עידן הענן של מיקרוסופט
"הענן של מיקרוסופט מספק כיום מענה לכל תחום של פעילות - החל מארגוני ענק, סטארט-אפים ועסקים קטנים וכלה ביכולת לשמש כפלטפורמה לדבר הבא, Internet Of Things", כך הכריז סקוט גאת’רי, מי שנחשב כדמות הבכירה ביותר במיקרוסופט בתחום הענן ● גאת'רי השתתף בכנס מיוחד, שנערך תחת השם Cloud & Beyond
מאות המשתתפים שהגיעו לכנס שערכה מיקרוסופט (Microsoft) ישראל במתחם האירועים East בתל אביב קיבלו שורת הוכחות לנוכחות המרשימה של החברה בתחום הענן, כמו גם ליכולתה לספק מפת דרכים ארוכת טווח למגוון חידושים עתידיים. הכנס נפתח בתצוגה מרשימה ומרעננת של רותי קידר, סמנכ"לית אוונגליזם במיקרוסופט, ורחלי יחזקאל, מפתחת ואוונגליסטית, שסימנו את מפת הדרכים העתידית אליה צועדים עולמות הענן והמידע, ועוצמת החיבור ביניהם.
גולת הכותרת של האירוע כללה את נאומו של סקוט גאת’רי, EVP Cloud & Enterprise Microsoft. גאת’רי הוא זה שהוביל במיקרוסופט את פיתוחם של המוצרים הבאים:
Azure, Windows Server, SQL Server, Active Directory, System Center, Visual Studio and .NET
כיום הוא מוביל בחברה את כל אסטרגיית הענן והמידע. במהלך נאומו סיפק גאת’רי למשתתפים נתונים אודות ההיקף הנרחב של Microsoft Azure וציין כי אחד הדברים שמייחדים אותו מספקי ענן אחרים הינו הפריסה שלו ב-19 מרכזי מחשוב ענקיים ברחבי העולם, הכוללים יותר ממיליון שרתים. היקף פריסה הגדול מכל ענן אחר בעולם.
גאת’רי הדגיש בנאומו את היכולת של Azure לספק מענה לכל סוג של פעילות, החל מפרויקט הנבנה מאפס וכלה במערכות המורכבות והמתקדמות ביותר בעולם. העובדה ש-Azure מספק גמישות מלאה לכל סוג מערכת הפעלה או סביבת פיתוח הופכת אותו לבחירה טבעית עבור ארגונים ומפתחים בכל רחבי העולם. כהוכחה לכך, גאת'רי הציג מספרים מרשימים הכוללים למעלה מ-1.4 מיליון בסיסי נתונים שהוקמו בסביבת Azure, למעלה מ-3 מיליון מפתחי יישומים ב-Visual Studio Online ולמעלה מ-450 מיליון משתמשי Active Directory. רשימת הלקוחות המרשימה שהציג גאת’רי מראה בבירור שהשאלה אם לבחור בענן כפלטפורמה או לאו כבר אינה באמת קיימת. העולם עבר לענן – ובגדול.
כמו כן, גאת’רי הציג בכנס כמה מהחידושים עליהם הכריזה מיקרוסופט באחרונה, וביניהם: מכונות וירטואליות בענן המספקות בשרת אחד 32 מעבדים, 450 מגה-בייט של זיכרון RAM ו-6.5 טרה-בייט של דיסק SSD. יצוין כי Azure Premium Storage מספק כיום עד 64 טרה-בייט של אחסון למכונה וירטואלית אחת, עם פחות מ-1msec של Latency. עם זאת, החידושים הגדולים אינם מסתכמים רק במרחבי תשתית גדולים מאי פעם, אלא גם ביכולת לספק תשתית אפליקטיבית המעניקה אינספור תבניות פיתוח ורכיבים מובנים. אלה מאיצים לאין שיעור את יכולות הפיתוח ומעניקים לארגונים מכל גודל וסוג את היכולת להשיג מענה לאתגרים עסקיים ופריצות דרך חדשניות.
פתרון נוסף ומעניין עליו הכריז גאת’רי בכנס הוא SQL Data Warehouse. פתרון זה מאפשר להקים מחסני נתונים במהירות הגבוהה פי כמה מכל מערכת ברמה המקומית ולספק לה גמישות מרבית המעצימה לאין ערוך את יכולתה לספק אנליזות ודו"חות מורכבים. גאת’רי לא הסתפק בתיאור המערכת אלא אף הדגים את פשטות השימוש, ההקמה והרחבת המערכת במספר קליקים שביצע בעצמו על מסך המחשב. המערכת מאפשרת לייצר בקלות מגוון עצום של תרחישי BI והופכת למעשה את כל עולם מחסני הנתונים וה-BI לנגיש ואפשרי לכל חברה וכל משתמש. אין ספק שהנגישות של כלים מסוג זה, שהיו בעבר נחלתם של ארגוני ענק בלבד, עומדת לשנות מקצה לקצה את פני התחרות העסקית בעולמנו.
הוכחה מרשימה ליכולתה של מיקרוסופט בתחום הענן סיפקו ישראל קאלוש, VP Engineering ב-eToro, ואיזי בוטח, VP R&D ב-PlayBuzz, שהראו לקהל כיצד הצליחו בעזרת Azure לייצר נסיקה עסקית של הסטארט-אפים שלהם ולגדול למימדים עולמיים.
כמו כן, הוצג בכנס בהרחבה נושא ה-Machine Learning על ידי ד"ר רועי רונן, חוקר בכיר בתחומי הענן וניהול הנתונים, והדס ביטרן, המשמשת כ-Principal Program Manager – שניהם ממרכז הפיתוח של מיקרוסופט בהרצליה. ביטרן הציגה את Microsoft Health Cloud.
נאוה ויסמן, Technical Evangelist במיקרוסופט ישראל, הציגה את ה-SDK של Microsoft Band והראתה דוגמה חיה כיצד ניתן לכתוב בקלות אפליקציה שמנטרת את קצב הלב ומציגה את המידע לאפליקציה בנייד.