"נימבוס אינו רק פרויקט טכנולוגי, אלא מסע של שנים רבות"

כך אומר יוגב שמני, סמנכ"ל טכנולוגיות ושירותים דיגיטליים במערך הדיגיטל הלאומי, בראיון לפודקאסט אנשים ומחשבים לקראת כנס NimbuSummit ● הוא מספר לכמה משרדים כבר יש חשבונות בענן וכיצד ה-AI משתלבת בנימבוס

יוגב שמני, סמנכ"ל טכנולוגיות ושירותים דיגיטליים במערך הדיגיטל הלאומי.

"נימבוס הוא לא רק פרויקט טכנולוגי גדול, אלא מסע ארוך, שילווה את כל משרדי הממשלה עוד הרבה שנים. זהו פרויקט שבנוי מהרבה מאוד פרויקטים, שחלקם בעולמות הטכנולוגיים וחלקם בעולמות הרכש ואחרים בתוך התהליכים הקיימים במשרדים השונים. בתוך המסע הזה יש נקודת פיתול, שבה המנמ"רים ,המנכ"לים וסמנכ"לי האסטרטגיה מחליטים לאן הם לוקחים את המשרד שלהם", כך אומר יוגב שמני, סמנכ"ל טכנולוגיות ושירותים דיגיטליים במערך הדיגיטל הלאומי, בראיון לפודקאסט אנשים ומחשבים. הראיון נערך לקראת כנס NimbuSummit, שיתקיים ביום ה' הקרוב באקספו תל אביב.

שמני החל את דרכו בשירות הציבורי לפני כ-20 שנה, במשרד ראש הממשלה, שם הקים את תחום אבטחת המידע. אחר כך הוא היה מנהל אגף בכיר ברשות האוכלוסין וההגירה. ביו השנים 2017–2022 שימש שמני כמנהל ממשל זמין, יחידת הביצוע והדליוורי של רשות התקשוב הממשלתי, ושם ניהל פרויקטים לאומיים, שמטרתם שיפור וייעול השירות לציבור.

במסגרת תפקידו הנוכחי, שמני אחראי על כל עולמות הטכנולוגיות, סייבר אופרטיבי, התמודדות עם מתקפות סייבר, והגנה על תשתיות ושירותים שונים שהממשלה מספקת. כמו כן, הוא אחראי על כל המוצרים הדיגיטליים של הממשלה.

איך אתה רואה את הענן הלאומי, נימבוס?
שמני: "נימבוס הוא אחד הפרויקטים הגדולים שנעשו עד היום על ידי הממשלה. בכלל לא הייתי מגדיר את נימבוס כפרויקט, אלא כמסע ארוך, שילווה אותנו עוד הרבה שנים. ככל שהזמן עובר והענן הלאומי צובר תאוצה, אתה רואה שהמשרדים מבינים את החשיבות שלו. לפני כמה שנים היו לא מעט ספקות, כולל אצלנו, כגוף מטה, אבל כיום המצב שונה לגמרי".

איך אתם עוזרים למנמ"רים של משרדי הממשלה בתהליך המעבר לענן?
"אנחנו מקימים את הפלטפורמות הרוחביות עבור המשרדים, כדי לאפשר להם לבצע את המעבר הזה בצורה מהירה. אנחנו פועלים בשני צירים: הציר האחד הוא מפת הדרכים, שנמצאת באחריות עופרה פרנקל, המנמ"רית הראשית בממשלה, והציר השני הוא זה הטכנולוגי, שבו אנחנו מספקים למשרדים את התשתיות והכלים כדי לעשות את המעבר הזה נכון. למשל, הדבר הראשון שעשינו היה הקמת אזורי הנחיתה אצל שתי החברות שזכו במכרז, AWS וגוגל קלאוד. אזור הנחיתה מאפשר למשרדים לנהל את החשבון המשרדי שלהם עם כל סט הכלים שאנחנו נותנים להם, בין היתר על ידי הכשרת כוח אדם".

איפה עומד כיום תהליך ההגירה לענן של גופי הממשלה?
"להערכתי, יש כיום כבר מעל 45 חשבונות ענן של גופי ממשלה אצל שתי הזכייניות. למשרד אחד יכולים להיות חשבונות שונים אצל כל אחת מהחברות, לבחירתו. אנחנו מתווים את המדיניות מה צריך להיות בכל אזור נחיתתה, ומעורבים. כמו כן, אנחנו מטפלים בצד של התשתיות, כדי שכל משרד יתמקד בפיתוח השירותים המשותפים שלו, שיהיו בענן".

מה לגבי מכרזי הרבדים שלוש וחמש?
"אלה הם מכרזים שנועדו לאפשר לכמה שיותר ספקי צד שלישי לעבוד עם הממשלה בהגירה לענן. אנחנו מסייעים ביצירת תשתית מסוימת, שתפשר להם לעבוד עם המשרדים ולסייע להם בהגירה".

האחריות שלכם כלפי המשרדים היא מקצועית. איך זה משתלב עם זה שהשרים והמנכ"לים של המשרדים השונים לא בהכרח רואים עין בעין אתכם?
"ראשית, אנחנו נתפסים כגוף שיש לו ידע וניסיון, ואנחנו חולקים אותם עם המשרדים. בנוסף, נעשים כל מיני תהליכים משותפים עם כל הדרגים, כמו שולחנות עגולים, הדרכות וסיוע פרטני. אני חייב להגיד שברוב המשרדים יש הבנה לחשיבות של שיתוף הפעולה איתנו, כי גם המנהלים מבינים את התועלת במעבר לענן, ומבינים שזה לא מספיק שמחליטים לעבור אליו או לבחור ספק מרובד שלוש. אם אתה לא יודע להיערך עם הצוותים אצלך, בתוך הארגון, זה לא יעבוד לאורך זמן. במעבר לענן יש לא מעט סיכונים, שצריך לדעת לנהל אותם, כדי למנוע קריסה".

איך אתם מתמודדים עם אתגר ניהול הצריכה של השירותים, עם העומסים המשתנים?
"אנחנו עוסקים בזה בהיבט של הקניית הכישורים לכל אחד מהמשרדים להתמודד עם התופעה – על ידי הכשרות וגיוס טאלנטים. אנחנו מספקים את הסיוע למשרד כדי להתמודד עם תופעות כאלה".

תן דוגמה, בבקשה.
"בזמן המלחמה, למשל, היה ביקוש גדול לרישוי לכלי ירייה. במקרה הזה פעלנו עם אחת הזכייניות, שסייעה לנו לנתב את הבקשה על ידי הטמעת כלי AI שעוזר לנתח את הבקשות ולצמצם בצורה משמעותית את הכמות שלהן, לפחות אלה שהן לא תקינות ופשוט מה שנקרא לזרוק אותם הצידה. או, דוגמה נוספת, גם מהמלחמה – בקשה של משרד הקליטה להתמודד עם גידול בהיקפי השיחות בצ'ט, עקב גידול בפניות ההתעניינות לעלייה".

זה מוביל לשאלה המתבקשת לגבי הבינה המלאכותית. כיצד אתם רואים את זה?
"אין לנו ספק שהבינה המלאכותית היא הדבר הבא, וצריך להכיר אותה ולהתייחס אליה. התפקיד שלנו הוא ליידע את המשרדים אילו שירותים מבוססי בינה מלאכותית הם יכולים לקבל בענן. מירב פרץ בנינסקי, שהיא סמנכ"לית הדאטה והבינה המלאכותית במערך, מובילה את הנושא זה ועוסקת בו בראייה ממשלתית, והיא תרחיב על זה בכנס".

לפרטים נוספים ולהרשמה לכנס NimbuSummit לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים