ארה"ב: רפורמה בחוקי ההגירה תקל על עובדי היי-טק לקבל אזרחות אמריקנית
תוכנית דו-מפלגתית לרפורמה מקיפה בחוקי ההגירה, אשר פורסמה על ידי שמונה סנטורים, תעניק גרין קארד למהגרים בעלי תואר בוגר מאוניברסיטה אמריקנית בתחומי המדעים, הטכנולוגיה, ההנדסה או המתמטיקה ● "אין היגיון בכך שנכשיר את הממציאים והיזמים הבאים של העולם רק כדי שיעזבו את המדינה ברגע בו יוכלו להעניק לכלכלתה את התרומה החשובה ביותר", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק
מהגרים לארצות הברית שלמדו מקצועות טכנולוגיים או עובדים בהם עשויים לגלות בקרוב שהתנאים לקבלת אשרה הפכו לקלים יותר. תוכנית הדו-מפלגתית לרפורמה מקיפה בחוקי ההגירה, אשר פורסמה שלשום (ב') על ידי שמונה סנטורים, תעניק גרין קארד למהגרים בעלי תואר בוגר מאוניברסיטה אמריקנית בתחומי המדעים, הטכנולוגיה, ההנדסה או המתמטיקה.
"אין היגיון בכך שנכשיר את הממציאים והיזמים הבאים של העולם רק כדי שיעזבו את המדינה ברגע בו יוכלו להעניק לכלכלתה את התרומה החשובה ביותר", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. לצד הצעת החוק המקיפה הוגשה הצעת חוק נוספת, אשר קוראת להגדלה משמעותית של מספר האשרות מסוג H-1B שמנפיקה ארצות הברית – מ-65,000 כיום ל-115,000. עוד מסדירה הצעת החוק מנגנון שיאפשר להגדיל את מספר האשרות עד 300,000 במקרה בו יגדל הביקוש לעובדי היי-טק.
ההערכות הן כי הצעה זו, למרות שהוגשה בנפרד, תשולב בסופו של דבר בהצעת החוק המקיפה. עם זאת, בעבר נמתחה ביקורת על הצעת החוק ברוח דומה על ידי חלק מהסנטורים, בטענה שהיא עשויה לפתוח פתח להונאות. יצוין, כי ניסיונות קודמים להעביר הצעת חוק ברוח דומה כשלו, אם כי יתכן שבחירתו מחדש של הנשיא ברק אובמה תעניק לה הזדמנות מחודשת. על התומכים בהצעת החוק נמנות חברות היי-טק גדולות ובהן מיקרוסופט (Microsoft), אינטל (Intel), גוגל (Google) ו-HP.
תגובות
(0)