גם מנמ"רים יכולים להיות מיליונרים

שכר בכירי המחשוב בחברות השונות בישראל אמנם לא נמוך, אבל הוא לא דומה בכלל לזה שמקבלים עמיתיהם בארצות הברית ● סקר חדש מראה כמה מקבלים המנמ"רים

מי (לא) רוצה להיות מיליונר? צילום אילוסטרציה: BigStock

מקצוע ה-IT הוא אחד המקצועות היותר מאתגרים ותובעניים שקיימים בשוק הארגוני ובעסקים בכלל. האם העוסקים בו מתוגמלים מספיק טוב? תשובה לכך אפשר למצוא בסקר מעניין שערך המגזין CIO, במהדורה המקוונת שלו, בקרב סמנכ"לי טכנולוגיות של חברות מרשימת ה-500 של פורבס (Forbes).

עיון ברשימה מעלה שלפחות בארצות הברית, גם מנמ"רים יכולים לצחוק כל הדרך אל הבנק עם חבילה נאה של דולרים, בנוסף לבונוסים והטבות מפנקות. טווח השכר ברוטו שלהם נע בין קצת פחות ממיליון דולר בשנה לשלושה מיליון.

דוגמאות: מנמ"רית בכירה בחברה עסקית גדולה הלכה הביתה בסוף 2014 עם שכר של שלושה מיליון דולר, לאחר שקודמה למנהלת תפעול ראשית – תפקיד שכולל אחריות על מערכות תפעוליות בכל העולם, תכנון ופיקוח. מנמ"ר בכיר אחר, בחברת Western Union, המכהן בתפקיד מ-2012 וקודם בנוסף לתפקידים בכירים אחרים, קיבל בשנה שעברה שכר של 2.4 מיליון דולר.

בסך הכול כולל הסקר 25 מקבלי שכר מתוך רשימת ה-500. עורכיו מציינים כי השכר המדווח לגבי בכירים אלה לא משקף לעתים את מלוא התגמול שהם מקבלים, שכן הם זוכים במהלך השנה למימוש אופציות, בונוסים מיוחדים ועוד כל מיני פינוקים.

מטבע הדברים, כמו בכל טבלת דירוג, גם כאן יש שיאני שכר ויש כאלה שסוגרים אותה. בעל השכר הנמוך ביותר בטבלה הוא מנמ"ר בחברת מזון שהביא אשתקד הביתה "רק" 788,246 דולר. לעומתו, שיאנית השכר היא סגנית נשיא בכירה לטכנולוגיה ועסקים בחברת ביו-טכנולוגיה גדולה, שהשתכרה ב-2014 סכום של 7.7 מיליון דולר, לעומת 5.3 מיליון ב-2013. יצוין כי הסכום כלל חבילות של אופציות. כמה מרוויח מנמ"ר חברת השילוח הגדולה Fedex? התשובה היא 762,960 דולר נטו, ללא בונוס.

הגידול הגבוה ביותר בשכר נמדד אצל סגנית נשיא בנורפולק סאות'רן, שתוגמלה בשנה שעברה בסכום נאה של 5.1 מיליון דולר לעומת 3.4 מיליון. הבכירה עובדת בחברה מ-1978 והיא התקדמה במעלה סולם הדרגות, עם תגמול מתאים.

כמו כן, נבדק בסקר מהו השכר החציוני של כל 25 הנסקרים: 2.4 מיליון דולר. את הסכום הזה בדיוק השתכרו אשתקד שלושה סמנכ"לים בכירים. כמו כן, יצוין כי שמונה מבין 25 המדורגים בטבלה הם נשים. שכרן נע בין 887,940 ל-7.7 מיליון דולר.

עורכי הסקר משקפים את המגבלות שלו, שצריכות להשפיע על המסקנות העולות ממנו: ראשית, הוא משקף רק 25 חברות, ושנית, חוקי הרגולציה בארצות הברית (כמו בישראל) לא מחייבים חברות לא ציבוריות לחשוף את שכר המנמ"רים שלהן. עם זאת, גם רשימה של 25 בכירים ב-IT ממגזרים שונים יכולה ללמד על הלך רוח שמאפשר להגיע למסקנה שבארצות הברית יש תמורה לאגרה, או, יותר נכון, לעבודה הקשה של המנמ"רים.

ומה בישראל?

בארץ, חושפות החברות הציבוריות רק את חמשת בעלי השכר הגבוה. במרבית הארגונים, המנמ"רים לא נכללים ביניהם, ובכך הם חוסכים מעצמם את החשיפה לשכרם.

בטבלת 50 שיאני השכר שפרסמנו לא מכבר לא נמצא ולו מנמ"ר אחד. All Jobs, המפרסמת מדי פעם סקרי שכר, מציינת באתר שלה כי שכר ממוצע של מנמ"ר או סמנכ"ל טכנולוגיות נע בין 31 ל-45 אלף שקלים בחודש – תלוי בוותק, באיזה מגזר הוא מועסק ובגורמים נוספים. ביחס לשוק הישראלי, זהו שכר גבוה יחסית.

השורה התחתונה: תפקיד ה-IT מאתגר ותובעני. הנהלות הארגונים יודעות לתגמל את הסמנכ"לים ובכך להדגיש עוד יותר את הקריטיות שלהם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים