בכיר באגף התקשוב: "צה"ל צריך להפנים שאנחנו בעידן טכנולוגי חדש"
לדברי הבכיר, "כלכלת המידע מביאה את העולם האזרחי למקום אחר; אנו מבינים שגם עלינו - התקשוב הצבאי - להיות שם"
"עלינו לשנות את התהליכים שצה"ל עובד בהם. אין מדובר רק במיכון התהליכים – של העברת מידע מנייר ופקס לתווך של תקשורת נתונים, אלא עלינו להפנים שזה עידן אחר ונדרש לשנות את התהליכים", כך אמר גורם צבאי בכיר באגף התקשוב.
הבכיר דיבר ביום עיון לכתבי טכנולוגיה שנערך אתמול (א') במפקדת לוטם באגף התקשוב. לדבריו, "כלכלת המידע מביאה את העולם האזרחי למקום אחר, אנו מבינים שגם עלינו – התקשוב הצבאי – להיות שם".
הוא תיאר את מאפייני זירת הלחימה כיום: "צמצום הפערים בינינו לבין האויב; יכולות תקיפה מתקדמות, לרבות חימוש מדויק; יכולות פיקוד ושליטה ותקשוב מתקדמות; עולם הסייבר; אויב נעלם ו(פעילות ב)תת-קרקע; יכולות מודיעין מתקדמות; יכולות בלתי קונבנציונליות; רב-זירתיות; האויב מתעניין בנו – ולהפך".
ב-2006, במלחמת לבנון השניה, אמר הבכיר, "התקשוב היה לתומך במאמץ הלחימה. ב-2014, במבצע צוק איתן, התקשוב היווה גורם משפיע על המערכה, עם לחימה מבוססת רשת". בהמשך למבצע, ציין, "התנענו את תפיסת צה"ל רשתי, במסגרתה התקשוב משמש כמעצב בשדה הקרב. הוא הגביר את האפקטיביות המבצעית שלו, ונותן מענה רב-זירתי, עם עורף מבצעי, לצד חזיתות ועומק".
ארכיטקטורה תקשובית אחת בצבא
המענה של התקשוב, אמר, "השתנה גם בהיבט הטכנולוגי. אנו עוברים מזמינות של 99.8% ל-100%, עובדים בתצורת Active-Active, עוברים מ-DR ל-BCP".
כך, ציין הבכיר כי אגף התקשוב הוכרז כמפקדה העשירית להפעלת הכוח בצה"ל, "עם לוחמה מבוססת רשת. תפקידנו להטמיע ארכיטקטורת ICT רב-זרועית. צה"ל מתנהל כאוסף גופים, ומטרתנו היא לנהל ארכיטקטורה תקשובית אחת בצבא".
"המעבר דרומה מאפשר שינוי מהותי", ציין. "נקדם את העלייה דרומה ונהיה שם ב-2022-2023. זו הזדמנות לייצר ארכיטקטורת ICT חדשה, להתייעל, ולכנס את כלל הגורמים לתפעול אחד צה"לי של עולמות הענן והתקשורת".
בשל הסכמי רכש, ציין, "אנו קונים יחד, ומניבים חיסכון תקציבי". באגף מתבצעים 280 פרויקטי ICT במקביל, והוא כולל 40 פעילויות מו"פ. השינוי שצה"ל עבר בהיבט התקשובי, הסביר, הוא מעבר מפיתוחי IT מבודדים בזרועות – לפעילויות משותפות, לטובת השגת מטרה משותפת – תקשוב רב-זרועי, תוך התגברות על מכשלות האגו.
בשנתיים האחרונות, סיכם, "צה"ל נמצא במקום אחר, אנו עובדים ומפתחים מערכות יחד, תחת הבנה שאנו קהילה תקשובית עם אינטרסים משותפים ואתגר תקציבי. ככה מתקבלים זמני פיתוח מקוצרים, פעילויות בעולמות הטכנולוגיים החדשים – Big Data, האינטרנט של הדברים, SDX – תוכנה המגדירה 'משהו, שהוא כל דבר', מציאות רבודה, DevOps, עבודה בקוד פתוח והגנה בסייבר. צה"ל מבין שהמערך הטכנולוגי הוא מהותי – ומניב פתרונות".
תגובות
(0)