המוזיאון ההיסטורי מתחדש: מגדל דוד מקים מעבדת חדשנות
האתר המפורסם מקים מעבדה בה יפותחו טכנולוגיות ופתרונות דיגיטליים בתחום חוויית המבקר ● היא צפויה לחבר בין מפתחים, יזמים, סטארט-אפים, חברות היי-טק, מוזיאונים ואתרי תיירות והיסטוריה מהארץ ומהעולם
מעבדת חדשנות במוזיאון ההיסטורי: מוזיאון מגדל דוד בירושלים מקים מעבדה בה יפותחו טכנולוגיות ופתרונות דיגיטליים בתחום חוויית המבקר. המעבדה, TOD Innovation Lab, תחבר בין מפתחים, יזמים, סטארט-אפים, חברות היי-טק, מוזיאונים ואתרי תיירות והיסטוריה מהארץ ומהעולם.
המעבדה מושקת היום (ג') באירוע שכולל תצוגת תכלית של טכנולוגיות שונות בתחומים כגון מציאות רבודה, מציאות וירטואלית ו-וידיאו. היא הוקמה בהשקעה של 2.7 מיליון שקלים ובשיתוף הרשות לפיתוח ירושלים, משרד ירושלים ומורשת בממשלה ועיריית ירושלים. נותני החסות העיקריים הם משרד עורכי הדין GKH, מאיצי הסטארט-אפים AtoBe ו-Mass Challenge, וכן Virtually Israel וארגון Start Up Gride.
מגמה שמתפשטת במוזיאונים בעולם
יצוין כי המעבדה החדשה מצטרפת למגמה שהולכת ורווחת בקרב מוזיאונים שונים בעולם, שפותחים מיזמים בתחום החדשנות הטכנולוגית ומהדקים את החיבור בין הקהילה היזמית והטכנולוגיה, כדי להעשיר את חוויית הביקור.
ממוזיאון מגדל דוד נמסר כי המעבדה תאפשר למפתחים ולסטארט-אפים לבחון האם הטכנולוגיות שלהם יכולים להפוך למוצרים בתחום חוויית המבקר. היזמים יוכלו להשתמש במוזיאון ובתצוגה כשדה ניסוי לפתרונות הטכנולוגיים שלהם, וכך המבקרים במוזיאון יהפכו לנסיינים של הטכנולוגיות השונות בזמן אמת. כמו כן, יהיה באפשרות היזמים להשתמש בידע ובניסון שנצבר במוזיאון בנושא, ובקשרים הבינלאומיים שלו עם מוזיאונים ואתרים היסטוריים בעולם.
המעבדה תפעל באולם פצאל, שנמצא בכניסה למוזיאון, במעלה מגדל אבן שנבנה על ידי הורדוס לפני יותר מ-2,000 שנים. לצד העבודה השוטפת, יתקיימו בשטחה הרצאות, מפגשים, סדנאות שימושיות, הדגמות וקורסים בהובלת מומחים טכנולוגיים.
דבורה מאסון, מנהלת המעבדה, אמרה שהרעיון מעורר סקרנות רבה ועוד לפני ההשקה נחתמו הסכמי שיתוף פעולה עם מספר חברות. אחת מהן היא Lithodomos – חברה אוסטרלית שעוסקת בשימוש במציאות מדומה בתחומי הארכיאולוגיה. חברה נוספת, Inceptionvr, פיתחה חוויה אינטראקטיבית בטכנולוגיות מציאות רבודה ו-וירטואלית באתרים בינלאומיים בתחומי הבידור.
לדברי אילת ליבר, מנכ"לית מוזיאון מגדל דוד, "במשך זמן רב אנחנו מחפשים אחר דרכים חדשות להנגיש את המסר שלנו ולספר את סיפורו של המקום, כמו גם את סיפורה של ירושלים, לקהל רחב ומגוון ככל האפשר. ישראל היא מעצמת היי- טק במגוון תחומים, אבל עולמות התוכן של ההיסטוריה והארכיאולוגיה נשארו הרחק מאחור. למוזיאונים רבים ברחבי העולם יש אפליקציות להורדה, ורבים מהם משלבים מדיה אינטראקטיבית, אלא שבדרך כלל מדובר בטכנולוגיות קיימות ומוכרות, כמו מסכי מגע".
היא ציינה כי "מעבדת החדשנות שתיפתח במוזיאון מגדל דוד תעסוק בפיתוח טכנולוגיות חדשות להעשיר את חוויית המבקר, להמחיש תכנים באופן חדשני ולאפשר לכל מבקר ומבקרת למצוא את מסלול הביקור ואת הסיפור המתאים להם ולטעמם האישי. הפיתוחים הטכנולוגיים המוצלחים ישתלבו באתרי המורשת ובמוזיאונים בארץ, וניסיון העבר מלמד שהחשיפה אצלנו מעוררת גם התעניינות בעולם".
המעבדה – חלק ממהלך כולל לשדרוג המוזיאון
השקת מעבדת החדשנות היא חלק ממהלך לשדרוג מוזיאון מגדל דוד, שיכפיל את שטח המוזיאון והתצוגות שבו וישלב אמצעי המחשה ופיתוח טכנולוגיים חדשניים. עלות פרויקט השדרוג הכולל מוערכת ב-30 מיליון דולר.
כ-400 אלף מבקרים מהארץ והעולם מגיעים מדי שנה למוזיאון מגדל דוד, שכולל, בין היתר, גן ארכיאולוגי, אולמות תצוגה, תצפית של 360 מעלות על ירושלים, בריכות מתקופת הורדוס, מעברים סודיים, גגות בגבהים שונים ואת הקישלה, שנבנה ב-1834.
תגובות
(0)