אובמה וקמרון הקימו חזית אחת למלחמה בסייבר

בפגישה שנערכה ביניהם בבית הלבן החליטו מנהיגי ארצות הברית ובריטניה להעמיק את שיתופי הפעולה בתחום הסייבר בין שתי המדינות ולבצע משחקי מלחמה

ברק אובמה ודיוויד קמרון בפגישתם בסוף השבוע בוושינגטון. צילום: עמוד הפייסבוק של ראש משלת בריטניה

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, וראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, הסכימו להעמיק את שיתוף הפעולה בין שתי המדינות בתחום הגנת הסייבר. האמריקנים והבריטים יקיימו יחדיו מגוון רחב של יוזמות משותפות בתחום, שכוללות היערכות, מתקפות מדומות ומשחקי מלחמה. ההסכמה התקבלה בפגישתם של אובמה וקמרון שהתקיימה בסוף השבוע בבית הלבן.

השניים התייחסו במסיבת עיתונאים שהתקיימה בסוף הפגישה למעקב הדיגיטלי אחרי אזרחים. קמרון אמר כי נדרשות האפשרות והיכולת ליירט תקשורת של חשודים בפעילות טרור, רק במצבים קיצוניים ובצו המאושר על ידי הגורמים הרלוונטיים.

אובמה נקט בטקטיקה פושרת יותר וציין רק שיש לאזן בין הצורך בפרטיות ל-"יכולת של ארצות הברית לפעול במרחב הקיברנטי במסגרת הגיונית ועקבית". הוא ציין בנוסף את התפקיד של חברות טכנולוגיה, שיידרשו להתקין "דלתות אחוריות" בחשבונות של לקוחות, אם וכאשר ממשלות יורשו ליירט תקשורת מוצפנת שלהם.

משחק המלחמה המשותף הראשון של ארצות הברית ובריטניה יתמקד במגזר הפיננסי והמתווה שלו יתוכנן במהלך השנה הקרובה. יעדי מתקפת הסייבר במשחק זה יהיו הסיטי של לונדון ו-וול-סטריט בניו-יורק, וישתתפו בו, בין השאר, נציגי הבנק מרכזי של אנגליה ובנקים מסחריים. בתרגילים הבאים ייבחנו תשתיות לאומיות קריטיות.

עוד הוחלט כי סוכנויות הביון הבריטיות GCHQ (המקבילה ל-8200 בישראל) ו-MI5 (המקבילה לשב"כ) יעבדו בשיתוף פעולה עם ה-NSA וה-FBI האמריקניות. המטרה היא ליצור תא משותף להגנה מפני סייבר, עם צוותי פעולה שיימצאו בכל אחת מהמדינות ויעבדו עם העמיתים המקבילים להם במדינה השנייה.

בהצהרה מהבית הלבן נמסר כי "איומי הסייבר הם אחד מהאתגרים הביטחוניים, הכלכליים והלאומיים החמורים ביותר שעל המדינות שלנו להתמודד מולם. בכל יום מנסים ממשלות זרות, פושעים והאקרים לחדור, להפריע ולתקוף מערכות IT ממשלתיות ופרטיות בשתי המדינות שלנו".

שיתופי פעולה – בשיתוף התעשייה והאקדמיה

אובמה וקמרון הסכימו כי עליהם לחזק באופן כולל את המאמצים על מנת לשפר את ההגנה של תשתיות קריטיות בשתי המדינות, להדק את שיתוף המידע אודות איומים ואת שיתוף הפעולה המודיעיני בנושאי סייבר, וכן להביא לחילופי משלחות של חוקרים מהאקדמיות בין שתי המדינות, שעוסקים באבטחה מקוונת.

שתי המדינות הסכימו לעבוד במשותף עם התעשייה כדי לקדם ולתאם שיטות עבודה מומלצות, מסגרות עבודה ותקנים לתחום הגנת הסייבר. צוותי החירום לטיפול באירועי אבטחת מידע (CERT) משתי המדינות ישתפו פעולה בהגנה על רשתות מחשבים ויערכו שיתופי מידע כדי לטפל באיומי סייבר ולנהל אירועי אבטחה, כאשר אלה יקרו.

שיתופי הפעולה ייעשו גם במישור האקדמי: מעבדת מדעי המחשב והבינה המלאכותית ב-MIT, שיושבת בקיימברידג', מסצ'וסטס, הזמינה את אוניברסיטת קיימברידג' מבריטניה לקחת חלק בתחרות "קיימברידג' נגד קיימברידג'" לתחום הגנת הסייבר. הבית הלבן ציין כי תחרות זו היא הראשונה בסדרת תחרויות בינלאומיות בתחום בין אוניברסיטאות בעולם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים