מציאות דיגיטלית חדשה: שש המגמות הטכנולוגיות הבולטות בשנת 2016
העידן הדיגיטלי החדש מציב בפני כולנו לא מעט אתגרים מורכבים, אך אם אתם, כמנהלי IT, לא תנסו לעמוד בהם, הארגון שלכם עלול לאבד את יכולת התחרות שלו
אם אתם מנהלי IT בארגון גדול או בינוני, אלה בוודאי לא ימים פשוטים בעבורכם. יש מספר נושאים שאתם חייבים לתת עליהם את הדעת. העידן הדיגיטלי החדש מציב בפני כולנו לא מעט אתגרים מורכבים, אך אם לא תנסו לעמוד בהם, הארגון שלכם עלול לאבד את יכולת התחרות שלו.
כיום, לנוכח המציאות החדשה, מנהלי IT חייבים:
■ להעריך את עסקיהם ואת השפעת ה-IT על השימוש ההולך וגדל במכשירי קצה (כולל האינטרנט של הדברים) ברשת הדיגיטלית, במיוחד את השפעת העיצוב על שימוש רציף וחוויית משתמש נעימה.
■ לאתגר ולחשוב מחדש כיצד חומרים נוצרים ויכולים לשמש לקידום העסקים שלהם, יחד עם המוצרים הקיימים והשירותים המוצעים.
■ לחולל מהפכה במודלים העסקיים שלהם בעזרת טכנולוגיות ומכונות חכמות שתרתומנה כמויות מאסיביות של מידע לכדי יצירת מודיעין מתקדם. מידע מודיעיני חדש זה ייצר ויספק מודלים עסקיים ייחודיים שלא חשבו עליהם קודם.
■ להגדיל הגנה היקפית ואיתור בעיות אבטחת מידע המבוססות על ניתוח התנהגות העובדים והמשתמשים, ניתוח שגם ייצר יישומי אבטחת מידע חדשים במהלך השנתיים-שלוש הבאות.
העצות האלה הן הכרחיות, מכיוון שהרשת הדיגיטלית עומדת במרכז חיינו כיום. היא מתייחסת לאוסף של התקנים, מידע, יישומים, שירותים ועסקים. בניית פתרונות דיגיטליים עסקיים וחוויות משתמש לרשת דיגיטלית, תוך התמודדות עם האתגרים שהם יוצרים, מחייבים מנהלי IT להציב את הנושא בראש סדר העדיפויות שלהם.
המציאות החדשה של ה-IT מתייחסת לתחומים מרכזיים, בהם ארכיטקטורות ופלטפורמות טכנולוגיות חייבות להשתנות ולהתקדם, כדי לתמוך בעולם עסקים הדיגיטליים, המופעלים על ידי הרשת הדיגיטלית. בשנת 2016 יש כמה מגמות טכנולוגיות בולטות שמנהלי ה-IT חייבים להכיר:
● האינטרנט של הדברים
פלטפורמת האינטרנט של הדברים קיימת מאחורי רשת יישומים וארכיטקטורה מוכוונת שירותים. הטכנולוגיות והתקנים בפלטפורמת האינטרנט של הדברים פותחו במטרה ליצור בסיס של יכולות לתקשורת, בקרה, ניהול ואבטחת יחידות הקצה. הפלטפורמות צוברות נתונים מיחידות הקצה מאחורי הקלעים מבחינה טכנולוגית וארכיטקטונית כדי להפוך את האינטרנט של הדברים למציאות. האינטרנט של הדברים הוא חלק בלתי נפרד מהרשת הדיגיטלית ומהניסיון המתמשך של הסביבה. העולם הדינאמי של פלטפורמת זו גורם להם להיות אפשריים. כיום, כל הספקים הגדולים, כולל סאפ (SAP), אורקל (Oracle), יבמ (IBM ) ומיקרוסופט (Microsoft), מתחילים לספק אלמנטים של פלטפורמת האינטרנט של הדברים.
● רשת ההתקן
רשת ההתקנים מתייחסת לקבוצה מתרחבת של אנשים, המשתמשים במכשירי קצה ליישומי גישה ומידע או לאינטראקציה עם אנשים, קהילות חברתיות, ממשלות ועסקים. הרשת הזו מתקדמת מעבר למחשב השולחני המסורתי והמכשירים הניידים (טאבלטים וסמארטפונים), על מנת להקיף את המגוון הרחב של נקודות קצה שבני האדם יוכלו לצרוך. ההתקנים מחוברים למערכת קצה באמצעות רשתות שונות, אך לעתים קרובות פועלות בנפרד זה מזה. פעולה זו תיצור לא רק הזדמנויות עסקיות דיגיטליות חדשות רבות, אלא גם מערך אבטחת IT משמעותי. רשת ההתקן כוללת בין היתר מכשירי אלקטרוניקה ובית.
● מידע של הכל
כל מה שמקיף אותנו ברשת הדיגיטלית מיועד לייצר, להשתמש ולתקשר. רתימת המידע מצריכה מארגונים להבין את מבול המידע הבלתי מובנה הזה שהוא מעבר לטקסטואלי, אודיו ווידיאו, אלא גם כולל מידע חושי וקונטקסטואלי. בעוד שהמידע היה זמין במאגרים שונים במשך עשרות שנים, כיום המידע של הכל הוא תוצאה של התמזגות מצמצום חישובים, הימצאות בכל מקום ברשת, אלגוריתמים מתקדמים וכניסת מקורות חדשים של מידע.
● ארכיטקטורת הגנה שניתנת להתאמה
המורכבות של עסקים דיגיטליים והכלכלה האלגוריתמית, משולבת עם "תעשיית ההאקרים" שקמה ומגדילה באופן משמעותי את האיומים על ארגונים. הישענות על הגנה היקפית והגנה מבוססת על תפקידים (rule-based) היא בלתי הולמת למצב הנוכחי, במיוחד לארגונים שמבוססים על שירותי ענן ופתוחים לשימוש ב-APIs (ר"ת Application Programming Interface) עבור לקוחות ושותפים אשר מבצעים אינטגרציה עם המערכות שלהם.
מנהלי IT חייבים להתמקד בלהבחין ולהגיב לאיומים כדי למנוע מתקפה. יישום להגנה עצמית אשר ינתח את האיומים הנגרמים מדפוסי המשתמשים במערכות הארגון, יעזור להשלים את ההסתגלות של ארכיטקטורת מערכת האבטחה. ניתוח של התנהגות המשתמשים בארגון והצרכנים שלו חשוב לקטגוריית האבטחה. ארגונים יוכלו לראות, לדוגמה, האם אינדיבידואלים מבקרים באתרים שלא ביקרו בעבר, או מורידים דברים שלא הורידו בעבר. התנהגות לא רגילה תעורר חשד.
● הדפסת חומרים בתלת מימד
התקדמות בהדפסת תלת מימד איפשרה הדפסה במגוון רחב של חומרים, כולל סגסוגות מתקדמות, ניקל, סיבי פחמן, זכוכית, דיו מוליך, אלקטרוניקה, תרופות
וחומרים ביולוגיים. חידושים אלה מגבירים את הביקוש ליצירת יישומים מעשיים להדפסות תלת מימד במגזרים נוספים כולל תעופה, רפואה, רכב, אנרגיה וצבא. המגוון ההולך וגדל של חומרי תלת מימד להדפסה יניע שיעור צמיחה שנתי מצטבר של 64.1% למשלוחי מדפסות תלת מימד ארגונית עד שנת 2019. התקדמות שחלה באחרונה מאפשרת לערבב חומרים רבים נוספים עם חומרי הדפסת תלת מימד מסורתיים, וכל השינויים האלה מחייבים חשיבה מחודשת על עיצובי המוצרים שאתם כארגון מייצרים. תהליכי שרשרת אספקה חדשים המנצלים הזדמנויות של הדפסת תלת מימד יהיו מבוקשים, והם עשוי ליצור שינוי תחרותי גדול בשוק שבו אתם פועלים.
● רשת יישומים ושירות ארכיטקטורי
רשת היישומים והשירות הארכיטקטורי הם למעשה מה שמאפשר משלוח של יישומים ושירותים לסביבה גמישה ודינאמית של הרשת הדיגיטלית. ארכיטקטורה זו תשמש משתמשים לפי צרכיהם שמשתנים לאורך זמן. זה מפגיש בין מקורות מידע, מכשירים, יישומים רבים שירותים ומיקרו-שירותים לתוך ארכיטקטורה גמישה, שבה יישומים משתרעים על פני מכשירי קצה מרובים ויכולים לתאם אחד עם השני כדי לייצר חוויה דיגיטלית רציפה. IT יספק יותר ויותר שירותים כמו שירותי ענן ביישומי הרשת ובארכיטקטורת השירות, שנתמך על ידי תוכנה מוגדרת ליישום ארכיטקטורות. ה-IT זקוק לדפוס עבודה DevOps (ר"ת Development and Ororation) כדי לייעל את תהליכי הפיתוח והעבודה של ארגונים.
הכותב הינו מנהל שותפים עסקיים באוויה (Avaya) ישראל.
תגובות
(0)