מה דרוש כדי לבנות ארגון חכם?
אילו שלושה אלמנטים נדרשים על מנת לבצע את הטרנספורמציה הדיגיטלית? איך בונים את הארגון נכון? וכיצד קשור לכך קפטן קירק ממסע בין כוכבים? ביורן גורקה מסאפ מסביר
"כדי לבנות ארגון חכם, זקוקים לשלושה דברים: ראשית – לנתונים, כי הם יהיו הדלק של הארגון; שנית – לפלטפורמה, כדי להפעיל חדשנות; ושלישית – אנחנו זקוקים לחוויה נעימה של המשתמשים", כך אמר ביורן גורקה, מנהל הטכנולוגיות הראשי והנשיא של פלטפורמת הענן של סאפ (SAP).
כמטפורה למסע הדיגיטלי שכל חברה צריכה לעשות, פתח גורקה את הרצאתו במליאת הפתיחה של כנס SAP TECHED, שנערך באחרונה בברצלונה, כשהוא לבוש במדים הצהובים של קפטן קירק מהסדרה הנודעת מסע בין כוכבים, ועומד על גשר הפיקוד של החללית אנטרפרייז יחד עם צוותו. המשימה שקיבל מה-"בוס": "חברות על כדור הארץ מצויות תחת התקפה. מתחרים מערערים מאיימים להרוס את עסקיהן. הראה לחברות כיצד לנווט ביקום הלא צפוי של הטרנספורמציה הדיגיטלית. הראה להן איך לבנות ארגון חכם".
"על הארגונים לנצל היטב את מערכי הנתונים שבתוכם"
בהמשך פירט גורקה את הכלים שמציעה סאפ כדי לבנות ארגון חכם ולטפל בשלושת הנושאים שציין. "בתור התחלה", אמר, "הארגון זקוק לדלק והנתונים, כאמור, הם הדלק שמניע אותו. על הארגונים להיות מסוגלים לנצל טוב את מערכי הנתונים המגוונים שיש בתוכם – נתונים מובנים, לא מובנים ועוד. עם זאת, מערכות ה-IT הפכו מסובכות יותר ויותר, בניסיון להפוך את כל מערכי הנתונים האלה ברשת הארגונית למשהו מובן. הסיבוך הזה מעכב התקדמות וחדשנות. כדי להחזיר את הכוח לידי הארגונים, סאפ דימתה עולם של זמן אמת, שמונע על ידי מערכות מחשבים In Memory מהירות – SAP HANA. ב-HANA 2.0 כללנו לימוד מכונה והוספנו אלגוריתמים של מיקום ומרחב. כעת לקחנו את זה עוד צעד קדימה, ואנחנו מכריזים ש-HANA מפשטת גם פיתוח יישומים, על ידי כך שהיא מציעה תמיכה למסגרת הייברנייט. מפתחים יכולים להגר אליה יישומי ג'אווה (JAVA) שנבנו בהייברנייט".
הוא ציין כי "אנחנו מכריזים גם על גרסת בטה, שבה ארגונים יוכלו לנסות את טכנולוגיית האנונימיזציה שלנו. הטכנולוגיה מאפשרת לבצע אנונימיזציה על נתונים רגישים ועדיין להשתמש בהם כדי להשיג תובנות אנליטיות – מבלי להפר ציות לרגולציה. יש לכך חשיבות מיוחדת עבור ארגונים של שירותים פיננסיים, למשל, לקראת הכניסה לתוקף של תקנות GDPR של האיחוד האירופי בשנה הבאה. כוונתנו לספק יכולות אנונימיזציה בזמן אמת בגרסה עתידית של HANA".
ה-Data Hub של סאפ
לפני כמה שבועות השיקה החברה את ה-Data Hub שלה, המאפשר לבצע ניתוב, תזמור וממשל נתונים. המוצר, לדברי גורקה, בנוי מעל ומשתלב עם HANA ועם VORA, וגם עם מאגרי נתונים של צד שלישי, כמו HADOOP ,HTFS ו-AWS. "נשחרר את הגרסה למפתחים של Data Hub בסוף החודש הזה", ציין, "ובעזרתו ניתן יהיה לבנות יישומים ארגוניים מוכווני נתונים".
