"המטרה: יותר נשים בהיי-טק בכלל ובתפקידי ניהול בפרט"
"השינוי צריך להתחיל בחינוך ובמתן הזדמנויות שוות לבנים ובנות להתפתח בתחום ההיי-טק", אומרת עו"ד גלית רז שחם, היועצת המשפטית של קבוצת יעל
שמי: גלית רז שחם.
תפקידי: עורכת דין שותפה במשרד רז שחם הראל עורכי דין והיועצת המשפטית של קבוצת יעל.
ותק בתפקיד: עורכת דין מזה יותר מ-20 שנים, כאשר 10 מתוכן אני יועצת משפטית של קבוצת יעל.
תפקיד קודם: עורכת דין במשרד עמית פולק מטלון ושות' עורכי דין.
השכלה: בעלת תואר ראשון (LLB) במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, תואר ראשון (BA) במדעי המדינה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני בהתנהגות ארגונית משלוחת אוניברסיטת פוליטכניק ניו-יורק בישראל.
שירות צבאי: במשרד הביטחון.
משפחה: נשואה ואם לשלושה ילדים.
האם יש או הייתה לך רול מודל אישה בהיי-טק?
"בתעשיית ההיי-טק אני עובדת עם נשים מרשימות ביותר ביכולתן המקצועית, בהתנהלותן האישית וביכולתן המופלאה לשלב התנהלות זו בעבודה מאוד מאתגרת ותובענית".
מה הביא אותך להיי-טק?
"ההיי-טק הוא תחום מרתק ומאתגר. העבודה בתחום דורשת ממני, כיועצת משפטית, ידע והבנה משפטית רחבה ומערכתית לצד הבנה מעמיקה של התהליכים העסקיים, פנים ארגוניים וחוץ ארגוניים, המתרחשים בעולם ההיי-טק ובשוק העסקי בכלל".
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
"בעולם ההיי-טק, באופן אינטואיטיבי, קל יותר לראות יותר גברים ופחות נשים, במיוחד במשרות ניהול בכירות. אני מקווה שמגמה זו משתנה ובעוד מספר שנים נוכל לראות יותר נשים בתפקידי ניהול ובתפקידי מפתח, גם בתחום ההיי-טק, כמו בתחומים אחרים במגזר העסקי".
אחוז הנשים בהיי-טק ובסטארט-אפים נמוך משל הגברים. כיצד ניתן לתקן את המצב?
"אני שמחה לראות שהעולם העסקי משתנה – בראייה ובמחשבה. כבר בבתי הספר התיכוניים אנחנו רואים מגמה של חיזוק והעצמת בנות להשקיע, ללמוד ולהרחיב בנושאי מדעים ומחשבים – תחומים שעד לא מזמן היו בהם כמעט רק בנים. מגמה זו נמשכת בצה"ל, במתן יותר אפשרויות בחירה לבנות ובהצבתן בתפקידים שעד לא מזמן נחשבו ל-'גבריים'. כלומר, השינוי צריך להתחיל בחינוך ובמתן הזדמנויות שוות לבנים ובנות להתפתח בתחום ההיי-טק. אני מקווה שתוצאות מגמה זו יישאו פרי ושנראה יותר נשים בענף בכלל ובתפקידי ניהול בפרט".
האם יש יתרון כלשהו לחברות בהעסקת נשים?
"תחום ההיי-טק דורש עובדים מקצועיים, שנמצאים בקשרים מתמידים עם קולגות בתחומים רבים ושונים, ושחושבים באופן יצירתי, חדשני ופורץ דרך. אין זה משנה אם מדובר בגברים או נשים.
הוכח במחקרים שנשים הן עובדות יעילות, מביאות למקום העבודה כישורים שיתופיים, פורחות בסביבת עבודה תומכת ועבודת צוות, בעלות נאמנות גבוהה יותר לארגון בו הן עובדות, ותורמות רבות לרוח הארגון ולמורל העובדים בו. כמו כן, קבלת ההחלטות בקרב נשים נעשית לרוב מתוך חשיבה קדימה, צפייה מקדימה של קונפליקטים וניהול משא ומתן במטרה להשיג תוצאה שתהיה טובה לכל הצדדים. כל אלה מהווים יתרון נוסף וחשוב לתחום ההיי-טק, שכן האתגרים בו דורשים עבודת צוות, התמדה ונאמנות גבוהה".
תגובות
(0)