הכנס הלוהט של קספרסקי – חלק ג'

כרזת הכנס של קספרסקי

מעבדת קספרסקי (Kaspersky) ערכה באחרונה את כנס אבטחת הסייבר שלה בסינגפור, בצמוד לכנס Interpol Woeld 2015 שערך האינטרפול, בפעם הראשונה. כ-100 מנהלי אבטחה בולטים ונציגי מדיה נבחרים מרחבי העולם שמעו במשך יומיים את "תורתה" של מעבדת קפסרסקי, כיצד היא רואה את המציאות הנוכחית בעולם הסייבר ובעיקר מה צפוי בעתיד הקרוב והרחוק יותר.

האיומים, כמה לא מפתיע, רק יגברו, והשאלות המתבקשות הן באילו כיוונים ואיך להתגונן כדי לשמור על המטרה הבסיסית של כל עסק ומדינה – המשכיות (Business Continuity).

בסינגפור, הכול "אחד" – אי מרכזי אחד, שיש בו מדינה אחת שמורכבת עיר אחת וחווה עונת שנה אחת – מזג אוויר טרופי של קיץ מתמיד, כשהטמפרטורות נעות בין 26 ל-34 מעלות בתוספת של 95% לחות. כלומר: חם, מהביל ומתיש. לא סימפטי. אולם, במרחבי הקמפוס של המלון, מרכז הכנסים, הקזינו והקניון הענק MBS Marina Bay Sands, שנמצא בבעלות שלדון אדלסון, קריר ונעים.

באולם הכנסים עוסקים בנושא "חם" ומעניין – הגנת סייבר. על הבימה עולים יוג'ין קספרסקי, המייסד, היו"ר והמנכ"ל של החברה הקרויה על שמו, וצוות המומחים הטכנולוגיים, ומציגים את הנושא המורכב של פשעי הסייבר ודרכי מניעתם בצורה מובנת ומרתקת. הצוות הזה, שמכונה GREAT Global Research & Analysis Team, הוקם ב-2008 והוא מנפק ניתוחים, תובנות ותחזיות שרבות מהן מתממשות – מה שנותן לו אינרציה ראויה וכבוד בתעשייה.

דיילי ציפי מתכבדת להעביר אתכם קורס מזורז במצב מתקפות ה-ATP בעולם. כמובן שהמומחים ויודעי הדבר והסוד מקרב עשרות אלפי קוראי אנשים ומחשבים יודעים כמעט הכול ואף יותר מזה. אך רובכם ילמד או יכיר דבר אחד או שניים. בנוסף, בטוח שתיהנו – השפה של קספרסקי צבעונית ומלאת דמיון.


כמו כל דבר במחשבה אנושית, אפשר, ראוי וכדאי לחלק גם את איומי הסייבר לשלושה. איומי הסייבר העיקריים נעים מפשיעה לריגול ועד לחבלה. מה שנקרא מאספיונג' לסבוטאג'.


מהן הפלטפורמות העיקריות לתקיפה ולפריצה? כמובן ש-Windows היא העיקרית שבהן ו-iOS, מערכת ההפעלה של אפל (Apple) – כמעט שלא. הסיבה לפי יוג'ין קספרסקי פשוטה, ולא בגלל הנפיצות, כפי שחושבים. פשוט מאוד – קשה מאוד להשיג מפתחי Mac ועלותם גבוהה יותר משל מפתחי Windows. הפושעים והפורצים הולכים על הקל והזמין. מה מקור המידע של קספרסקי? החברה שלו עצמה, שיודעת כמה עולה וכמה קשה להשיג מפתחי Mac ו-iPhone מעולים.


הנוזקות מזנקות פלאים בהיקפן – מחצי מיליון מקרים שונים שאותרו רק לפני עשור אנחנו עדים כיום ל-260 מיליון מקרים, כאשר בכל יום נוספות 325 אלף תקיפות. כמות מחשבי ה-Windows הנגועים בעולם עומדת על 5%, מבלי שהמשתמשים בהם מודעים לכך, ו-57% ממחשבי משתמשי פתרונות קספרסקי הותקפו במהלך 2014. טוב שהשקיעו בהגנה כי ההתקפה, לדברי יוג'ין קספרסקי, בלתי נמנעת.


מתקפות הסייבר נגד "מטרות מוביליות" – סמארטפונים ובעיקר כאלה מבוססי אנדרואיד (Android), מערכת ההפעלה בקוד הפתוח. 99% ממהתקפות היו עליה. כי אפל, מן הסתם, מאבטחת טוב יותר את מערכת ההפעלה שלה ומפקחת על האפליקציות שהיא מפיצה בחנות שלה.


דיילי ציפי הבטיחה אינטרנט של הדברים – ומקיימת: על פי יוג'ין קספרסקי, התופעה הזו תביא לעליה בסדרי גודל בתקיפות הסייבר, כי היא עצמה מבוססת על עוצמת הגודל בהיקף המחוברים – כולם לאותה רשת, פתוחה. זה מתכון ידוע לקטסטרופות.

המשך יבוא…

לחלק א' לחצו כאן.

לחלק ב' לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים