מיקרוסופט מציגה: אנליטיקה, ענן ו-Gimjam

מהם כלי ניתוח המידע החדשים של מיקרוסופט? איך עוברים את המחסומים בין משימות, התקנים, יישומים ואנשים? ומהן התוכניות של החברה למחשוב הענן? המשך הסקירה מכנס WPC 2015 באורלנדו

16/07/2015 17:40
סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט. צילום: פלי הנמר

15 אלף המשתתפים שהגיעו השבוע ל-WPC 2015, הכנס השנתי של שותפי מיקרוסופט (Microsoft) בעולם, נחשפו במהלכו לשורה של פיתוחים וחידושים שהחברה הכריזה עליהם.

ההכרזות המרכזיות בכנס, שהתקיים באורלנדו שבפלורידה, היו על Cortana, מערכת ניתוח מידע (Analytics) לארגונים; פרויקט Gimjam, המקנה למשתמשים בארגונים יכולות תקשורת חילופי מידע המגיע מכל המקורות; Microsoft Hololens, המאפשרת עיצוב יצירתי של מוצרים בתלת מימד; ושיפורים בתוכנית הענן לשותפים Cloud Solution Provider.

Cortana BI

במליאת הפתיחה הציגו סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, וסגניו את הכלים שהחברה מציעה ללקוחותיה העסקיים, בהם עבודה בראיית תלת מימד, שפותחו בשיתוף פעולה עם חברות כגון אוטודסק (Autodesk). בחברה שמים את הדגש בין היתר על Cortana BI – מערכת שמציעה אנליטיקה עסקית מתקדמת, לפיה העובדים פועלים בתובנות עסקיות עמוקות וזמינות כהרף עין. תקוותה של מיקרוסופט היא שהשותפים והלקוחות יתפסו אותה כמובילת יצירתיות וחדשנות, ולא רק כמשמרת את בסיס לקוחותיה. Cortana BI מציעה כלים שמיועדים לשימוש בעולם המידע המודרני ועוזרים לקבל החלטות בצורה טובה ומהירה יותר.

פיל סורגן, מנהל השותפים העולמי, במפגש עם המדיה. צילום: פלי הנמר

פיל סורגן, מנהל השותפים העולמי, במפגש עם המדיה. צילום: פלי הנמר

מיקרוסופט אף הודיעה על כוונתה לשלב כמה מהשירותים הקיימים שלה לחבילת ניתוח מידע חדשה, שתוצע במודל של מנויים ותיקרא Cortana Analytics Suite. מזה יותר משנה קיימת טכנולוגיית Cortana לזיהוי קולי, ברמת עוזר אישי, והיא צפויה להיות מוצגת במלוא עוצמתה בהשקה של Windows 10, המכונה בפי מיקרוסופט "אם כל הפלטפורמות" – הכרזה שתתבצע בסוף חודש זה.

חבילת ה-Analytics תשלב כלים לניהול המידע הארגוני, שהוא הנכס האמיתי בכל מערכת מחשוב. לדברי נאדלה, היא תאפשר להגיע לניהול לא רק בהתבסס על המצב הנוכחי, אלא גם על בסיס תובנות לאן כדאי להתקדם וכיצד. החבילה כוללת כלים לניהול נתונים, את היכולת המתקדמת Microsoft ML (ר"ת Machine Learning – לימוד מכונה), כלים להצגה ויזואלית של כלי BI וכלי חיזוי.

הדבר מזכיר את מתקפת האנליטיקה של יבמ (IBM) עם מערכת ווטסון (Watson) שלה, ונראה שזו הכוונה של מיקרוסופט, שמנסה גם בשוק זה לא להישאר מאחור. הפלטפורמה של יבמ אמנם כוללת חומרה מתקדמת, אבל ייתכן שגם מיקרוסופט, שעושה הכול בתוכנה, תתאים את האנליטיקה שלה לווטסון. הרי נאדלה כבר אמר ש-Windows 10 תתמוך בכל פלטפורמה ובכל מכשיר.

בהרצאתו במליאה הציג נאדלה סרטונים של ארגונים שכבר מתנסים ב-Cortana BI, כמו מערכת הבריאות דרטמות-היצ'קוק בניו-המפשייר ופרויקט North American Eagle, שמטרתו לשבור את שיא מהירות הנסיעה ביבשה ולהגיע ליותר מ-1,000 ק"מ בשעה. במהירות כזו חייבים לעבד את הנתונים הנמדדים בקצב של יותר מ-200 אלף בשנייה, בשיא המהירות, כדי לדעת כיצד להמשיך לנהוג בדרך לשיא העולמי.

פרויקט GigJam

השותפים העסקיים של מיקרוסופט צפו בכנס השנה בדרך לעבור את המחסומים בין משימות, התקנים, יישומים ואנשים, בהתבסס על טכנולוגיה של החברה.

הפרויקט נקרא GigJam והוא מקנה למשתמשים בארגונים יכולות תקשורת וחילופי מידע המגיע מכל המקורות – כולל יישומיי SaaS (תוכנה כשירות), התקנים שונים וקולגות השותפים לתהליך – בצורה חלקה, שאינה מכבידה.

Microsoft HoloLens

מערכת נוספת שהוכרזה על הבימה מכונה "העדשה ההוליסטית" – HoloLens, אותה פיתחה מיקרוסופט עם אוטודסק. המערכת מאפשרת לחזות בעדשה בתלת מימד ועל בסיס זה לעצב את המוצר.

השליחות של מיקרוסופט לשנים הבאות. צילום: פלי הנמר

השליחות של מיקרוסופט לשנים הבאות. צילום: פלי הנמר

המערכת הזו מזכירה את Google Glass, אולם נראה כי היא תצליח יותר מהמשקפיים של גוגל (Google), שכן מיקרוסופט מתכננת להוביל את התחום. גם המערכת הזו תוצג בפעם הראשונה בהשקת Windows 10.

שיפורים בתוכנית הענן לשותפים – Cloud Solution Provider

סקוט גאטרי, סמנכ"ל בכיר לענן ומחשוב תאגידי, ניסה לשכנע את השותפים בדבריו מעל הבימה למכור יותר שירותי ענן של מיקרוסופט. רק שהשותפים עדיין חוששים מה יהיה עם שליטתם בלקוח בעידן הענן, בו הלקוח מנוהל, בסופו של חשבון, על ידי מיקרוסופט ישירות. החברה מציינת בהקשר זה שהלקוח תמיד יישאר השותף של הארגון וכי אין מה לחשוש.

גאטרי תמך את דבריו בדבר כדאיות המעבר לענן בהיקף העצום של עסקי האקו-סיסטם של מיקרוסופט ושותפיה סביב שירותי הענן שלה ופרויקטי תאגידים בו, שהגיע בשנה הכספית 2015 (שהסתיימה ביוני) ל-45 מיליארד דולר. בנוסף, בענן AZURE יש כבר מעל 3,200 יישומים לשימוש הלקוחות. במיקרוסופט חוזים כי הנתונים הללו ימשיכו לגדול גם בשנה הנוכחית.

עובדה מעניינת נוספת שגאטרי הציג היא שכיום יש לחברה 19 דטה סנטרים במדינות שונות בעולם – נתון גבוה מזה של שתי המתחרות העיקריות שלה, אמזון (Amazon) וגוגל (Google), גם יחד. הוא ציין כי החברה מתכננת הקמת חמישה דטה סנטרים נוספים בקרוב.

כנס השותפים של מיקרוסופט WPC 2015 באורלנדו. בלי רקע של עננים, זה לא נחשב. צילום: פלי הנמר

כנס השותפים של מיקרוסופט WPC 2015 באורלנדו. בלי רקע של עננים, זה לא נחשב. צילום: פלי הנמר

בהמשך הוא הציג את תוכנית הענן של מיקרוסופט לשותפים, CSP (ר"ת Cloud Solution Provider), שמקלה עליהם לשלב את הלקוח לאורך כל מחזור חייו בענן של החברה.

התוכנית לענן נפוצה כבר ביותר מ-130 מדינות, בהן בישראל. בכל רבעון מתווספים לענן עוד פתרונות מיקרוסופט, שהיו קודם רק במתקן.

שיא עוצמתה של החברה, לדברי גאטרי, הוא שמדובר ביחידה בשוק שיש לה שילוב מלא של פתרונות בכל תחום: Office ,CRM ,Mobility ועוד – במתקן, בענן ובשניהם גם יחד.

לאחר המליאה התפזרו השותפים לאולמות ההרצאות, שהציעו מבחר של מאות נושאים ופתרונות להוספת ידע מקצועי וניהולי באקו-סיסטם של מיקרוסופט, במטרה לעזור להם להצליח יותר בשנה הבאה.

לחלק א' לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים