המעבר מ-Big Data ל-Smart data: כיצד להפיק תועלת מכמויות המידע העצומות שנצברות
כתב: שמוליק סיטון, מנהל תחום טכנולוגיות בסאפ ישראל
כיום יש כבר הרבה ארגונים שמבלי לדעת זאת למעשה אוספים כמויות עצומות של מידע ממגוון מקורות באופן כזה העונה על ההגדרה של Big Data. אחרי שהמידע הרב נצבר, עולה לרוב השאלה בקרב ארגונים וחברות כיצד להפיק ממנו את מקסימום התובנות העסקיות, ההתייעלות, הרחבת פעילויות, השקת שירותים חדשים ללקוח, חדשנות ועוד.
התהליך שבו אנו מנצלים מחדש את המידע הנאגר נקרא מידע חכם (Smart Data). הכוונה היא לעבור ממידע שנאגר למידע מניב. אנו יכולים לעשות זאת באמצעות בנייה של מודלים עסקיים חדשים על המידע הנאגר, שמהווים את הבסיס לשירותים העסקיים החדשים. בעבודה השוטפת שלנו בנושא חדשנות הגענו למספר לקוחות שאוגרים את המידע בצורה כזאת שהמידע מוכן לשלב של מידע חכם. כך, לדוגמה, ארגונים בתחום החקלאות אוספים מידע המגיע מסנסורים הקיימים בשטחים החקלאיים. על בסיס מידע זה באמצעות אלגוריתמים של חיזוי, Data mining ו-Clustering הם יכולים להסיק מסקנות חדשות ולחזות את פרופיל הגידול של היבולים, ועל בסיס מסקנות אלה להציע אופן טיפול ותחזוקה בהתאם לסוג היבול, מיקומו הגיאוגרפי וסביבת האקלים שבה הוא נמצא.
דוגמה נוספת מגיעה מעולם הספנות והיא היכולת להשתמש במידע קיים לגבי מכולות ההובלה וממנו להציע ללקוח שירות חדש, כך שבכל רגע נתון ידע מה מצב הסחורה שלו מבחינת טמפרטורה ומיקום, ואף לחזות עיכובים בהגעה של הסחורות ליעד. כל זאת בהתבסס על נתונים כמו מזג האוויר ומצב הספינה. הרזולוציה הגבוהה שאליה ניתן להגיע כוללת, למשל, את זווית המכולה, האם המכולה פתוחה או סגורה ועוד אפשרויות רבות אחרות.
כדי לממש את המעבר מ-Big Data למידע חכם אנו מפעילים שני אלמנטים מרכזיים: האחד, טכנולוגי, המבוסס על פלטפורמת SAP HANA בענן, שכוללת כלים מובנים לטובת המעבר, לדוגמה חיבור לסנסורים בזמן אמת. האלמנט השני הוא שירות שנקרא Data Scientists ומתייחס למומחים מהתעשיות השונות שמייעצים כיצד להשתמש במידע הרב שנצבר ולהפכו למידע "חכם" בעל תובנות עסקיות חדשניות.
אנו מבינים היום שהאינטרנט של הדברים זו לא מילה כתובה על הקיר, אלא נמצא בהישג יד. ארגונים יכולים לממש את המעבר מ-Big Data למידע חכם בצורה מהירה, להשמיש מידע רב שכבר קיים ברשותם ובכך להרחיב את התחומים והשירותים העסקיים שהם מציעים ללקוחותיהם. חשוב לציין שהפלטפורמה ש-SAP מציעה, המבוססת SAP HANA, אינה עומדת לבדה, אלא עושה שימוש עמוק בטכנולוגיות Open Source כמו Hadoop . בין נושאי הכנס נדגיש את החיבור בין SAP HANA לבין Hadoop.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.