משתמשי אנדרואיד – גוגל יודעת את המיקום שלכם גם כשה-GPS סגור
עוד חשיפה מטרידה במיוחד על הרגליה של ענקית החיפוש: כל עוד אתם משתמשים במכשיר מבוסס אנדרואיד, אפילו כשהוא נטול כרטיס SIM, גוגל יכולה לדעת איפה אתם נמצאים, לתעד ולשמור את הפרטים הללו
מכשירים מבוססי אנדרואיד (Android) מאתרים את פרטי המיקום של המשתמשים גם כששירותי המיקום מושבתים, ואלה נשלחים לגוגל (Google) – כך חשפה חקירה של מגזין הטכנולוגיה קוורץ (Quartz). המכשירים יכולים לאסוף את נתוני המיקום ולשלוח אותם לגוגל גם כששירותי המיקום מושבתים, גם כשלא נעשה שימוש באפליקציות כלשהן ואפילו אם לא הוכנס למכשיר כרטיס SIM של ספקית האינטרנט והטלפון אופס להגדרות היצרן, מצא האתר.
על פי הדיווח, המכשירים שולחים לגוגל מידע על אנטנות סלולריות סמוכות למכשירי המשתמשים מאז תחילת 2017 והחברה מקבלת Ping בכל פעם שמשתמש נכנס לטווח של אנטנה חדשה. גם אם המשתמש ביטל באופן פעיל את שירותי המיקום, ענקית הטכנולוגיה עדיין יכולה לגשת למיקומים ולתנועות שלו ללא ידיעתו. יצוין כי החברה מתכוונת להפסיק את התכנית.
גוגל אישרה את הדיווח.
האם אפל תרוויח מהעניין?
הממצאים יכולים להוות בעיה בעבור מי שלא רוצים להימצא במעקב ושהאמינו כי נקטו באמצעי זהירות בכדי לוודא שהמיקום שלהם יישאר חסוי. הדאגה גדלה עוד יותר לנוכח בעיות האבטחה האחרונות של מכשירי האנדרואיד – מעל שני שלישים מכל המכשירים הנגועים השנה פועלים על מערכת ההפעלה של גוגל, כך על פי מחקר שערכה נוקיה (Nokia) ושהתפרסם באחרונה. חוקרי החברה מצאו שבאופן מובהק, מבין כלל המכשירים, אלה שמבוססים על אנדרואיד נמצאים בסכנה גבוהה יותר לפריצה. לפיכך, על אף שנתוני המיקום מוצפנים, לכאורה, איסופם עלול לפתוח עוד פגיעות במערכת ההפעלה הפגיעה בלאו הכי.
ממצאי התחקיר יכולים ליצור חוסר אמון מצד המשתמשים כלפי מכשירים מבוססי אנדרואיד. חלק מהמשתמשים העסקיים, במיוחד אלה שמנסים לשמור על המיקום והנתונים שלהם מוגנים, עלולים שלא להרגיש בטוחים בהמשך שימוש במערכת ההפעלה המסוימת – מה שיכול להוביל אותם בבטחה לזרועותיה החמימות של אפל (Apple).
תגובות
(0)