הוא אמר כי "המוצר בנוי סביב קונטיינרים וקוברנטורים, המאפשרים לנו לפעול בחצרות הלקוח, בענן, ואנחנו תומכים גם בסביבות היברידיות. בנקודה מסוימת בעתיד אנחנו מתכננים להציע גרסה ניסיונית מבוססת ענן של Data Hub".
"לעשות משהו משמעותי עם הנתונים"
"לאחר שהארגון פועל עם בסיס נתונים אמין ויכולות חזקות של אנליטיקה, הנתונים הם בעצם רק נקודת ההתחלה", אמר גורקה. "כעת, עליו להיות מסוגל לעשות משהו משמעותי עם הנתונים. הוא זקוק ללוח פעולה בדמות פלטפורמת הענן של סאפ, שמקלה על אינטגרציה והרחבה של כל סביבת ה-IT לענן ומאפשרת לבנות יישומים עוצמתיים במהירות. זוהי פלטפורמה פתוחה, מרובת עננים, המאפשרת פונקצונליות באמצעות מיקרו-שירותים וממשקים, לצד אקו-סיסטם של שותפים ומפתחים".
גורקה ציין כי הפלטפורמה של החברה זמינה כעת עבור AWS, גרסת בטה על Azure, "ולפני כמה שבועות הכרזנו גם על גרסת בטה לפלטפורמת הענן של גוגל (Google)". לגבי שיתוף הפעולה עם גוגל, הוא אמר כי סאפ תשיק בתחילת השנה הבאה את מוצר ה-Custodian Portal, שיספק שקיפות ואמינות לגבי מיקום הנתונים, למי יש גישה אליהם, מתי, היכן ומדוע.
עוד אמר גורקה כי חשיבות הפתיחות עבור החדשנות הובילה את סאפ לתמוך ב-Cloud Foundry, כשהיא גם תורמת לה באופן מעשי. בנוסף, הוא סיפר שהחברה הפכה לשותפת פלטינום ב-Cloud native computing foundation ותפעל לתרום לה באופן פעיל. עוד הצטרפה החברה, לדבריו, ליוזמת ה-Open API, מתוך הכרה בחשיבות של אפיוני API פתוחים. "ה-API Hub שלנו מאפשר כעת למפתחים לגלות את ה-API's, להבין ולנסות אותם", אמר גורקה. ניהול ה-API's של המפתחים מתאפשר ב-Cloud Platform API Management. גורקה אף ציין כי באתר מרכז האפליקציות של החברה ירוכזו פתרונות של שותפים שיוצעו ללקוחות והוסיף שסאפ תספק ABAP בפלטפורמת הענן שלה.
אי אפשר בלי חוויית משתמש טובה
לסיום דיבר גורקה על חוויית המשתמש. הוא ציין שסאפ מציעה מערך של כלים קלים לשימוש ובאחרונה אף משתפת פעולה עם אפל (Apple), כדי לאפשר פיתוח אפליקציות במובייל. הוא הציג את גרסה 2.0 של Cloud Platform SDK ל-iOS, שלדבריו מאפשרת חוויית משתמש המושגת באמצעות פיתוח בערכת הכלים הללו – שנעשה בקלות.
"ראינו היום כיצד לבנות ארגון חכם ולהשתמש בכוחה של הטרנספורמציה הדיגיטלית", סיכם גורקה. "בתחילה – הנתונים, שהם הדלק של הארגון, אחר כך פלטפורמת הענן של סאפ, שמאפשרת לספק פעילות מהירה ובעלת משמעות – בעזרת כלים המשלבים טכנולוגיה חכמה וגישה מוכוונת אדם, כדי לספק חוויית משתמש טובה. שילוב של שלושת האלמנטים האלה מאפשר לחברות לנצל את הפוטנציאל האנושי, לחסוך בהוצאות ולהשפיע לטובה על הסביבה באמצעות הטרנספורמציה הדיגיטלית, ולהפוך את הבלתי אפשרי – לאפשרי".
תגובות
(0)