טים קוק: "לא רוצה שהאחיינים שלי יבלו במדיה החברתית"

המנכ"ל המפורסם של הענקית אפל נשא דברים בהרלו קולג' בבריטניה ● בין היתר מתח בדבריו ביקורת על שימוש יתר בטכנולוגיה, התייחס להתמכרות לטכנולוגיה, ואפילו להעלמות המס שהחברה שלו מואשמת בביצוען באמצעות מקלטי מס, ושנחשפו בנובמבר במסמכי Paradise Papers

טים קוק, מנכ"ל אפל.

חברת אפל (Apple) הודיעה בסוף השבוע (ו') על הרחבת היוזמה "כולם יכולים לקודד" (Everyone Can Code) ל-70 מוסדות חינוך ברחבי אירופה. לאחר ההכרזה הרצה מנכ"ל החברה, טים קוק, בהרלו קולג' שבאסקס, בריטניה, אחד מבתי הספר שיאמצו את תכנית הלימודים החדשה.

הדברים של קוק עוררו, כרגיל, הדים והגרדיאן (The Guardian) שיתף כמה מהם, בעיקר את העיסוק של קוק בשימוש יתר בטכנולוגיה ובגבולות שיש לשים בפני ילדים בנוגע לה. "אני לא מאמין בשימוש יתר. אני לא אדם שאומר שהשגנו הצלחה בכך שאתם משתמשים בה (בטכנולוגיה – ג"פ) כל הזמן. אני לא מתחבר לזה בכלל", הכריז קוק במהלך ההרצאה. "יש עדיין מושגים שאתה רוצה לדבר עליהם ולהבין. בקורס לספרות, האם אני חושב שאתם צריכים להשתמש הרבה בטכנולוגיה? כנראה שלא".

קוק, שאינו הורה בעצמו, טען למשל שהוא לא רוצה שאחייניו ישתמשו במדיה החברתית ואמר שהוא שם מספר גבולות לאחיינים שלו כשמדובר בטכנולוגיה. "אין לי ילד, אבל יש לי אחיינים ששמתי עליהם כמה גבולות. יש דברים שאני לא מרשה. אני לא רוצה אותם ברשת חברתית", אמר.

הומוסקסואל מוצהר ולוחם זכויות פרטיות

לא הרבה ידוע על חייו הפרטיים של קוק בן ה-57, שהוא הומוסקסואל מוצהר. הוא גם היה המנכ"ל הראשון של Fortune 500 שהצהיר על כך, וזה קרה כבר ב-2014. מאז תומך קוק במוצהר בזכויות להט"ב והפך גם לתומך קולני בכל הנוגע בזכות לפרטיות ובהתנגדות למעקב גלובלי, במקביל תמך בחינוך שמטרתו להילחם בסוגיות הקשורות למגוון המגדרי. "האמנתי בזה כבר מזמן, וזה מצטלב עם אפל, שגם לה יש אמונה עמוקה בכך, שהחינוך הוא שווין (equaliser) גדול בעבור אנשים", אמר קוק. "הצגת קידוד בגיל צעיר יותר ויותר תעזור גם לגיוון המגדרי. בהסתכלות על קורסים רבים במדעי המחשב באוניברסיטה, המגוון המגדרי אינו טוב", הבהיר.

מאמין גדול בעיתונות הנחוצה בדמוקרטיה

נושא נוסף שאליו התייחס קוק בדבריו הוא מסמכי Paradise Papers.

קוק אמר ש"יש לנו תחושה עמוקה של אחריות לתת תמורה לארצנו ולאנשים שעוזרים לקיים את הצלחתנו".

אפל בצעה לאחרונה תשלום חד-פעמי של 38 מיליארדי דולרים שמטרתו להחזיר לארה"ב את חלק מהשקעותיה העצומות של החברה בחו"ל. עם זאת משלמת המסים הגדולה ביותר בעולם נותרה תחת ביקורת חריפה על התנהלותה בכל הנוגע בתשלומי המס שלה, כולל הגילויים שנכללו ב-Paradise Papers, שבהם נחשף כי לאחר שאירלנד הידקה את חוקי המיסוי שלה אפל העבירה בחשאי שתי חברות בנות לאי הבריטי, ג'רזי.

בהתייחסו לפרשיה אמר קוק ל-גרדיאן כי "אני כנראה לא קראתי את כל מה שנכתב, כך שלא ארצה לשפוט את זה. הדרך הנכונה להתייחס למס הרב-לאומי היא כעניין עולמי, כי אם לא, זה הופך למלחמת משיכת חבל בין מדינות שאומרות 'אני רוצה את זה, אני רוצה את ההוא'". על הדיווח בנוגע למסמכים אמר קוק ש"אני חושב שהעיתונות חיונית לכל דמוקרטיה מתפקדת. אני מאמינה גדול בכך".

הענקית ביחסי אהבה-שנאה עם ממשל טראמפ

השבוע נמסר כי אפל מוקמה במקום הראשון ברשימת החברות המוערכות ביותר (Most Admired Companies) של פורבס (Forbes), זו השנה האחת-עשרה ברציפות.

יחסיו של קוק עם הממשל בארה"ב מאז היבחרו של דונלד טראמפ קונטרוברסליים. הוא הגן בפומבי על תכנית Daca, המתארת את מעשיו של טראמפ בכדי לסיים את ההגירה למדינה כבלתי קבילים וככאלו שלא "מייצגים את מי שאנחנו כמדינה".

מאידך, ביום ד' האחרון הודיעה אפל כי החברה תשקיע 350 מיליארד דולרים בכלכלת ארה"ב בחמש השנים הקרובות, ואילו בראיון שנערך לאחרונה, טען קוק כי תכנית המס של טראמפ תוביל ל"יצירת מקומות עבודה טובים יותר וכלכלה צומחת מהר יותר". בעקבות תכנית המס של הנשיא, התחייבה אפל להעניק לעובדיה בונוסים בערך של 2,500 דולרים במניות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים