תוכן שיווקי
לקראת אירוע פריוריטי ב-1 ביוני

FBC הטמיעה מערכת Priority הכוללת בקרה תקציבית פרויקטלית בכביש חוצה ישראל בפחות ממיליון שקל.

26/05/2015 11:37
FBC

חברת כביש חוצה ישראל היא חברה ממשלתית אשר הוקמה על ידי ממשלת ישראל במטרה לקדם את סלילתו של כביש חוצה ישראל – כביש 6, מצומת הנגב בדרום ועד לשלומי בצפון.

מערכת המידע שהקימה FBC בחברת כביש חוצה ישראל באמצעות Priority משלבת בקרה פרויקטלית ותקציבית מול תקציבי משרד האוצר ומשרד התחבורה.

הפרויקט, שהקמתו ארכה פחות משישה חודשים, הוכיח שניתן להתאים בקלות את מערכת Priority לחברות קבלניות, פרויקטליות, כולל חברות ממשלתיות קבלניות ותאגידים ציבוריים, תוך הגדרת יעדים ברי השגה, ולהקים מערכת שתיתן פתרון יעיל ובקרה תקציבית בעלות נמוכה תוך דגש על כך ש-ERP חייב להיות פשוט.

המכרז למחשוב כביש חוצה ישראל התקיים בשלהי 2013, ולאחר תהליך בחירה נבחרה FBC כספק הפתרון. תוך פחות משישה חודשים בוצע אפיון עיצוב ופתוח המערכת כך שכבר מתחילת 2014 הופעלה מערכת Priority המותאמת לתחום הקבלני בכביש חוצה ישראל.

שלמה זומר, סמנכ"ל הכספים בכביש חוצה ישראל, מספר על הפרויקט: "הדגש וההצלחה בפרויקט נובע מהגדרת יעדים ברורים וברי השגה. היה לנו ברור שהגדרה ברורה של יעדים, שמהווים את הליבה בבקרה התקציבית של חברת כביש חוצה ישראל כחברה האחראית על ביצוע פרויקטי תשתית גדולים, חייבים לבוא לידי ביטוי במערכת. מאידך הסכמנו כבר בתהליך האפיון שתהליכים שוליים יחסית, שהכנסתם למסגרת הפתרון תסרבל את התהליך ותייקר מאוד את עלות היישום. הצבנו יעדים ברורים באפיון ובעיצוב המערכת . הפרטנר שלנו להטמעת המערכת FBC נבחר בהליך מכרזי".

"FBC התגלה כשותף ראוי והוגן שסיפק עבודה מקצועית ולווי נאמן להצלחת בשלבי התכנון, ההקמה וההטמעה של המערכת", הוסיף. "עלות הפרויקט מוכיחה שאפשר לבצע פרויקטי ERP ובקרה תקציבית מורכבים בתקציב שפוי. גם חברות ממשלתיות אחרות מתעניינות במערכת שלנו".

טל פרנקל, מנכ"ל FBC, מספר על הפרויקט: "ידענו מראש כשניגשנו למכרז שיש מתחרים נוספים למחשוב Priority בחברות קבלניות בעלות מוניטין וגודל, אך סמכנו על הליכי המכרז הציבורי שיאפשרו לנו להתמודד עם הקושי לזכות במכרז מסוג זה. FBC מבצעת פרויקטים במחירים הוגנים מול לקוחותיה וגם בתחום הקבלני. ל-FBC עשרות פרויקטים בחברות פרויקטליות, גם בישראל וגם בחו"ל, במספר מדינות באפריקה. אני מציע לכל החברות המתעניינות לאפיין פתרונות ברי השגה שאפתניים אך הולמים את האפשרויות שיש לארגון להטמיע את המערכת הקבלנית, כי בסוף ERP צריך להיות קל להטמעה. אני מציע לא להתפתות ולבנות מערכות עתירות פתוח עם תשתיות ותהליכים מסורבלים, כי בסופו של דבר החברות הקבלניות צריכות לבצע פרויקטים קבלנים בבנייה בתשתיות באלקטרוניקה ופרויקט ה-ERP איננו חלק מהפרויקטים הללו".

רז צעידי, סמנכ"ל התפעול של FBC, הוסיף : "ב- 17 שנות הפעילות של FBC ביישום Priority, עם למעלה מ-600 לקוחות, צברנו ניסיון רב בהפיכת פרויקטי יישום Priority לפרויקטים קלים יותר ועם ערך כלכלי גדול יותר ללקוחות. גם בפרויקט המחשוב בממשק וובי שקיים ב-Priority ברשות הטבע והגנים, פרויקט שביצענו לפני מספר שנים, מחשבנו את הליבה של הפעילות העסקית של הרשות, כאשר הרשות מחליטה לחבר פעילות נוספות לליבת הפתרון של Priority. פתרון יכול להיות הוליסטי, אך הוא לא ישיג את מטרתו כאשר הקמתו איננה כלכלית לארגון".

ענת אלטשולר, מנהלת חטיבת הפרויקטים והאחראית על מכללת FBC  ציינה שהמכללה עוסקת בהכשרת מיישמי Priority ומתכנתי Priority ושהיא פועלת יותר משנה. "בוגרי המכללה מוצאים תפקידים גם בלקוחות החברה וגם בלקוחות Priority נוספים שאינם לקוחות החברה. אנו מנסים להעביר את הידע והניסיון שלנו מתוך מגמה ש-ERP יהיה קל".

להרשמה לכנס הקליקו כאן.

אירועים קרובים