"היעד: לספק לצה"ל מערכת IT אפקטיבית, קטלנית – ואחת אחודה"
"עלינו לתת מענה במלחמה הבאה, מעניין אותנו לנצח - וזה מה שיקרה", כך אמר בראיון בלעדי סא"ל דדי אלימלך, המפקד החדש של גדוד 376, אמירים, גדוד התקשוב המבצעי המטכ"לי
"האתגר המרכזי בפניו אנו ניצבים כיום, הוא להעביר רוחב פס משמעותי מכל נקודה לכל נקודה. הדבר נעשה הן עם הצבא החוצה, בשילוב זרועות הביטחון שמחוץ לצה"ל וחיבורם לצבא, והן בשילוב פנים צה"לי – הבין-זרועי. זאת, על מנת ליצור מערכת IT אפקטיבית, קטלנית – מערכת אחת ואחודה", כך אמר בראיון בלעדי לאנשים ומחשבים סא"ל דדי אלימלך, המפקד החדש של גדוד 376, אמירים, גדוד התקשוב המבצעי המטכ"לי.
סא"ל אלימלך נכנס לתפקידו לפני ימים אחדים. באחרונה ציין גדוד אמירים 60 שנים להקמתו, במעבר חגיגי לבסיס חדש במשמר הנגב, במסגרת תכנית שוה"ם (ר"ת שיווק והעתקת מחנות).
גדוד אמירים, אמר המפקד החדש שלו, סא"ל אלימלך, "מספק מענה תקשובי בכל נקודה בה אין תשתית, או שהוא מספק תנאים לתקשורת נייחת ומעניק פתרונות תקשורת ניידים, לצד תקשורת לווינית, כמו במקרים בהם נדרש סיוע לכוחות מחוץ לגבולות המדינה. כך, למשל, הגדוד הופעל במסגרת משלחות הסיוע של צה"ל לפיליפינים ולנפאל, שם הוא העמיד יכולות תקשורת לצוותי החילוץ והרפואה.
אמירים הוא גדוד הקשר הארצי, מטכ"לי, שמאפשר תהליכים מבצעיים בכל צה"ל, בגבולות המדינה ובחו"ל. הקשר"ר, תא"ל נתי כהן, מגדיר אותנו כ-'יחידת הקומנדו של התקשוב'. בעולם הלוויינות, אנו מספקים לחפ"קים המיוחדים של משלחות בהצלה בחו"ל יכולת להעביר רוחב פס משמעותי לכל נקודה. שירותים אחרים אנו מספקים לפעילויות רגישות בצבא וליחידות המיוחדות של צה"ל".
סא"ל אלימלך החל את שירותו הצבאי כטכנאי בפיקוד הצפון, ומילא מגוון תפקידים שונים, ביניהם סגן קשר"ח (ר"ת קצין קשר חטיבתי) 282 במהלך מלחמת לבנון השנייה. כאשר אלימלך שימש קשר"ח 188, הוא היה בחטיבה הראשונה שהכניסה לשימוש את מערכת צי"ד. כמו כן הוא היה ממקימי אוגדה 210 וגדוד הקשר שלה. לאחר מכן אלימלך יצא לקורס פו"ם אלון, "זו הייתה חווייה משמעותית במיוחד עבורי".
סא"ל אלימלך חזר לתפקידו האחרון, כקצין התקשוב של הגיס הצפוני, ולקח חלק פעיל בתרגיל הגייס "אור הדגן" שהתקיים לפני כמה שבועות.
תרגיל הגייס הצפוני "אור הדגן" כלל סדרת בדיקות, תרגולים, והיערכות מול מגוון תרחישים שונים של מתקפות סייבר וההגנה מפניהם, כך נודע לאנשים ומחשבים. התרגיל דימה מלחמה בזירה הצפוני, והיווה חלק מתהליך שיפור המוכנות ללחימה בגיזרה הצפונית, עם בדיקת היכולות מול צבאות סדירים וארגוני טרור וגרילה, לצד מאמץ ההגנה על יישובי הצפון. היה זה תרגיל הגיוס הגדול מסוגו שקיים צה"ל בשני העשורים האחרונים, והוא דימה את המלחמה הבאה, אם תתרחש – של מלחמת בנון השלישית.
בתרגיל, אמר סא"ל אלימלך, "הייתי קצין קשר מתורגל. בנוסף, הייתי שותף בתכנון התרגיל, שנה קודם לכן. תכננו, הקמנו והפעלנו את כל מערכות התקשוב והשו"ב (ר"ת שליטה ובקרה) בכל המערך הגייסי, האוגדות והחטיבות. התרגיל היווה עבורי סגירת מעגל, שכן הייתי הקשר"ח הראשון שבחטיבתו הופעלה מערכת צי"ד. כעת, בתרגיל, תורגלו כל מערכות צי"ד באופן מלא – מהגייס עד לגדוד".
"להיות שותף מלא של הצבא בהיבט ה-IT"
האתגרים הבאים של הגדוד, אמר סא"ל אלימלך, "הם להמשיך ולהיות שותף בפעילויות השונות של הצבא, בהיבט מערכות המידע. אנחנו מתכננים את הפעילות שלנו 10 שנים קדימה, עם מתן יכולת תגובה לאיומים השונים בתחום הסייבר".
לדבריו, "נפעל כדי לתת רישות בעומק, על מנת לתת לצה"ל יכולת להגיע לכל מקום, ובכל זמן. נמשיך לפתח את עולם הלוויינות, כדי שלא תהיה לנו מגבלת רוחב פס".
"באחרונה גדוד אמירים עבר למשמר הנגב", אמר המג"ד. "אנו מפריחים את השממה. החיילים שלי זו העוצמה האיכותית של הגדוד. יש לי חיילים איכותיים: אני מאד מאמין שבכל מתחיל במערכת החינוך. עלינו לכוון את עצמנו יותר לחינוך טכנולוגי ולהעצמה של נשים בעולם הטכנולוגיה".
"האתגר הנוסף המשמעותי הבא", ציין, "הוא לבנות בניין כוח התואם מציאות משתנה, עם אויב משתנה. יש לנו תודעת אויב ברמה גבוהה, אנו פועלים להבין איך המודיעין של האויב משפיע עלינו ומה התגובה שנדרש לייצר עבורו".
היעד שלנו, סיכם סא"ל אלימלך, "הוא לסייע למפקדות החטיבות להפוך לקטלניות יותר. לסייע לכוחות בשטח לחסל את האויב מהר יותר, לקצר את פרק הזמן של Sensor2Shooter. עלינו לתת מענה במלחמה הבאה, מעניין אותנו לנצח – וזה מה שיקרה. ה-IT הפך להיות כוח מרכזי ומשמעותי לא פחות מהתמרון עצמו. התקשוב וההגנה בסייבר לא רק מאפשרים תהליכים מבצעיים – אלא מעצבים את שדה הקרב העתידי".
תגובות
(0)