אריאל הדר, ThingWorx: "מערכות ה-IT הפכו מתומכות בארגונים לחלק אינטגרלי מהמוצר"

"תחום האינטרנט של הדברים נחלק לשלושה חלקים: ל-'דברים', לתשתיות תקשורת ולתשתיות מחשוב", אמר הדר, מנהל אזור ופעילות עסקית בישראל ובמזרח התיכון בחברה

אריאל הדר, מנהל אזור ופעילות עסקית בישראל ובמזרח התיכון ב-ThingWorx. צילום: קובי קנטור

"נוצר שינוי מהותי: בפעם הראשונה אנחנו נמצאים במצב בו מערכות ה-IT, שבעבר היו בעיקר תומכות בארגונים, הופכות להיות חלק אינטגרלי ממוצרי אותן חברות", כך אמר אריאל הדר, מנהל אזור ופעילות עסקית בישראל ובמזרח התיכון ב-ThingWorx.

הדר דיבר בכנס אינטרנט של הדברים 2015, שנערך היום (ה'), בהפקת אנשים ומחשבים, ב-yes Planet בראשון לציון. הנחו את הכנס פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.

לדברי הדר, תחום האינטרנט של הדברים נחלק לשלושה חלקים: ל-"דברים", לתשתיות תקשורת ולתשתיות מחשוב, "כאשר תחום המחשוב הפך להיות חלק מרמת המוצר. במקור היו אלה מוצרים פיסיים, אחר כך הם הפכו למוצרים חכמים, וכעת אנו נמצאים בתחילת השלב הבא – כאשר הכניסו למוצרים אלה את מימד הקישוריות".

"תחום האינטרנט של הדברים יכול לסייע לחברות לפעול באופן תחרותי יותר. על כל חברה לשאול את עצמה כמה שאלות, ביניהן: במה מתבטאת התחרות בשוק בו היא פועלת? מהו כוח המיקוח של הקונים? מיהם הספקים, מהם המוצרים החליפיים ומהי מידת החדירה שלהם לשוק? ואילו היבטים של תחרות חדשה יהיו בשוק זה?"

כך, סיפר הדר על ג'נרל אלקטריק (GE), שמייצרת מנועי מטוסים עבור חברות תעופה. "חיבור החיישנים לרכיבים שונים במנועים הביא למצב של יכולת של יצרן המנועים 'לדבר' ישירות עם חברת התעופה בעצמה, ובכך לתת ערך עסקי עם המנוע שלה". דוגמה נוספת אותה הוא ציין היא של הטניסאי רפאל נדל, שפותחה עבורו מערכת שאוספת נתונים מהמחבט היישר לשחקן.

הוא התייחס למודל שרשרת הערך של פרופ' מייקל פורטר ואמר: "יש להביט על כלל הפעילויות בארגון ולבחון שני דברים – כיצד נדרש, וניתן, לשנות את התפיסה בה הוא פועל, ואיך אפשר להכניס היבטים של האינטרנט של הדברים, על מנת להפוך את הארגון לתחרותי ויעיל יותר. בין השאר, יש לבחון את הפונקציונליות של התוכנה, האם היא יושבת בענן או לא, האם מדובר בתוכנה פתוחה או סגורה, האם היא פרי פיתוח עצמי, איזה מידע נדרש לקחת מהמוצר ואיך לנהל את המידע".

הדר סיכם באמרו כי "ThingWorx היא זרוע פעילות האינטרנט של הדברים של PTC העולמית וזו מספקת פלטפורמה לפיתוח מהיר של אפליקציות לתחום זה. אנחנו מאפשרים לפתח אפליקציות במהירות ולחבר אותן למערכות מחשוב ארגוניות אחרות. קיים צורך עסקי של חברות להבין מה הלקוחות עושים עם המוצרים שלהן לטובת שירות טוב יותר, שיפור המוצר ושינוי מודל התמחור והגבייה. כל אלה יביאו לגידול השימוש באינטרנט של הדברים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים