תום בר-אב, ארגוס: "האינטרנט של הדברים הולך וצובר תאוצה – והוא כאן כדי להישאר"

"אין ספק שלא מדובר בבאזזז חולף אלא בהזדמנות טכנולוגית שהעולם צועד לקראתה", אמר בר-אב, מנהל השיווק של החברה

תום בר-אב, מנהל השיווק של ארגוס

"האינטרנט של הדברים הוא תחום שרק הולך וצובר תאוצה ונמצא כאן כדי להישאר. בכנס הטכנולוגי האחרון בלאס וגאס, CES, הוצגו שלל טכנולוגיות חדשות בתחום: חידושים בתחומי הרפואה, החקלאות וכלי הרכב המקושרים. אין ספק שלא מדובר בבאזזז חולף אלא בהזדמנות טכנולוגית שהעולם צועד לקראתה", כך אמר תום בר-אב, מנהל השיווק של ארגוס (Argus Cyber Security).

בר-אב דיבר במסגרת רב שיח שנערך בבית אנשים ומחשבים לקראת כנס שיעסוק באינטרנט של הדברים. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, יתקיים ב-5 בפברואר באולם yes Planet בראשון לציון. מנחה רב השיח היה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.

לדברי בר-אב, "כל אובייקט המכיל חיישנים בעלי יכולת להעביר מידע על גבי רשת האינטרנט ולהזדהות מול אובייקטים אחרים עומד תחת ההגדרה של האינטרנט של הדברים. העולם הזה ייכנס בעתיד לכל תחום אפשרי – חקלאות, תחבורה, רפואה, בתים חכמים, תשתיות חיוניות ואפילו בעלי חיים".

הוא הוסיף כי "האינטרנט של הדברים נכנס לעולם הרכב. לפי גרטנר (Gartner), עד 2020 ליותר מ-150 מיליון מכוניות תהיה קישוריות לאינטרנט. בקרוב מאוד כלי הרכב שלנו יתקשרו בינם לבין עצמם (V2V) ויתקשרו עם התשתיות בכביש (V2I) – על מנת למזער את הנזק מתאונות דרכים ולצמצם את היקף פקקי התנועה. כך, יצרניות הרכב, יחד עם ספקיות התקשורת והאינטרנט, מבינות שהדבר הגדול הבא הוא נושא המכוניות המקושרות. אנחנו 'מבזבזים' הרבה זמן בנסיעה על הכביש – זמן אותו היינו יכולים לנצל כדי לצרוך מידע ולגלוש באינטרנט, בייחוד כאשר המכוניות הופכות לאוטונומיות".

"הרגולציה תחזק את האינטרנט של הדברים"

"כדי להיות ערוך לכניסה לעולם האינטרנט של הדברים, ארגונים גדולים יצטרכו להציע חידושים בתחום ולהיערך לעולם חדש של אפשרויות צריכה ופרסום. השינויים יהיו ברמה הטכנולוגית וברמת המודלים העסקיים שהחברה צריכה להיערך אליה", אמר בר-אב. "מבחינת אבטחת מידע, ארגונים המספקים טכנולוגיות בתחום האינטרנט של הדברים צריכים לקחת אחריות על הנושא. עליהם לספק מענה לרכיבים שמתחברים לאינטרנט ויכולים לשמש כווקטור תקיפה עבור האקרים וגנבים. בשונה מעולם ה-IT, כאן הסיכון הוא לא רק פיננסי, אלא גם של חיי אדם. פריצה מרחוק לרכב בזמן נהיגה הינה סיכון ממשי לחיי הנהג. פריצה למערכות רפואה או בתים חכמים יכולה להוות סיכון ממשי להרבה אנשים. לכן, יש להגן באופן הכי מחמיר על מערכות בתחום האינטרנט של הדברים".

"בעולם בו כלי הרכב הופכים מתוחכמים ומחוברים לאינטרנט, ארגוס מספקת פתרונות הגנת סייבר לתעשיית הרכב ומאפשרת להטמיע טכנולוגיות חדשות ללא התפשרות על רמת האבטחה", הוסיף. "באחרונה הצגנו בכנס CES וזכינו לחשיפה רבה לאחר שפרצנו והוכחנו את ההשפעה מרחוק על מכונית".

הוא סיכם באמרו כי "לרגולציה יש תפקיד חזק בעיצוב המהפכה. הרגולציה תחזק את מגמת האינטרנט של הדברים, שכן אם משתמשים בטכנולוגיה בצורה חכמה, יעילה ובטוחה – היא תביא רק ערך לחיינו הפרטיים".

מעוניינים לשמוע עוד בנושא? הירשמו לכנס IOT 2015 של אנשים ומחשבים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים