מחקר: תעבורת הנתונים בענן תוכפל פי ארבעה עד סוף העשור

על פי מחקר של סיסקו, נפחי התעבורה האלה שקולים ל-6.8 טריליון סרטים באיכות HD, הנצפים בהזרמה ישירה ברשת, או ל-2.4 סרטים ביום בממוצע לכל תושב של כדור הארץ בשנת 2019

לא מפסיקה לגדול. תעבורת הנתונים בענן. צילום: BigStock

עד סוף 2019 תוכפל תעבורת הנתונים בענן בשיעור של פי ארבעה, כך על פי סיסקו (Cisco). החברה מפרסמת זו השנה החמישית את מדד הענן הגלובלי שלה, ומציינת כי קצב גידול תעבורת הנתונים בענן מהיר יותר מקצב הצמיחה של תעבורת הנתונים בדטה סנטרים מסורתיים, שתוכפל פי שלושה באותה תקופה.

כך, תעבורת הנתונים הגלובלית בדטה סנטר תצמח מ-3.4 זטה בייט (1ZB הוא אלף טרה בייט) בשנה החולפת, ל-10.4 זטה בייט ב-2019. באותה עת, תעבורת הנתונים בענן תצמח מ-2.1 זטה בייט ל-8.6 זטה בייט.

על מנת להמחיש את המספרים האלה, צויין כי 10.4 זטה בייט שקולים ל-144 טריליון שעות של מוסיקה המוזרמת ברשת, שהם 26 חודשים רצופים של האזנה למוסיקה לכל אדם באוכלוסייה הצפויה לחיות על פני כדור הארץ בשנת 2019, שתמנה 7.6 מיליארד בני אדם. הנפח הזה שקול גם ל-26 טריליון שעות של ועידת וידיאו באינטרנט, או ל-21 שעות ביממה של ועידת וידיאו לכל עובד על פני כדור הארץ, בכל מדינה ובכל תחום עיסוק שהוא.

השוואה אחרת מציבה את נפחי התעבורה האלה כשקולים ל-6.8 טריליון של סרטים באיכות HD  הנצפים בהזרמה ישירה ברשת – או ל-2.4 סרטים ביום בממוצע לכל תושב של כדור הארץ בשנת 2019.

צמיחה המואצת בתעבורת הנתונים בענן

בין הגורמים המקדמים את הצמיחה המואצת בתעבורת הנתונים בענן ואת המעבר לשירותי ענן: השיפור בביצועי היישומים, ייעול התפעול השוטף, התרחבות הפעילות בתקשורת בין מכונה למכונה (M2M) ובעולם האינטרנט של הדברים.

דאג וובסטר, סגן נשיא לשיווק בסיסקו, אמר כי "הענן אינו בגדר טכנולוגיה מתפתחת. הוא כבר כאן. תעשיית התקשורת חווה אימוץ של הענן המתפתח לפתרון מבוסס, וצובר היענות נרחבת ופריסה הולכת וגדלה. ארגונים עסקיים וגופי ממשל עוברים מסביבות בדיקות – לביטחון מלא בתשתיות הענן כבסיס לעומסי העבודה הקריטיים שלהם. מבחינת הלקוחות, שירותי ענן מציעים גישה לתוכן ולשירותים, כמעט מכל מקום".

עוד עולה מהמחקר כי עידן האינטרנט של הדברים – הקישור בין אנשים, תהליכים וחפצים – ימלא תפקיד משמעותי יותר ויותר בצמיחת התקשורת במרכזי עיבוד נתונים ובענן. האינטרנט של כל הדברים מייצר כמויות גדולות במיוחד של נתונים, בנפח הצפוי לצמוח ולעמוד ב-2019 על 507.5 זטה בייט, שהם 42.3 זטה בייט לחודש. עם זאת, רק מקצת מהתוכן הזה יאוחסן במרכזי נתונים מסורתיים.

כיום, 73% מהמידע המאוחסן במכשירים של לקוחות קצה, מנוהלים על גבי מחשבים אישיים. בשנת 2019, לעומת זאת, כבר יאוחסנו 51% מהמידע האגור במכשירי קצה על גבי מכשירים שאינם מחשבים אישיים, דוגמת טלפונים חכמים, טאבלטים ומכונות מסוגים שונים. כך, יהיה ביקוש גדול יותר ושימוש רחב יותר באחסון בענן על ידי צרכני קצה. עד 2019 צפויים 55% מהמשתמשים הביתיים באינטרנט להיעזר באחסון מבוסס ענן, לעומת 42% בלבד כיום.

עומסי העבודה במרכזי עיבוד נתונים צפויים להיות מוכפלים בלמעלה מפי שניים בין השנים 2014 ל-2019. עומסי העבודה בענן יצמחו אף מהר יותר, ויוכפלו פי שלושה במהלך אותה תקופה.

האינטרנט של כל הדברים יוצר נפחי ענק של נתונים

בחישוב כלל-עולמי, נפח הנתונים הנוצרים על ידי חיישנים, מכשירים ומערכות בעולם האינטרנט של כל הדברים, צפוי להגיע ל- 507.5 זטה בייט לשנה, או 42.3 זטה בייט לחודש בשנת 2019, לעומת 134.5 זטה בייט בשנת 2014 (11.2 זטה בייט לחודש). עיר חכמה המאוכלסת במיליון תושבים, צפויה לייצר ב-2019 נפח נתונים של 180 גיגה-בייט בשנה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים