אפל תשקיע מיליארד דולר במשרות ייצור בארצות הברית
טראמפ רוצה שעסקים אמריקניים יחזרו לפעול מתוך המדינה ולנוכח ההיענות של חברות אחרות, גם אפל מנסה להיתפש כנאמנה ● אלא שהיא עושה זאת לאו דווקא באמצעות העסקת עובדים אמריקניים אצלה
אפל (Apple) הודיעה כי בכוונתה לחזק את מגזר הייצור האמריקני על ידי הקמת "קרן ייצור מתקדמת" בהיקף של כמיליארד דולר. חלק מההשקעה הראשונית תגיע לחברה אחרת, שענקית הטכנולוגיה מוכנה לשותפות איתה, כך אמר המנכ"ל, טים קוק.
ההודעה של קוק באה לאחר חודשים שבהם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, עוסק בנושאי מקומות עבודה, ייצור והכלכלה האמריקנית – עוד מימי קמפיין הבחירות שלו. קוק לא העניק בדבריו תחושה כאילו החלטתה של החברה הושפעה ישירות מהקמפיין והרצונות של טראמפ, ומלחציו להחזיר עסקים אמריקניים לגבולות המדינה. אולם, קשה להתעלם מכך שהנשיא זיכה בשבחים רבים חברות כמו קרייר (Carrier), סופטבנק (SoftBank) וצ'רטר קומיוניקיישנס (Charter Communications) בעקבות הבטחתן לשכור עובדים אמריקניים נוספים – אפילו אם חלק מההתחייבויות הללו קדמו בכלל לקדנציה שלו.
במקום גיוס ישיר – תמיכה בחברה אחרת שתגייס
שלא כמו חברות אלה, ההכרזה של אפל לא הייתה הבטחה לגיוס עובדים לשורותיה היא. במקום זאת, מסרה ענקית הטכנולוגיה כי היא מקווה לקדם את הייצור האמריקני באמצעות הקרן החדשה שיסדה. "דיברנו עם חברה שאנחנו מתכוונים להשקיע בה", אמר קוק ולא מסר את שמה. הוא הוסיף כי אפל מתכוונת להשקיע בתוכניות שיכולות להכשיר עובדים לקודד.
יצוין כי את מרבית הכסף אפל תלווה ולא תעניק לגמרי כתשורה פילנתרופית, כך שלא באמת ירד סכום כלשהו מיתרות המזומנים המשמעותיות שלה.
דובר אפל סירב להגיב וקוק אמר שהחברה תשחרר פרטים נוספים על תוכניותיה לקרן הייצור בהמשך החודש.
להחזיר את כספי המסים הביתה?
גם כאשר הן מתחייבות להוציא כסף גדול על מה שטראמפ מאמין שנמצא בראש סדר העדיפויות הלאומי, אפל וחברות ההיי-טק האחרות עדיין מחזיקות מיליארדי דולרים בהכנסות ממדינות המשמשות כמקלטי מס מחוץ לארצות הברית.
באירופה, במיוחד באירלנד, פועלים מטות חברות ותאגידים רבים, ואלה עוררו לאחרונה מחלוקת גדולה במיוחד באירופה, עם שבירת שיא של 14.2 מיליארד דולר בחובות מס, שאותם הורתה אירלנד לאפל לשלם לה. מצד שני, האפשרות של החזרת הכסף הזה "הביתה" עלולה לגבות מהחברות תשלום מס עצום. זו בדיוק הסיבה לכך שטראמפ הציע קיצוץ בשיעורי מס החברות, באופן שנועד לעודד עסקים להחזיר את הכספים לארצות הברית.
קוק אמר שהוא מקווה שממשל טראמפ יצליח במאמצו זה. האם אפשר להאמין לו?
תגובות
(0)