הצלחה להיי-טק הישראלי בסין
תור ארוך של משקיעים סיניים השתרך לפני ימים אחדים בכניסה למלון הייאט שנחאי, כדי לפגוש את הסטארט-אפיסטים הישראליים שהשתתפו בכנס GoforIsrael, שנערך במקום. את הכנס יזמו קרן קטליסט (Catalyst CEL) וקוקירמן בית השקעות.
הכנס נערך בשתי ערים – שנחאי ו-ווהאן – והשתתפו בו בסך הכול יותר מ-2,800 איש. מדובר בפעם הראשונה מזה 15 שנים שבה יוצא הכנס מגבולות ישראל, ובמקום להביא את המשקיעים הסיניים לתל אביב, הגיעו עשרות סטארט-אפיסטים והיי-טקיסטים ישראליים למדינת הענק.
גולת הכותרת של הכנס הייתה הפגישות בין יזמים וחברות ישראליים למאות משקיעים סיניים, בהם מנהלים בכירים מעליבאבא (Alibaba), באידו (Baidu), לנובו (Lenovo) וקרנות רבות. בין הגופים הישראליים שהשתתפו ניתן למנות את קמינריו, Mobileye ו-WeWork. בין הבכירים הישראליים שהשתתפו: מתן וילנאי, שגריר ישראל בסין; יאיר שמיר, לשעבר שר החקלאות וכיום שותף-מנהל בקרן קטליסט; עמיקם לוי, הקונסול הכללי של ישראל בשנחאי; עינת לב, הנספחת הכלכלית של ישראל בשנחאי; חגי רביד, מנכ"ל קוקירמן בית השקעות; ואדי קוקירמן, יו"ר קוקירמן בית השקעות ושותף-מנהל בקרן קטליסט, שאירח את הכנס.
פרס GoforIsrael למצוינות בהשקעות הוענק ל-Fuson ופרס מפעל חיים קיבל לי-קא-שינג, האיש העשיר באסיה, שהשקיע גם בישראל ובהיי-טק הישראלי.
משתתף ישראלי נוסף היה יואל גת, מנכ"ל SatixFY, המפתחת שבבים ליישומי תקשורת לוויינים.
הוא אמר כי "השתתפתי במספר רב של כנסים בחיי, אך זה היה המרשים מכולם, ולא רק בגלל מספר המשקיעים, אלא בעיקר בגלל איכותם. פגשנו לפחות 10 קרנות סיניות, חלקן גדולות מאוד, ולאורך כל האירוע עמד תור ארוך של משקיעים סינים שמחכים לדבר איתנו – חלקם משקיעים או לקוחות פוטנציאליים שאיתם אני מנסה ליצור קשר כבר שנים".
שמיר ציין ש-"הכנס עלה על הציפיות שלנו. בכנס בשנחאי בלבד היו 1,700 משתתפים. נוצרו מאות פגישות פנים אל פנים בין חברות ישראליות למשקיעים פוטנציאליים, ונשמח לראות שהקשרים יימשכו ויניבו תוצאות. היו חברות שקיימו 6-8 פגישות ביום אחד. זה דבר שמקצר תהליכים בצורה משמעותית עבור חברה ישראלית, במקום לנסות ולייצר לעצמה פגישות כאלה לבד".
דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונות.
תגובות
(0)