ה-BSA הגיש תביעה בסך חצי מיליון שקלים נגד בטא מדיה בחשד לשימוש בתוכנות ללא רישיון

"הפגיעה בזכויות הקניין הרוחני של יצרניות התוכנה מתעצמת שבעתיים, שעה שהמפרים מגיעים מתחום אשר נושא זכויות היוצרים והשמירה עליהן היא מנשמת אפו", אמרה עו"ד נעמי אסיא, המייצגת את הארגון בישראל

עו"ד נעמי אסיא, מומחית לדיני מחשבים ואינטרנט וקניין רוחני

ארגון ה-BSA, הנלחם נגד השימוש בתוכנות פיראטיות ברחבי העולם, הגיש תביעה נגד חברת בטא מדיה ומנהליה, בחשד לשימוש בתוכנות ללא רישיון.

לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה השבוע תביעה בסך חצי מיליון שקלים. התביעה הוגשה באמצעות משרד עו"ד נעמי אסיא ושות' – הנציגים המשפטיים של ה-BSA בישראל.

בטא מדיה היא חברת שיווק ופרסום, הממתגת עצמה כחברה מובילה בתחומה, המספקת שירותי שיווק, פרסום ומכירות עבור חברות בינלאומיות בתחום השווקים הפיננסיים. החברה מעסיקה מאות עובדי מכירות בארץ ובעולם.

על פי כתב התביעה, בטא מדיה אמנם רכשה חמישה רישיונות לתוכנת CRM Dynamics מתוצרת מיקרוסופט (Microsoft), אך בפועל החברה עושה שימוש בתוכנה זו על גבי כ-120 עמדות עבודה.

לאור התעלמותה המוחלטת של בטא מדיה מפניות חוזרות ונשנות מטעם ארגון ה-BSA אליה, נשכרו שירותי חברת חקירות, על מנת לבדוק את נכונות המידע וכדי לתעד את היקף השימוש במוצרי מיקרוסופט במשרדי הנתבעת. תוצאות החקירה, נכתב בתביעה, "איששו את החשד לפיו בטא מדיה עושה שימוש לא מורשה בתוכנות מתוצרת מיקרוסופט על גבי כמאה תחנות עבודה עליהן מותקנת תוכנת CRM Dynamics, וכי השימוש בעותקים הלא מורשים של התוכנה, נעשה בגלוי ובידיעת עובדי בטא מדיה ומנהליה".

בין היתר התברר במהלך החקירה, כי בטא מדיה עושה שימוש רחב היקף גם במוצרי מיקרוסופט אחרים, ובפרט בחבילת התוכנות Microsoft Office, כאשר גם למוצרים אלה אין בידי בטא מדיה רישיונות שימוש המסדירים את היקף השימוש בפועל.

"הפגיעה בזכויות הקניין הרוחני של יצרניות התוכנה מתעצמת שבעתיים, שעה שהמפרים מגיעים מתחום אשר נושא זכויות היוצרים והשמירה עליהן היא מנשמת אפו", אמרה עו"ד נעמי אסיא, "אנו מצטערים לראות כי גם חברת שיווק ופרסום, המשווקת עצמה כחברה בינלאומית הנותנת שירות, בארץ ובעולם, לתאגידים גדולים ומוכרים, ומשקיעה משאבים רבים בפרסום ובניית מוניטין, עושה שימוש בתוכנות ללא רישיון".

עו"ד אסיא הוסיפה כי "ארגון ה-BSA חוזר וקורא לכל החברות והארגונים במשק לבצע בדק בית יסודי, בכל הקשור לרישוי מוצרי התוכנה אשר נעשה בהם שימוש בארגון, ולוודא כי הם עושים שימוש בעותקי תוכנה בעלי רישיון תקף בלבד". היא ציינה כי "תביעה זו היא חלק מפעילות האכיפה של ארגון ה-BSA, כנגד ארגונים אשר בחרו להשתמש בתוכנה ללא רישוי מתאים". עו"ד אסיא סיימה באומרה כי "כחלק מפעילות זו, אנו עומדים להגיש בקרוב תביעות נוספות נגד חברות וארגונים אשר נחשדים כמפרים את זכויות היוצרים של החברות הפועלות בארגון ה-BSA".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים