מולי צפריר, מנהל חטיבת התשתיות בבורסה: "האתגר – להעביר למצב של אקטיב-אקטיב בתוך שעה"

צפריר סיפר במפגש פורום DCFI של אנשים ומחשבים כיצד התגבר המערך הטכנולוגי של הבורסה על תקלה גדולה, הודות להיערכות טכנולוגית שהותאמה לצרכיה

16/03/2015 19:31
ידענו להיערך ליום גשום. מולי צפריר, מנהל חטיבת תשתיות IT בבורסה לניירות ערך

"הודעתי למנמ"ר שלי שלא נוכל לפעול ביום ראשון", כך אמר מולי צפריר, מנהל חטיבת תשתיות, מחלקת טכנולוגיות מידע ותפעול של הבורסה לניירות ערך בתל אביב.

הדברים נאמרו במפגש פורום DCFI שהתקיים אתמול (א') ב-yes Planet בראשון לציון, תחת הכותרת "DRP Active-active הלכה למעשה". צפריר סיפר כיצד התמודדה הבורסה עם תקלה גדולה, הודות להיערכות טכנולוגית שהותאמה לצרכיה.

צפריר התחיל את סיפורו: "חודש לפני המעבר למשכנה של הבורסה החדשה, קיבלתי הודעה על אזעקת עשן במקום הישן שלנו. היה יום שישי ובהגיעי גיליתי שהלוח ליד קיר החשמל לח ויש עשן. מעבר לקיר נמצא חדר החשמל של הבורסה שבו כל הארונות החשמליים כשגשם יורד עליהם והרצפה רטובה לגמרי. הודעתי למנמ"ר שלי שאין אפשרות לעלות ביום ראשון".

מנהל חטיבת התשתיות של הבורסה מספר כיצד פעל מאותו רגע: "הרמנו טלפון לכל העובדים וביקשנו מהם להגיע למחרת בשעה 10:00 (יום שבת), כדי להעלות את כל המערכות מאתר הגיבוי. בשעה 12:00 האתר היה כבר למעלה, ב-14:00 גם המסלקות ובאחת בלילה עלתה אחרונת המערכות מאתר הגיבוי".

לב הסיפור הוא למעשה תוצאה של הכנה מוקדמת שנעשתה בארגון: "חודש וחצי לפני האירוע, הבורסה ביצעה תירגול מעבר של כל המערכות שלה לתקופה של שבועיים לאתר גיבוי. הקמת אתר הגיבוי, כללה מאבק לא פשוט עם ההנהלה ורצף גדול מאוד של תרגולים אינטנסיביים. כחלק מהדימוי של התרגיל ועל מנת לייצר אירוע אמיתי, תלשנו את סיביי ה-WDMA וכך ביצענו קראש של המערכת".

צפריר מחדד בדבריו "בחיפוש אחר הפתרונות היה ברור לנו שאנחנו עוברים עכשיו למצב של אקטיב-אקטיב. את הפיתרון מצאנו דרך היטאצ'י ( Hitachi) שיצאה עם פיתרון חדש: הדיסק אינו לוקאלי אלא "מרחף" מעל המערכות. שני האתרים "רואים" את אותו דיסק בדיוק. הפתרון החדש יצר זמן תגובה אפסי מאחר ולא היינו צריכים להוריד את המערכות ולהעלות אחרות".

מולי צפריר מספר שבשל העובדה שהפיתרון שהוצע להם לא יצא לשוק ולמעשה הבורסה לניירות ערך בתל אביב הייתה אמורה להיות הראשונה לנסותו, יצרו בארגון ספר "בדיקות קבלה" מהודק אל מול היטאצ'י כתנאי להסכמה לעבור למערכת החדשה.

בסיכום דבריו אמר צפריר: "לאחר חודש סיימנו את העברת השרתים למכונה החדשה. כיום אנחנו עדיין מעבירים שרתים פיזיים למערכת החדשה ובסוף החודש נבצע תרגול מלא של העברה למצב של אקטיב-אקטיב של כל המערכות שלנו. האתגר הוא להעביר הכל תוך שעה והוא בהחלט נראה הגיוני".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים