כי מכפר קאסם ייצא היי-טק – חלק ב'

מרכז היזמות החדש במשולש הוא אבן דרך בשילובה של האוכלוסייה הערבית בהיי-טק הישראלי - שילוב שיעשה טוב לשני הצדדים ● הנמר היה באירוע ומביא את רשמיו

15/02/2016 10:05
מרכז צופן הפונה לכפר קאסם נמצא בבניין טבת באזור התעשייה לב הארץ שבראש העין. הרי לכם שילוב יהודי-ערבי יפה

אחד הנושאים המדוברים ביותר בתעשיית ההיי-טק הישראלית בזמן האחרון הוא הצורך להגביר את שילובם בה של הערבים אזרחי ישראל. הולכת ורווחת בענף ההבנה שיש במגזר הערבי אלפי צעירים בעלי ידע וכישורים שיכולים לתרום לתעשייה – וזו יכולה לתרום להם.

בין הגופים הבולטים שעוסקים בתחום נמצא צופן. העמותה מקדמת מזה מספר שנים את שילובם של הערבים בהיי-טק הישראלי, ועושה זאת בהצלחה. עד כה היא עשתה זאת בעיקר בצפון, אולם לא מכבר היא החליטה להרחיב את הפעילות לאזור נוסף שיש בו אוכלוסיה ערבית רבה – המשולש. בשבוע שעבר היא ציינה אבן דרך כאשר השיקה, יחד עם פורום MIT ליזמות ובתמיכת משרד החוץ האמריקני, מרכז יזמות ראשון להיי-טק בכפר קאסם (לסיקור חדשותי של האירוע לחצו כאן).

הנמר בדרכים

הנמר בדרכים

המרכז, TRI/O Tech, הוקם בעלות של שישה מיליון שקלים, והוא כולל בית ספר ליזמות ומאיץ למיזמים טכנולוגיים.

באזור המשולש חיים כיום אלפי צעירים ורבים מהם יכולים להשתלב בתעשיית ההיי-טק והיזמות. המרכז הוקם במטרה לאפשר להם לפתח את יכולותיהם הניהוליות ולהעניק להם את הכלים להצלחה בתחום היזמות. בצופן מציינים כי יושם במרכז החדש דגש רב בהכשרת נשים ערביות, שאחוז היציאה שלהן לעבודה ושיעורן בהיי-טק נמוכים.

פורום MIT מלווה את "אומת הסטארט-אפ" מראשיתה, בתחילת שנות ה-90' – בהדרכה, בתמיכה, בחינוך מנהלים ובייעוץ.

צופן פועלת כבר שמונה שנים בחברה הערבית, לקידום העסקת אנשי היי-טק. כשהיא החליטה לעלות מדרגה בפעילות בתחום היזמות, הבחירה בפורום MIT הייתה טבעית.

אלה מטלון, מנכ"לית פורום MIT ליזמות, אמרה כי "אנחנו מאמינים ביכולתם של יזמי המשולש להפוך את חלומם למציאות, ונעזור להם להגשים את החלום".

באירוע הפתיחה רב הרושם נכחו עדאל בדיר, ראש עיריית כפר קאסם; אד מילבסקי, יו"ר פורום MIT; אלה מטלון, מנכ"לית הפורום; ד"ר רמזי חלבי, יו"ר צופן; פז הירשמן וסאמי סעדי, מנכ"לי הארגון; סמדר נהב, ממייסדות צופן; ודדי פרלמוטר, המשמש כיום כיו"ר המועצה הציבורית של הארגון, לצד זיאד חנא, היזם הנס שקור, ספי גלעזר וד"ר יוסי ורדי.

הקורס הראשון ליזמות היי-טק (TES: Technology Entrepreneurship School) ייפתח בסוף החודש הנוכחי ויסתיים בחודש מאי. המחזור הראשון של "כן השיגור" למיזמים (LP: Launchpad) ייפתח ביולי הקרוב וישתתפו בו מספר יוזמות שייבחרו בקפידה.

מימין: דיוויד אסיא, חבר נשיאות איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, ואלה מטלון, מנכ"לית פורום MIT

מימין: דיוויד אסיא, חבר נשיאות איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, ואלה מטלון, מנכ"לית פורום MIT

במרכז: זאבי ברגמן, לשעבר מנכ"ל NICE וקומברס וכיום יו"ר גליל סופטוור, שממוקמת בנצרת

במרכז: זאבי ברגמן, לשעבר מנכ"ל NICE וקומברס וכיום יו"ר גליל סופטוור, שממוקמת בנצרת

הנס שאקור, יזם, אסטרטג יזמות, מייסד פורום וקהילת ההיי-טק ״מובייל מאנדיי נצרת״ ומנחה הכנס

הנס שאקור, יזם, אסטרטג יזמות, מייסד פורום וקהילת ההיי-טק ״מובייל מאנדיי נצרת״ ומנחה הכנס

לחלק א' לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים