האיחוד האירופי נגד ענקיות ה-IT: שלמו עוד מסים
בפגישה שנערכה בטאלין בסוף השבוע, הועלתה יוזמה אשר תביא לכך שיתאפשר מיסוי של פעילות מסחר מקוונת בארצות האיחוד האירופי
שרי האוצר באירופה, כמו גם האיחוד האירופי, פועלים ליצירת מס חדש, בדרך שענקיות האינטרנט וה-IT לא תוכלנה להתחמק מתשלום מסים.
בפגישה שנערכה בטאלין, בירת אסטוניה בסוף השבוע, הועלתה יוזמה אשר תביא לכך שיתאפשר מיסוי של פעילות מסחר מקוונת בארצות האיחוד האירופי.
כך, נציבות האיחוד האירופי בוחנת כמה דרכים, כלכליות ומשפטיות שונות, מהי הדרך המיטבית להחלה של מס נוסף על חברות מקוונות, דוגמת גוגל (Google) ופייסבוק (Facebook), כך הודיע פייר מוסקוביסי, ראש נציבות האיחוד האירופי לענייני כלכלה ופיננסים, ולשעבר שר האוצר הצרפתי.
בשבוע שעבר כתבו כמה בכירים – ברונו לה מר, שר האוצר הצרפתי, וולפגאנג שוואבלה, שר האוצר הגרמני, פייר קארלו פדואן, שר האוצר האיטלקי, ולואיס דה גינדוס, שר האוצר הספרדי – מכתב לנציבות האירופית, בו הם דורשים שהמסים ישולמו בהתאם למקום הפעולה של החברה הבינלאומית – ולא על פי המקום בו היא רשומה כחברה בע"מ.
לה מר אמר לעיתונאים כי לצד צרפת, גרמניה, איטליה וספרד – הצטרפו ליוזמה גם אוסטריה, בולגריה, יוון, סלובניה ולטביה. לדבריו, המיסוי צריך להיות על הכנסות ולא על רווחים ויש להחיל את התקנות והחוקים כבר מ-2018. .
בסוף השבוע בטאלין אמר מוסקוביני כי "המיקוד הוא על הכלכלה הדיגיטלית. הכלכלה הדיגיטלית חייבת לשלם את חלקה בעוגת המיסוי, בדיוק כמו שאר המשק".
איך לשלם פחות מ-1% מכלל המיסים באירופה
כך, בשנים 2013-2015, חלקה של גוגל בכלל המיסים שנגבו באיחוד עמד על פחות מ-1%, פייסבוק שילמה 0.1% ואילו אמזון (Amazon) לא שילמה מסים כלל.
על פי יוזמת שרי האוצר האירופים, בשיתוף האיחוד, יש למצוא דרכים ל"נוכחות הווירטואלית" של ענקיות האינטרנט במדינות האיחוד, נוכחות שמביאה לכך שהן אינן משלמות מסים כלל, או משלמות מעט מאוד. מנגד, יש שורת מדינות באיחוד האירופי, אשר נהנות ממצב זה, בשל יכולתן להיות אטרקטיביות עבור ענקיות האינטרנט, דוגמת אירלנד, לוקסמבורג, מלטה, וחלקים מהולנד.
האיחוד האירופי צפוי לחשוף את פרטי היוזמה שלו בפגישה נוספת שתיערך בטאלין בסוף החודש, "עם מסמך המפרט את כל האפשרויות העומדות בפני האיחוד האירופי".
הכוונה היא שתקנות מיסוי שהוחלו על ענקיות תעשייה בעולם הפיזי, דוגמת פיאט (Fiat), מקדונלנד'ס (McDonald’s), גאזפרום (Gazprom) וסטארבאקס (Starbucks) – יוחלו באופן דומה גם על ענקיות האינטרנט. טורקיה מתכוונת להצטרף ליוזמה אף היא.
בשנה שעברה הורתה הנציבות האירופית לאפל (Apple) לשלם 13 מיליארד יורו עם ריבית, כתשלום מס, וציינה כי אירלנד הפחיתה באופן לא חוקי את חובותיה של אפל למדינה. המאבק על ההוראה הזו טרם הסתיים.
תגובות
(0)