החיתול הישראלי החכם שידבר במקום התינוק

DigiSense הציגה בביתן הישראלי בתערוכת CES חיישן אותו מצמידים לחיתול, והוא מודיע מתי צריך להחליפו, ואפילו מזהה מצבי מחלה בהתאם להפרשות השונות

אייל אביר, מייסד DigiSense והחיתול החכם. צילום: אבי בליזובסקי

DigiSense הציגה בביתן הישראלי בתערוכת CES חיישן אותו מצמידים לחיתול של התינוק או חלילה לקשיש הסיעודי, והוא מודיע מתי צריך להחליפו, ואפילו מזהה מצבי מחלה בהתאם להפרשות השונות.

אייל אביר, מייסד DigiSense, מסביר כי החיישן נתפס על חלקו החיצוני בלבד של החיתול. הרעיון הוא שהוא לא נוגע בנוזלים ולא נוגע בגוף של התינוק או המבוגר,  ולמרות זאת הוא מצליח לזהות את כמות הנוזלים וצבעם, כך שניתן להתריע האם חובש החיתול התייבש, או שתזונתו אינה תקינה, או שיש לו בעיות במערכת העיכול.

לדעת האם התינוק מקבל טיפול

החיישן גם מודד את טמפרטורת הסביבה של הגוף, כך יכול לומר לדוגמה האם יש יותר מדי שמיכות מעל התינוק. עוד הוא מודד גם נשימה, אם חלילה יש הפסקת נשימה וכמובן מזהה בכי. החיישן גם מודד את איכות השינה, אוגר את המידע ומשדר באפליקציה להורה או למטפל באמצעות רמזור שאומר האם הוא ישן טוב או לא, או שישן טוב חלקית.

באמצעות אותה אפליקציה יכולים ההורים לדעת מה מצב החיתול של התינוק כשהוא בפעוטון או אצל מטפלת וכך יודעים האם הוא אכן מקבל טיפול.

אביר מדגיש כי לא מדובר במוצר רפואי. "אנחנו מרימים דגל כשמהטפל, האמא או הרופא ממשיכים לבדוק הלאה". לדבריו, "קיבלנו השנה פטנט בארצות הברית, ובתהליך רישום  גם באירופה, בסין וביפן, על כל תחום החישה של מה שקורה בתוך החיתול.

לשדר רק כאשר יש צורך בהתראה

"אנו בתהליך של מסחור הטכנולוגיות עם חברת ענק אמריקנית", אומר אביר. "בעיקר אנו מקבלים התעניינות מבתי אבות ובקרוב נתחיל בפיילוט ברשת גדולה בארצות הברית. עבור בתי האבות אנו מסוגלים לחסוך כסף רב משום שאי-החלפת חיתול בזמן גורמת לדלקות עור שדורשות טיפול תרופתי ואף במקרים מסוימים גם אשפוז. שני הדברים נחסכים בזכות שיפור המידע על הקשיש.

"המכשיר מכיל 15 חיישנים פרטניים, מיקרו-בקר, יחידת תקשורת בלוטות' בצריכת חשמל נמוכה וברמת קרינה נמוכה, וסוללה נטענת – כאשר המטען גם בודק את איכות האוויר בחדר, טמפרטורת החדר ורמת האור".

בכל הנוגע לחשש מקרינה, אומר אביר כי "לא הכנסנו משדר Wi-Fi – אלא רק בלוטות' שמסתנרכן עם הרשת הביתית. כמו כן פיתחנו אלגוריתמיקה בתוך המכשיר, שמאפשרת לו לקבל בעצמו חלק מההחלטות ולשדר רק כאשר יש צורך בהתראה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים