"הרגולציה – המחסום למעבר הבנקים לעידן הדיגיטלי"

"הגופים הפיננסיים נוהגים על פי חוקים שמקשים על אימוץ טכנולוגיות חדשות", אמר מורטן רולפס, מנהל פיתוח עסקי ברד-האט לאזור EMEA ● בראיון לאנשים ומחשבים הוא מסביר מדוע הטכנולוגיות האלה נחוצות

מורטן רולפס, מנהל פיתוח עסקי ברד-האט לאזור EMEA. צילום: יח"צ

"הבנקים וכל המגזר הפיננסי שואפים להאיץ את ביצוע הטרנספורמציה הדיגיטלית, אבל נתקלים לא פעם בהגבלות רגולציה. הם נוהגים על פי חוקים שמקשים על אימוץ טכנולוגיות חדשות", כך אמר מורטן רולפס, מנהל פיתוח עסקי ברד-האט (RedHat) לאזור EMEA, שביקר לא מכבר בארץ.

בראיון לאנשים ומחשבים הוא דיבר על האתגרים שעומדים בפני הבנקים במעבר לדיגיטל ואיך הקוד הפתוח יכול לסייע להם.

הביקורת שלו על הרגולטורים חוצה ימים ומדינות, ופונה לכל הממשלות. "הרגולטורים צריכים להבין שרבים, ובפרט צעירים, קונים ביטוח ובנקאות באופן שונה לגמרי – הם רוכשים אונליין, משווים הצעות ברשת, ומשתפים מידע והחלטות עם חברים. הדמוגרפיה משתנה ומשפיעה על התעשייה והריביות הנמוכות בעולם הוציאו ומוציאות מהשוק שחקנים מסוימים. הכול צריך להיות חסכוני ומתמחה", אמר רולפס.

"כיום אפשר לשלוח את מספר הזהות או את מספר המכונית ולקבל מיד הצעה ךביטוח הרכב – לעומת הזמן הארוך שנדרש לשם כך בעבר", פירט. "דוגמה אחרת היא מתן שירות 360 מעלות, כשיודעים את הכול על הלקוח, כולל על האינטראקציות שלו עם הבנק או חברת הביטוח, אם הוא משפיע ברשתות חברתיות ויוכל להשפיע על חבריו לפתוח חשבון או לרכוש פוליסה".

האם יש הבדלים בין מקומות שונים בעולם?
"כן. למשל, בגרמניה – הבנקים יותר גנריים, ובארצות הברית יש הפרדה בין בנקים להשקעות ובנקים לחסכונות. באירופה מנסים לקדם את הדיגיטציה גם בביטוח: במקרה של תאונה, מצלמים את הנזק בסמארטפון ושולחים, ואז מקבלים הערכה לפיצוי הכספי לו זכאים".

איזה תפקיד הטכנולוגיה משחקת כאן?
"חשובה לבנק היכולת לחפש ולגשת לענן, במקביל למיינפריים הוותיק או לכלי אחר. לשם כך צריך טכנולוגיה היברידית, שתוכל לרוץ על כל המערכות הטכנולוגיות, כמו הפלטפורמה שלנו, מעצם היותה פלטפורמה כשירות (PaaS). עקב הרגולציה, בנקים רבים לא פועלים בענן אלא בדטה סנטרים שלהם ולא יכולים להגיע לפלטפורמות האחרות. עם זאת, ארבעה מששת הבנקים הגדולים בסקנדינביה משתמשים בפלטפורמת קוד פתוח, וכך גם הבנקים הגדולים בגרמניה ובבריטניה".

היכן מתחילים בנקים בבואם לבצע טרנספורמציה הדיגיטלית?
"60%-70% מהם מתחילים בפיתוח יישומים בנקאיים עבור סביבת ווב ו-20% רוצים להתאים יישום קיים לענן, ולהסב לפתרון מבוסס קונטיינר, שירוץ על PaaS".

רולפס טען ש-"הטכנולוגיה של רד-האט מאפשרת לבצע את המעבר היטב. ביצענו שינוי אצל לקוח שהיה זקוק לגישה מהירה לנתונים, כדי לפעול בענן עם ערוץ 360 מעלות, בו צריך מיידיות של המידע. הקריאה והכתיבה הקיימות בוצעו מול מסד נתונים שהעביר אותם לפלטפורמה – תהליך שדורש זמן".

הצוות של רולפס כולל 20 אנשי מכירות ייעודיים ו-60 יועצים שמטפלים בסביבות מורכבות ומבצעים הוכחות היתכנות בקרב לקוחות תווכה ו-Red Hat OpenShift, כשהמיקוד הוא בטרנספורמציה הדיגיטלית. למספר חברות גדולות יש ברד-האט נציג שמטפל רק בהן. "כשלקוח זקוק לפתרון עסקי, היועץ מגיע יחד איתו, הם דנים יחד על הצרכים ואיש המכירות ממשיך בתהליך", אמר.

מדוע בנקים צריכים לעבור לקוד פתוח?
"בעבר דובר על חיסכון בעלויות. כיום, חל שינוי דרמטי בסיבות לכך. משתמשים בפתרון קוד פתוח כי זה הכי מאובטח, חזק ויעיל. בנוסף, כל החידושים בפיתוח מספקים קוד פתוח. לפעמים מנמ"רים מספרים לנו ששימוש בקוד פתוח מביא לחברות עובדים מוכשרים, שלא רוצים לעבוד עם סביבות קנייניות.

היו חברות ביטוח ובנקים שבהם פגשנו דרישה של השיווק לפתרון מהיר, ומפתחים עברו לקוד פתוח אף בלי רשות הארגון, כדרך היחידה והיעילה לעמוד בדרישות כאלה".

איך אתה רואה את העתיד בתחום?
"ארגונים גדולים רבים ביצעו פרויקטים של הוכחת היתכנות עם PaaS, אבל עדיין, 95% מעומס העבודה שלהם נמצא במערכות הוותיקות. הם יעבירו מערכות מסוימות ל- PaaS, אחרות יישארו כפי שהן וחלק יעבירו לענן באמצעות שימוש בקונטיינרים. רבים משותפינו הגדולים עובדים איתנו בליווי לקוחות לביצוע פרוייקטי העברת עומסי עבודה גדולים לפלטפורמה כשירות.

מבחינת הלקוחות, הטרנספורמציה הדיגיטלית תתפתח, ולו מהסיבה הפשוטה שאת הניסיון והחוויה שיש בתחומים אחרים הם רוצים גם אצלם, בבנקאות ובביטוח. לחלק מהחברות הוותיקות קשה לעשות זאת, אך הן נאלצות לכך מפני שהן חוששות שגוגל (Google), אפל (Apple), מיקרוסופט (Microsoft) וחברות ענק אחרות ייכנסו לתחומי הבנקאות והביטוח".

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים