בואו לגור בבית החלומות של אינטל
מסתמן שעד 2025, הבתים החכמים יהיו שגרתיים כמו הסמארטפונים שבכיסינו ● החברה הציגה מודל של בית חכם, שמשתלב בתפיסת האינטרנט של הדברים שלה
אין ספק שהחברה המודרנית צועדת לכיוון הבית החכם – כך לפחות מאמינה אינטל (Intel), המשקיעה משאבים רבים בפיתוח בתחום האינטרנט של הדברים וקיימה בנושא אירוע בסן פרנסיסקו, שבו הכריזה על סדרות שבבים חדשות ומערכות הפעלה ואנליטיקה התואמות לטכנולוגיות האינטרנט של הדברים ואף מאפשרות אותה. באירוע אף הוצג בית חכם ומקושר, אמיתי, התואם את התפיסה של אינטל באשר לבית חכם, המשתלבת בתפיסת האינטרנט של הדברים שלה.
הבית, שהוא מעין "מעבדה חיה" ויוצג בתצוגה נודדת ברחבי העולם בשנה הקרובה, מציג את כוונותיה של אינטל לפתור בעיות מפתח – החל מאינטראופרביליות ואבטחה ועד יצירת פלט של נתונים בני שימוש – ולספק את החומרה, התוכנה ואת מרחב הענן כדי להפוך את הבית מבית "מחובר" לבית באמת "חכם".
71% מן האמריקנים מצפים, שעד שנת 2025 יהיה בכל בית לפחות מוצר אחד של בית חכם – כך לפי מחקר שערכה אינטל ונוהל על ידי חברת המחקרים TNS ופורסם בראשונה באירוע. בכלל, בתוך עשר שנים, כך חושבים כמעט שני שלישים (68%) מן האמריקנים לפי הסקר, יהיו הבתים החכמים שגרתיים בחיינו בדיוק כמו הטלפונים החכמים כיום. גם הממצאים של BI Intelligence משקפים את הצורך שמגיע מצד הצרכנים: החברה צופה כי משלוחי מכשירים תואמי בית חכם מחובר יצמחו בקצב שנתי של 67% במהלך חמש השנים הקרובות, והמספר הזה מייצג התקדמות מהירה אף יותר מזו של צמיחת הסמארטפונים.
אבטחה – הנושא החשוב ביותר
"תכנון העתיד של הבית החכם 2025" היא כותרתו של המחקר שערכה אינטל, שמנסה לברר שלושה תחומים שונים באשר לאימוץ טכנולוגיות הבית החכם: ציפיות הצרכנים למה שיציע השוק בתחום הזה בעתיד הקרוב, הערך האנושי שיש בעצם היותו של הבית מחובר, וההיבט הכספי של מגורים בבית חכם. תוצאות המחקר השלם יפורסמו עד סוף ינואר 2016, והממצאים הבאים הם הפרסום הראשון של המחקר וחלק מתוצאותיו.
תוצאות המחקר מספקות רמזים ברורים עבור התעשייה, ומדגישות את שאיפתם של הצרכנים לפשטות בהתקנה, בהפעלה ובניהול המוצרים, ולא פחות לאבטחה מהימנה.
לפי המחקר, האמריקנים מצפים שמכשירי בית חכם יהיו קשורים לשירותים נוספים, כמו כבלים ואינטרנט (83%), ומצפים שהבית החכם שלהם יהיה קל להתקנה לפחות כמו טלוויזיה בכבלים (74%). 64% מן הנשאלים היו מעדיפים לרכוש את שירותי הבית החכם שלהם בחבילה מספק שירותים אמין על פני "עשה זאת בעצמך".
עוד מעלה המחקר ממצא חשוב, שיכול לתרום רבות ליצרניות המתכננות את כניסתן לתחום או כבר החלו בה, והוא הצורך החשוב שעולה מצד רוב המשתמשים (86%), שהיו מאוחדים בדעתם באשר לצורך בגישה וניהול של כל מכשירי הבית החכם שלהם מ"שער" אחד מרכזי, והיו מוטרדים ממספר הסיסמאות שיהיה עליהם לזכור כדי לנהל את המכשירים החכמים בביתם.
אבטחה – על כל היבטיה – היא נושא חשוב ביותר, המקבל עדיפות בקרב הנסקרים, כאשר 82% מהם אומרים כי אבטחה משולבת היא תנאי הכרחי עבור המגורים בבית חכם, וכי כל המכשירים החכמים צריכים להיות מאובטחים בחבילת אבטחה כוללת אחת. יותר מחציים (52%) היו מעוניינים לאבטח את הבית החכם שלהם באמצעות טביעות אצבע, 40% באמצעות טכנולוגיית זיהוי קולי ו-37% באמצעות חיישנים תוך ביתיים. אחד מכל עשרה נשאלים אף היה מתקין שומר רובוטי כדי לאבטח את הבית.
בית החלומות
בכניסה לבית, מחוץ לדלת החיצונית, מותקנת מצלמה המתירה לדייר להיכנס רק לאחר זיהוי פנים אוטומטי עם טכנולוגיית True key של אינטל. ה-iPad שמונח על שולחן הסלון פתוח עם האפליקציה של ניהול הבית, שמעדכנת את המשתמש בפעולות השונות ומאפשרת לו גם לבצע פעולות בבית – להדליק את האורות או לכבותם, לשלוט בטמפרטורת הבית, לנעול או לבטל את הנעילה ולהפעיל מכשירי חשמל שונים. השליטה ביישומים מסוימים אף מתאפשרת קולית: "היי מחשב, הדלק את האורות", וכו'.
עוד כולל הבית, חיישנים המתריעים בפני בני הבית על תקלות שונות, כמו נזילה של מים, וגם אם לא יהיה מול האפליקציה ב-iPad – המערכת תתריע בפניו באמצעות הבהוב האורות שיש נזילת מים במטבח, ואף תציע לו פתרונות – התקשרות לחברת הביטוח, או הזמנת שרברב, למשל. אם הדייר לא יהיה בבית כשהשרברב מגיע, הוא יקבל על כך התראה כשנותן השירות יעמוד מול המצלמה, וכך יוכל לפתוח לו את הדלת מרחוק.
המכשירים כולם מתקשרים עם הענן באמצעות ה-Gateway המרכזי והרכיבים של אינטל, המותקנים במכשירים בבית, אבל למשתמש ניתנת גם האפשרות להעביר את הנתונים למחשבו האישי, ולהחליט בעצמו אילו מהם לשדר לענן ואילו לא, כך שיש לו יותר שליטה על נתוניו הפרטיים.
כתוב ש68 אחוז הם כמעט שני שליש למרות ש66 אחוז הם שני שליש
בשתי מילים: אוי ואווי