מיקרוסופט תשמור מידע בגרמניה כדי להסתיר אותו מריגול אמריקני
מטרת המהלך הזה של החברה הוא לאפשר ללקוחותיה האירופאים להסתיר את המידע הדיגיטלי שלהם ממעקב מטעם הממשל בארצות הברית
מיקרוסופט (Microsoft) פותחת מרכז דטה חדש מחוץ לארצות הברית, בגרמניה. מטרת המהלך הזה של החברה הוא לאפשר ללקוחותיה האירופאים להסתיר את המידע הדיגיטלי שלהם ממעקב מטעם הממשל בארצות הברית. מרכז הדטה החדש ייפתח בעוד כשנה, ויתופעל על-ידי חברה בת גרמנית מתחום הטלקום .
בדיווח שסיפק בנושא ה-Financial Times נמסר כי לקוחות החברה יתבקשו לשלם יותר על-מנת לאחסן את התכנים שלהם באופן זה. "אזורי אחסון הדטה החדשים יאפשרו ללקוחות לנצל את מלוא כוחו של הענן של מיקרוסופט בגרמניה, ויבטיחו שחברה גרמנית תשמור בלעדית על השליטה בדטה של כל לקוחות החברה", אמר מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, במסיבת עיתונאים שנערכה בברלין השבוע.
ההודעה היא מהלך נוסף בקרב המתמשך הניטש בין הממשל האמריקני לבין הענקית מרדמונד בכל הנוגע לגישה לדטה ממקורות זרים. חברות כמו מיקרוסופט וגוגל (Google) רוצות לשמר את אמון לקוחותיהן במיוחד לאחר ולאור לקחי פרשית אדוארד סנואודן, אך עליהן להתמודד עם המשטרה ועם סוכנויות הביון של ארצות הברית, אשר מעוניינות להמשיך ולזכות באותן אפשרויות גישה למידע שמהן נהנו בעבר.
נאמנת-מידע
מאבק ממושך בין מיקרוסופט לבין בית המשפט בניו יורק מדגים את הנושא באופן מושלם – הרשויות בארצות הברית תובעות גישה אל הודעות דואר אלקטרוני של אזרחים אמריקנים המאוחסנות באיראן בעוד שמיקרוסופט מסרבת למסור לידן את הדטה. על אף שהחברה עלולה להפסיד במאבק המסוים הזה, פתיחת מרכז דטה חדש בגרמניה תספק הגנה נוספת כנגד תביעותיה של ארצות הברית לשליטה במידע.
החברה הכריזה גם על תכניות לפתיחת מרכזי דטה בבריטניה, אבל החקיקה הגרמנית בנושא שמירת מידע, הידועה כאחת מהקפדניות ביותר באירופה, אמורה כנראה לאפשר באמצעות מיקום המרכז תחת שליטתה גרמנית, לקבוע את החברה המפעילה כ"נאמנת-מידע", דבר שיספק למיקרוסופט את הזכות לדרוש שכל תביעה להעברת מידע תועבר דרך השלטונות הגרמניים בלבד.
גישה זו מקבילה לשיטת הצפנת המידע של אפל (Apple) שאפילו יצרנית iPhone לא יכולה לשבור – כשהסיבה לנהלים אלו היא הצורך בהרחקה עקרונית של האפשרות שממשלות יאלצו את החברה למסור לידיהן מידע פרטי של לקוחות. ואולם, השיטות והטקטיקות השונות לא תמיד מאפשרות הגנה על המידע באמת, שהרי גילוייו של סנואודן הציגו כי למרות הרצון הנפרד של אירופה לשמר ריבונות בלעדית על נתונים דיגיטליים, סוכנויות ריגול מקומיות רבות עדיין תיעלו נתונים של אזרחי אירופה אל NSA.
תגובות
(0)