ישראל והודו יקימו קרן למו"פ ולחדשנות בגובה 140 מיליון שקלים
מטרת הקרן היא קידום שיתופי הפעולה בין שתי המדינות באמצעות תמיכה משותפת בפרויקטים טכנולוגיים ובמיזמי שיתוף פעולה מגוונים, מבוססי חדשנות טכנולוגית
רשות החדשנות ונציגי ממשלת הודו חתמו אמש (ג') על הסכם להקמת קרן למו"פ תעשייתי ולחדשנות טכנולוגית, בשווי של 40 מיליון דולר (כ-140 מיליון שקלים). החתימה בוצעה במסגרת ביקורו בישראל של ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי.
הקרן תופעל על ידי רשות החדשנות ועל ידי הגוף הביצועי המקביל שפועל תחת משרד המדע והטכנולוגיה ההודי. מטרתה היא קידום שיתופי הפעולה בין שתי המדינות באמצעות תמיכה משותפת בפרויקטים טכנולוגיים ובמיזמי שיתוף פעולה מגוונים, מבוססי חדשנות טכנולוגית. לטובת פעילות הקרן תקצה כל מדינה ארבעה מיליון דולר בכל שנה, למשך חמש שנים.
הקמת הקרן אושרה על ידי הממשלה שלשום, כחלק מתוכנית כוללת להעמקת הקשרים הכלכליים בין ישראל והודו.
אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, אמר כי "ההסכם יתרום להגדלת שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות, למשיכת השקעות הודיות לישראל ולקידום מגוון מיזמים משותפים. ניתן להניח שבתוך עשור הודו תהפוך לפנינה הכלכלית של אסיה ולכן חיוני הידוק הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות".
לדברי אבי לובטון, מנהל דסק אסיה פסיפיק ברשות החדשנות, "הודו חותרת לחדשנות ולצמיחה כלכלית, לצד הרצון לצמצום פערים בכדי שחלקים נרחבים מהאוכלוסייה יוכלו ליהנות מפיתוח ומקדמה. הסכם הקמת הקרן עם ישראל הוא צעד חשוב להשגת יעדי שיתוף הפעולה בחדשנות המשותפים לשתי המדינות".
לצד חתימת ההסכם, מחר יסיירו ראש הממשלה, בנימין נתניהו, וראש ממשלת הודו בתערוכת חדשנות ישראלית בתחומי הקלינטק, הרפואה, המים והחקלאות. התערוכה, שמאורגנת על ידי רשות החדשנות ומשרד החוץ, תציג את מיטב הפיתוחים הישראליים שבהם מתעניינים ההודים.
בין החברות המציגות: Lumos, שמאפשרת אספקת חשמל לאוכלוסיה ללא גישה או עם גישה מוגבלת לרשת החשמל הארצית באמצעות מערכת סולרית שמתאימה לבתים או לעסקים קטנים, כשהתשלום נעשה דרך חשבון הטלפון; בריינסווי, שעוסקת במחקר ופיתוח של מכשיר רפואי לטיפול לא פולשני בהפרעות נפוצות בתפקודי המוח, על ידי טכנולוגיית גירוי מגנטי מוחי עמוק; וביופייד, שפיתחה חלופה לריסוסים שמאפשרת חקלאות ידידותית לסביבה ובריאה לחקלאי ולצרכן.
תגובות
(0)