אבטחת מידע סינכרונית – הנשק היעיל כנגד איומים

הגנה סינכרונית - טובה ככל שתהיה על הנייר - לא תשיג תוצאות אם הפיירוול פחות מוצלח, אם הגנת נקודות הקצה לא מצוינת ואם ההצפנות לא עושות את עבודתן ● השלם גדול מסך חלקיו - אך חשוב לוודא כי החלקים חזקים בפני עצמם

אילן סגלמן, סמנכ"ל מכירות ופיתוח עסקי ב-Power Communication ומנהל פעילות Sophos בישראל. צילום: ניב קנטור

בשנים האחרונות מתקיים בארגונים קונפליקט תמידי בין הצורך לייצר הגנה רב שכבתית מלאה מפני התקפות סייבר, לבין הצורך לייעל ולחסוך בעלויות תפעול. מנהלי אבטחת מידע, מנמ"רים ומנכ"לי ארגונים מודעים ללא ספק לנתונים היבשים אודות התקפות סייבר ולמשמעותיות הכלכליות שיש להן לארגון. העלות הממוצעת של פריצה למידע לארגון, על פי מחקרים שונים, יכולה להגיע ליותר ממיליון דולר לארגון אנטרפרייז ויותר מ-100 אלף דולר לארגונים קטנים ובינוניים.

המודעות לנזק הכלכלי העצום שיכולה לגרום התקפת סייבר, בשילוב עם העלייה המתמדת במספר ההתקפות ובמגוון ההתקפות, הביאה ארגונים, במקרים רבים בצדק, לצייד את עצמם במערכות אבטחת מידע רבות. ארגון ממוצע יכול לשאת עשרות מוצרי אבטחת מידע בעת ובעונה אחת – ואת כולם הוא צריך לנהל בצורה חכמה ויעילה.

ריבוי מערכות אבטחת המידע, עם מורכבות השימוש הכרוכה בכל אחת מהן והמערכות התומכות לסינכרוניזציה שלהן, מעמידות את הארגונים בפני אתגר תפעולי לא פשוט. ואם לא די בכך, הרי שלאחרונה נוסף מרכיב נוסף למערכה – הענן. יותר ויותר חברות מתכנסות למגמה המבורכת של פתרונות ענניים ולפתרונות אבטחת מידע בתצורת SaaS התומכים בגישת pay as you go/ pay as you grow. לא פשוט לגרום לכל המרכיבים להמשיך לפעול בצורה מיטבית בענן.

גם ארגון אנטרפרייז בעל צוות אבטחת מידע יחסית גדול ומקצועי יתקשה להתמודד עם הסיבוך שבטיפול במספר עודף של מוצרים ופתרונות, כל שכן ארגון קטן או בינוני, שכמות המשאבים שלו מצומצמת מראש. המציאות היא שמרבית הארגונים נמצאים במצב של חוסר כוח אדם תמידי במחלקות מערכות המידע. ברוב הארגונים הכוללים עד 5,000 עובדים יש כשלושה אנשי מערכות מידע המטפלים גם באבטחת המידע.

לכן, מעבר להוזלה בעלויות, ריבוי מערכות יוצר ריבוי משימות, יוצר עומס על כוח האדם המצומצם וחוסר יכולת לתפעל את המערכות בצורה מיטבית – מצב הפוגע באבטחת המידע (גם אם כל מוצר בפני עצמו הוא מצוין).

הפתרון – אבטחה סינכרונית!

אבטחה סינכרונית היא הפתרון היחיד שיכול להביא כיום לפיצוח הקונפליקט בין הצורך בהגנה מלאה על מידע והרצון בחסכון בעלויות התפעול.

אבטחה סינכרונית מייעלת את אבטחת המידע בשני אופנים: ראשית, היא מאפשרת לכל מערכות ההגנה לתקשר ו-"לשוחח" ביניהן באופן עמוק, ושנית – היא מאפשרת לנהל את המערכות תחת אותו ממשק ניהול.

אבטחה סינכרונית יודעת להתריע במהירות גבוהה יותר על פגיעות, ליצור תובנות, לזהות את האיומים, לחסום ולבודד אותם, תוך ניצול יעיל של זמן העבודה. לדוגמה, אם התגלתה נוזקה בעמדת קצה מסוימת, כל מרכיבי הרשת המתקשרים איתה מקבלים גם הם בזמן אמת את המידע, וכך מתקבלת אופטימיזציה של כל רכיבי אבטחת המידע.

אגב, יש הרבה מערכות בשוק שיצרניהן טוענים כי הן "מחברות בין פתרונות אבטחה של יצרנים שונים". חשוב להדגיש שזוהי לא אבטחה סינכרונית. אבטחה סינכרונית, כפי שציינתי, היא יכולת של המערכות השונות "לשוחח" אחת עם השנייה ולהגיב בצורה מהירה ונכונה יותר לאיומים. לצורך כך יש לוודא שהפתרונות השונים יווצרו על ידי אותו היצרן ויתוכננו מראש בכדי שיוכלו לעבוד יחדיו בהרמוניה.

לסיום, חשוב לציין כי אבטחה סינכרונית נכונה ויעילה מתקבלת כאשר שכבות אבטחת המידע עומדות בסטנדרט גבוה. הגנה סינכרונית, טובה ככל שתהיה על הנייר, לא תשיג תוצאות אם הפיירוול פחות מוצלח, אם הגנת נקודות הקצה לא מצוינת ואם ההצפנות לא עושות את עבודתן. השלם גדול מסך חלקיו – אך חשוב לוודא כי החלקים חזקים בפני עצמם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים