נתניהו: "הגנת הסייבר הטובה ביותר – באמצעות שילוב בין הזרועות"

"ישראל צריכה להגן על עצמה מפני מתקפות סייבר על ידי שילוב בין הממשלה, האקדמיה והצבא", אמר ראש הממשלה ● נתניהו הבטיח כי הממשלה תשקיע יותר בחינוך הטכנולוגי

ראש הממשלה, בנימין נתניהו. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק שלו

"ישראל סובלת כל העת ממתקפות סייבר, גם מצד מדינות. איראן יזמה מתקפות עלינו, על ערב הסעודית ועל ארצות הברית. אנחנו צריכים להגן על עצמנו ממתקפות אלה באמצעות שילוב בין הזרועות – הממשלה, צה"ל, האקדמיה והמגזר העסקי. הממשלה נעה קדימה ומחויבת להשאיר את ישראל בצמרת המדינות בתחום. ישראל פתוחה לעסקים ותשקיע יותר בחינוך הטכנולוגי", כך אמר ראש הממשלה, בנימין נתניהו. הוא דיבר במליאה המרכזית של הכנס השנתי הבינלאומי החמישי של המרכז הרב תחומי לחקר הסייבר באוניברסיטת תל אביב.

"לפני מספר שנים הצבתי מטרה: להבטיח שישראל תהיה מובילה בתחום הסייבר. כעת תפקידי כראש ממשלה הוא לשמור על ההישג הזה", אמר ראש הממשלה. לדבריו, אחד הצעדים לכך הוא העמקת וביסוס פארק הסייבר בבאר שבע, בין היתר באמצעות הטבות מס לחברות שיגיעו לשם – החלטה שהתקבלה לא מכבר בממשלה. הוא אמר כי הפארק חשוב הן ליכולות הגנת הסייבר של ישראל והן לפיתוח הנגב.

נתניהו הוסיף כי "ישראל ידועה כמדינה המתמודדת עם אתגרים. הדבר חשוב במיוחד בכל הקשור להגנת סייבר. מדובר בתחום המשתנה במהירות ומשפיע על הכלכלה והביטחון הבינלאומיים. הכלכלה מונעת האינטרנט משתנה משעה לשעה ואנחנו צריכים להקדים אותה בצעדי ההגנה".

"בימינו נוצר יותר ידע מאשר בכל ההיסטוריה. אנחנו עוברים מאטומים לביטים וממקום פיזי למרחב וירטואלי. ישראל נדרשת להיות בקצה החדשנות. זה לא תחום יציב שאפשר להגיע בו להובלה ולנוח על זרי הדפנה, אלא צריך להתמיד בהשקעה, כדי שנהיה מובילים בעוד 10, 20 ואפילו 50 שנה", אמר נתניהו.

ראש הממשלה ציין כי "איום מתקפות הסייבר לא הולך להיעלם. לפיכך, יצרנו שתי זרועות חדשות בשבועות האחרונים: האחת היא ההחלטה על בניית הרשות להגנת הסייבר, כדי להגן על המגזר האזרחי, והשנייה היא זרוע הסייבר של צה"ל. כך נשמור על מעמדנו בקצה הטכנולוגיה, כדי להגן על עצמנו מפני איומי סייבר".

"הצורך: יותר תלמידים וחיילים טכנולוגיים"

נתניהו ציין כי "אנחנו מקדימים מדינות אחרות וממשיכים לנוע. הכוחות והמומחים בישראל רואים את השינוי המתהווה, לומדים בדרך וחולקים חלק ממה שאנחנו עושים עם ממשלות, חברות ויזמים".

לדבריו, "ישראל היא מקום ייחודי בהקשר של הסייבר, משום שיש בה מספר גדול יחסית של אנשים המתמחים בתחום והתרבות שלנו דואגת לאתגר הנחות יסוד בתחום".
הוא אמר כי המטרה היא להפוך את החדשנות הישראלית בתחום הסייבר לא רק למשהו שמקדם הגנת סייבר, כי אם גם מסייע לחברות לעשות עסקים.

כדוגמה לדבריו סיפר נתניהו סיפור אישי: "כשלמדתי באוניברסיטת קיימברידג' במסצ'וסטס היה שם בניין מכוער, שונה מהאחרים. שאלתי מהו והשיבו לי: סוג של מעבדה ממשלתית, לימים המקום בו נוסד ה-NSA. זו הייתה ההשקעה הממשלתית שיצרה את עמק הסיליקון של אזור בוסטון, ולאחר מכן שוכפלה לסן פרנסיסקו. זה מה שהחלטנו לעשות בבאר שבע: העברנו יחידות שונות, כולל המקבילה שלנו ל-NSA, ליד אוניברסיטת בן גוריון, והקמנו את פארק הסייבר. שם אנחנו בונים את הכוחות שיבנו את העתיד של ישראל".

"אנחנו מעודדים את הצעירים שיוצאים מהצבא להיכנס לתחום הזה, להיות יזמים. בשנה שעברה הושקעו 100 מיליון דולר בסטארט-אפים ישראליים. אנחנו רוצים להבטיח שהמכונה הזו שנקראת תעשיית ההיי-טק הישראלית תמשיך לפעול במהירות. אנחנו רואים זאת לא רק כחלק קטן מהמאמץ הכלכלי או עוד ענף, אלא כמנוע הצמיחה שלנו לפחות ל-50 השנים הבאות", הוסיף.

"תפקידנו להמשיך ולהגדיל את היכולת שלנו", סיים נתניהו. "לצורך כך, יש צורך באספקה תמידית של מומחים, תלמידי תיכון שלומדים מתמטיקה וחיילים שצוברים ניסיון בתחום הסייבר בצה"ל. אנחנו צריכים יותר מאלה ולשם כך הממשלה תשקיע בחינוך הטכנולוגי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים