות

הכל בזכות ציר קטן. Lenovo YOGA Tablet 2 Pro

אחת ההכרזות המעניינות ביותר בתחום הטאבלטים בחצי השנה האחרונה הייתה זו שהציגה לראווה את ה-YOGA Tablet 2 Pro של לנובו (Lenovo). מדובר בטאבלט המוביל בסדרה החדשה של הטאבלטים ששלחה לנובו לשוק בניסיון להשתלט עליו, או לפחות לקחת כמה אחוזים טובים מנתחי השוק של סמסונג (Samsung) ואפל (Apple), שכמו בשוק הטלפוניה מובילות אותו, אם כי באופן מובהק הרבה פחות.

סדרת הטאבלטים הזו מציעה מגוון רחב מאוד של מכשירים במגוון מחירים, החל בכאלה שמצוידים במסך 7 אינץ', כשחלק מהם מבוססים על אנדרואיד (Android) ואחרים על windows 8.1, חלק מגיעים עם מעבדים מבית היוצר של אינטל (Intel) וחלק עם מעבדים של חברות אחרות בשוק, בעיקר מדיה-טק (MediaTek) הטייוואנית.

מעל כולם נמצא ה-YOGA Tablet 2 Pro – ולא בכדי. ראשית, הוא מצויד במסך 13.3 אינץ', וזה בפני עצמו מייחד אותו למדי בשוק. שנית, הוא מצויד בציר אימתני, שהוצג בפעם הראשונה עוד בסדרה הראשונה של ה-YOGA Tablet. הציר הזה מאפשר להזיז את הטאבלט למספר מצבי עבודה. הסיבה שכנראה החברה השאילה לסדרת הטאבלטים הזו את המותג YOGA, שליווה את סדרת המחשבים הניידים המצליחה שלה, היא שהיותו של ציר סגור הוא מצב הטאבלט ה-"רגיל". כשפותחים אותו מעט עוברים למצב "הטייה", שמשמש לקריאה נוחה יותר. בנוסף, יש את מצב "מעמד", שבו הציר, הפתוח באופן חלקי, משמש כמעמד עבור הטאבלט. זה מצב נוח לדוגמה בצפייה בווידיאו. המצב האחרון, בו הציר פתוח לחלוטין, הוא ה-"תליה". אפשר לתלות אותו על מתלה במטבח ופשוט להשתמש בו כטלוויזיה קטנה או לכל עניין אחר.

איך אשטון קוצ'ר קשור לכל העניין?

אבל המאפיין הבולט ביותר של הטאבלט ממוקם בצד אחד של הציר: מקרן מובנה, שמבדל אותו מכל מחשב לוח אחר שקיים כיום בשוק. בחברה אוהבים לספר שהשחקן אשטון קוצ'ר, טכנולוג נלהב שגויס על ידי החברה לקדם את מוצרי הטאלבטים שלה, היה מעורב בפועל בשלב התכנון של סדרת הטאבלטים הזו, והיא מעניקה לו קרדיט מלא על ההמצאה הזו, שחייבים לומר שהיא מוצלחת למצדי.

את המקרן ניתן להפעיל באמצעות כפתור קטן שצמוד אליו או באמצעות אפליקציה מיוחדת שמשולבת בממשק העבודה של הטאבלט. כפתור אחר, שממוקם על הציר עצמו, מאפשר לשלוט בחדות התמונה, וכדי להקרין כל מה שצריך הוא קיר ישר, ולא משנה ממה הוא מיוצר, וזהו זה.לא היה אחד שלא פער את פיו כשצפה בהקרנה לראשונה, ותחשבו על האפקט שזה יכול לגרום בעת ישיבת צוות או פגישת עבודה לקראת סגירת עסקה. כל מה שצריך זה קצת אפילה, ואפילו לא מוחלטת.

המקרן וגודל המסך הם לא המאפיינים המעניינים היחידים שיש לטאבלט הזה להציע. המסך מציע רזולוציה של 2K והתמונה פשוט נהדרת עם צבעים מדויקים וחמים ועם זוויות צפייה מלאות. על הציר מוצאים שני רמקולים שמופנים קדימה אל עבר המשתמש, שמלווים בסאב-וופר שממוקם מאחור בין המצלמה לכפתור שמשחרר את הציר להזזה. מדובר בשילוב הרמקולים החזק ביותר שיש כיום בשוק, ומעבר לעוצמה, מדובר גם ברמקולים איכותיים של JBL שלא משמיעים צרימות בעוצמת קול גבוהה, גם בעת שימוש כבד בבס.

המכשיר אמנם כבד למדי להחזקה ביד באופן רציף, כי בכל זאת מדובר במסך בגודל 13.3 אינץ', אבל מסך ה-IPS מגיב מצוין בכל רגע של העבודה ולא נתקלנו אפילו פעם אחת בבעיה כלשהי של תגובה ללחיצה או להחלקה של המסך, גם כשהמכשיר היה עמוס מאוד בעבודה. עוד יתרון גדול של המכשיר הוא שגם לאחר שעות ארוכות של שימוש הוא מגיע לכל היותר להתחממות קלה בלבד.

ההתחממות הקלה הזו עוזרת כנראה לכך שהטאבלט הזה מספק, למרות גודלו, שעות רבות של עבודה. במבחן PC Mark לסביבת האנדרואיד החזיק הטאבלט לא פחות מ-6:32 שעות בעבודה רציפה ללא הפסקה, עד שנותרו בסוללה 20%. זה מרשים. נקודה. גם במבחנים אחרים שהתוצאות של הטאבלט הזה היו מרשימות: 34,574 נקודות במבחן AnTuTu הציבו אותו במקום הראשון אי פעם בבדיקות שאנחנו ערכנו לטאבלטים, כמו גם ציון של 16,487 נקודות במבחן ה-Unlimited של 3D Mark שמראות את הפוטנציאל שלו בתחום הגרפיקה והמשחקים.

את העוצמה הזו מספקת לו מערכת על שבב המבוססת על ה-Atom Z3745 של אינטל מרובע הליבות, שאינו תומך בעבודה בריבוי נימים, אבל עובד ב-64 ביט ומיוצר ב-22 ננו-מטר. המערכת עובדת במהירות בסיסית של 1.33 ג'יגה-הרץ, אך במהירות טורבו של 1.86 ג'יגה-הרץ וברוב הזמן היא עובדת במהירות המרבית שלה. מערכת זו גם מגיעה עם שבב גרפי פנימי של אינטל שעובד במהירות מרבית של 311 הרץ. מעבר לכך מצויד המכשיר ב-2 ג'יגה-בייט זיכרון עבודה, 32 ג'יגה-בייט נפח אחסון והוא גם מציע באפשרות לשלב סים דור רביעי.

עם מחיר שוק של כ-2,750 שקלים, מדובר בטאבלט יקר למדי, אבל אם תחליטו לרכוש אותו צפויה לכם חוויית שימוש שכנראה לא תקבלו בטאבלטים אחרים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים